mailadresilazim
⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yorumlarınızı Bekliyorum
Moderatör tarafında düzenlendi:
1. Logo tasarımlarında kullanılan kontur çizgileri.. birbirleriyle aynı degerde olmalıdır..
-Kullandığınız 2 yuvarlak dairenin çizgi kalınlıkları farklı..
2.Logotypelarda kullanılan fontlar aynı olmalıdır.
-Yanılmıyorsam logonuzda 3 farklı font kullanmışsınız..
3. Detay oluşturacak kullanımlardan kaçınılmalı..
-Siyah yazıların etrafına attıgınız beyaz kontürler detaydır. Ve bence bu logoda kullanımına gerek yok.
-Beyaz ile yazdıgınız yazı detay sayılabilecek kadar küçüktür ve logonun küçük kullanılması gereken alanlarda yok olabilir.
-Logonun ortasında kullandığınız vektörün ne olduğunu bile buradaki boyutundan anlamadım ki .. gerek renk açısından gerekse boyut ve detay açısından logonun küçülmesi durumunda kesinlikle anlaşılamayacak bir leke haline dönüşecektir.
Genel olarak başarılı bir logo değil. Biraz logo araştırmanızı tavsiye ederim.. Emeğinize sağlık..
Ben sizin 2. maddede yazdığınız "Logotypelarda kullanılan fontlar aynı olmalıdır." cümlesine katılmıyorum. Bu kanıya nereden vardınız? Böyle bir madde varda ben neden göremedim bu zamana kadar..
Böyle bir madde logo tasarımı için olmazsa olmaz özelliklerden değildir. Dilerseniz piyasada bir sürü örneğini gösterebilirim...
Çalışmaya gelecek olursak, diğer konular ile arkadaşlarla hemfikirm. İyi çalışmalar.
Dilara'nın bahsettiği maddelerin 1. ve 2.sine katılmıyorum. zira, bu maddelerin geçerliliği, ortaya çıkan işin genel logo estetik ve değerlerine uygun olup olmadığına bakar. logo eğer "logo" olmuşsa, bu tür maddelerin hiçbir önemi kalmaz.
yorumlarım bu çalışmaya yönelikti.. aynı yuvarlagın için de farklı boyutlarda 3 farklı fontun kullanıldıgı bir logo gösterebilirseniz.. Size hak verebilirim.. hatta logo genelinde 4 farklı font kullanılan bir logo görürsenizde.. gösterirseniz sevinirim..
...
2. için açıklama yaptım.. 1. içinse 1. sınıfta kafamıza en çok sokulan ve neden bir türlü anlamak istemiyorsunuz diye hocalarımızın isyan ettiği en önemli maddelerden biriydi .. her zaman söylediğim gibi.. biz hocalarımız portfolyalarıyız![]()
hocalarınız bu şekilde öngörüyor olabilir ama bu şartlara uymayıp da güzel olabilecek hiç mi logo olmaz? Ben diyorum ki, eğer yapılan iş "logo" sıfatını kazanabilecek kriterlere, güzelliğe ve estetiğe sahipse, bu şartlarınızın hiç bir önemi kalmaz. Tabii bu benim fikrim. sizinkine de saygı duyarım.