Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Lapazz TWH850 imleç sorunu

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar. Dün teknobiyotik sitesinden sipariş ettiğim tablet bugün elime ulaştı. Kurulum falan sorunsuz geçti herşeyi kavradım fakat yukarı veya aşağı çizimler yaparken imleç birden kayıyor. Ortalara çizmem gerekiyor ve bu da çok berbat birşey. Açıkçası hayal ettiğim şekilde gerçekleşmedi günüm :( Driver ı sildim yeniden kurdum, donanımı kaldırdım tekrar yükledim, scope ayarım full area,
hot cells de ki upper yazanı kaldırdım. niçin böyle oluyor anlamadım lütfen yardımcı olun :(

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Merhaba arkadaşlar. Dün teknobiyotik sitesinden sipariş ettiğim tablet bugün elime ulaştı. Kurulum falan sorunsuz geçti herşeyi kavradım fakat yukarı veya aşağı çizimler yaparken imleç birden kayıyor. Ortalara çizmem gerekiyor ve bu da çok berbat birşey. Açıkçası hayal ettiğim şekilde gerçekleşmedi günüm :( Driver ı sildim yeniden kurdum, donanımı kaldırdım tekrar yükledim, scope ayarım full area,
hot cells de ki upper yazanı kaldırdım. niçin böyle oluyor anlamadım lütfen yardımcı olun :(

Scope ayarlarında kullanılmak istenen alanın boyutunu ayarlayabiliyorsunuz width ve height kısmına değerler girerek yada yine aynı pencerede scope kısmında tabletin kullanım alanı olan yer mavi ile gösterilir imleci bu alanın köşesine getirip iki taraflı ok olunca basılı tutarak çizim yapmak istediğiniz alanı manuel olarak siz belirleyebilirsiniz.

İmlecin kayması çizim alanının belirlendiği genişlik dışarısında kalmasından kaynaklanabilir.

Son düzenleme:

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
Scope ayarlarında kullanılmak istenen alanın boyutunu ayarlayabiliyorsunuz width ve height kısmına değerler girerek yada yine aynı pencerede scope kısmında tabletin kullanım alanı olan yer mavi ile gösterilir imleci bu alanın köşesine getirip iki taraflı ok olunca basılı tutarak çizim yapmak istediğiniz alanı manuel olarak siz belirleyebilirsiniz.

Yaptım zaten. En büyüğüne getirdim. Sorunum alan değil üst köşelere imleci götürürken kaymalar ve titremelerin olması. Aynı durum alt taraf için de geçerli. Mouse niyetinde kullanamıyorum mesela full ekran açık programın kapatma çarpısına gitmeye çalıştığımda imleç deliriyor. :(

filizdmr

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
filizcinardemirtas.blogspot.com
Yaptım zaten. En büyüğüne getirdim. Sorunum alan değil üst köşelere imleci götürürken kaymalar ve titremelerin olması. Aynı durum alt taraf için de geçerli. Mouse niyetinde kullanamıyorum mesela full ekran açık programın kapatma çarpısına gitmeye çalıştığımda imleç deliriyor. :(

malesef başka bişey aklıma gelmiyor bu sorunla ilgili..

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
malesef başka bişey aklıma gelmiyor bu sorunla ilgili..

Teknik servislerini aradım. Sekreter 1. sıradasınız beklediğiniz için teşekkürler demesine rağmen yarım saattir de bağlayamadılar beni operatöre. Ne desem bilemiyorum hayallerim toz duman oldu :(

Yine de teşekkürler

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Merhaba arkadaşlar yeni konu başlığı açmadan önce forumda daha evvel cevaplanmış konulara bakmakta fayda var.

* Grafik tabletinizi hangi uygulamalarda deniyorsunuz ?
* Photoshop'un portable veya crack yapılmış CS4 sürümünü kullanıyorsanız sorun olabilir
* Artrage Adobe illustrator gibi programlarda tabletinizi tekar deneyin
* Tabletiniz aynı sorunu windows ekranında da sekme yaparak tekrarlıyor mu ? Tekrarlamıyorsa sorun çizim programınızda
* Bilgisayarınızda kurulu olan çok tuşlu gamepad / klavye / mouse sürücülerini kaldırıp denediniz mi ?
* Daha önce başka marka grafik tablet yüklediyseniz sürücüsünü kaldırmalısınız
* Kullandığınız sistemde veya tablette sorun olup olmadığını anlamak için başka bir bilgisayarda deneyebilirsiniz

* Windows veya Mac işletim sisteminizin register ve sürücü kayıtlarında sorun olmadığından emin olun CCleaner gibi sistem hatalarını düzelten programlarla hata varsa düzeltmeye çalışın.

Aşağıdaki sürücüyü yüklemediyseniz deneyebilirsiniz
https://www.uc-logic.com/en/console/uploadfiles/File/driver/Driver 5.02 Dual.zip

https://www.piriform.com/ccleaner/download

Bunların hepsini deneyip tabletten olduğuna emin olunca Teknobiyotiğe gönderiseniz kısa sürede arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar yeni konu başlığı açmadan önce forumda daha evvel cevaplanmış konulara bakmakta fayda var.

* Grafik tabletinizi hangi uygulamalarda deniyorsunuz ?
* Photoshop'un portable veya crack yapılmış CS4 sürümünü kullanıyorsanız sorun olabilir
* Artrage Adobe illustrator gibi programlarda tabletinizi tekar deneyin
* Tabletiniz aynı sorunu windows ekranında da sekme yaparak tekrarlıyor mu ? Tekrarlamıyorsa sorun çizim programınızda
* Bilgisayarınızda kurulu olan çok tuşlu gamepad / klavye / mouse sürücülerini kaldırıp denediniz mi ?
* Daha önce başka marka grafik tablet yüklediyseniz sürücüsünü kaldırmalısınız
* Kullandığınız sistemde veya tablette sorun olup olmadığını anlamak için başka bir bilgisayarda deneyebilirsiniz

* Windows veya Mac işletim sisteminizin register ve sürücü kayıtlarında sorun olmadığından emin olun CCleaner gibi sistem hatalarını düzelten programlarla hata varsa düzeltmeye çalışın.

Aşağıdaki sürücüyü yüklemediyseniz deneyebilirsiniz
https://www.uc-logic.com/en/console/uploadfiles/File/driver/Driver 5.02 Dual.zip

https://www.piriform.com/ccleaner/download

Bunların hepsini deneyip tabletten olduğuna emin olunca Teknobiyotiğe gönderiseniz kısa sürede arkadaşlarımız yardımcı olacaktır.

Tabletimi photoshop, illustrator, ms paintte bile denedim. Sorun yine aynı. Masaüstünde de aynı problem yaşanıyor.

Klavye ve mouse u çıkartıp denedim sonuç yine aynı.

Bu ilk tabletim daha önce hiç başka tablet yüklemedim.

Tableti kardeşimin bilgisayarına da taktım aynı.

Ccleaner sürekli kullandığım program.

Verdiğiniz sürücü tabletin cdsinde vardı zaten.

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Sürücünün sürümü aynı görünebilir çift monitör destekli sürücüyle deneyebilirsiniz

https://www.uc-logic.com/en/index.php?ParentMenuID=4

Buda olmazsa veya denediyseniz hemen üzerine buradaki yazılanları çıktı alıp ekleyin teknobiyotik'e gönderin teknik servisteki arkadaşlara bilgi vermek açısından teknobiyotik kullanıcınızla mesaj atabilir banada pm ile sipariş bilgilerinizi yazabilirsiniz mail olarak tekniğe iletip yardımcı olmaya çalışırım.

Umarım sorun neyse kısa sürede çözülür.
Hayırlı günler.
UC Logic

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
Sürücünün sürümü aynı görünebilir çift monitör destekli sürücüyle deneyebilirsiniz

https://www.uc-logic.com/en/index.php?ParentMenuID=4

Buda olmazsa veya denediyseniz hemen üzerine buradaki yazılanları çıktı alıp ekleyin teknobiyotik'e gönderin teknik servisteki arkadaşlara bilgi vermek açısından teknobiyotik kullanıcınızla mesaj atabilir banada pm ile sipariş bilgilerinizi yazabilirsiniz mail olarak tekniğe iletip yardımcı olmaya çalışırım.

Umarım sorun neyse kısa sürede çözülür.
Hayırlı günler.
UC Logic

İlgilendiğiniz için teşekkürler. Bu verdiğiniz yazılımı denemedim. Deniyorum şimdi.

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Ürünü teknobiyotiğe denediklerinizin çıktısını ekleyip gönderin arkadaşlar teknik serviste test etsinler sonrasında hızla gereken yapılır

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Cihazı burada yazıştıklarımızla birlikte Teknobiyotik.com teknik servisine ulaştırmak için site üzerinden arıza talebinizle birlikte gönderirseni arkadaşlar yardımcı olurlar bende ilgilenmeye çalışıcam . Umarım kısa sürede ürününüzü istediğini verimlilikte kullanırsınız.

Hayırlı günler.

UC Logic

rapbusenur

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar, Konunun üzerinden bayağı zaman geçti ama yine de yazayım çözümünü.

İstek çizimler yaptığımdan dolayı tabletin bir an önce düzelmesi lazımdı. Teknik servise göndersem en az 2 günde geri gelirdi. Bu yüzden tableti ben tamir etmeye çalıştım.

Öncelikle bunu yapmanız için az da olsa elektronik cihazlar ile aranızın iyi olması lazım. Risk almayın yani iyice bozabilirsiniz ve garantisi de bir işe yaramaz.

Tabletin içini açtım, tozunu falan temizledim ve herşeyi çıkartıp tekrar taktım. Vidalarını da iyice sıktım. Bazı vidalar yalama olmuş bunun için farklı vida kullandım. Tablet düzeldi. Artık imleç kayması falan olmuyor. Benim ürettiğim çözüm bu. Ama unutmayın elektronik ile ilgili az da olsa bilginiz olsun.

UC-LOGIC

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.uc-logic.com.tr
Bu şekilde çözüm bulmuş olmanıza üzüldüm cihazınız garanti dışı kalmıştır.

Bu vesileyle grafik tablet alan arkadaşların öncelikle Akortek teknik servisiyle iletişime geçmeleri gerektiğini ve kendi müdahale etmemeleri durumunda garantinin biteceğini hatırlatalım.

UC Logic
Akortek Bilişim