Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

logo çalmak ve tescili hakkında yardım...

racoon_tr

🌟Usta Tasarımcı🌟
arkadaşlar kesin bir sonuca ulaşamadığım bir konu hakkında bir sorum olacak
yeni çalıştığım bir firmanın logosunun uluslar arası bir logo ile (geri dönüşüm logosu) aynı olduğunu gördüm üzerinde çok az bir fark var bu arkadaşlara bunu söyledim yenisini yapalım dedim ancak sıkıntı olmadığını belirttiler.
acaba bu uluslar arası logoyu kendi isimlerini yanına yazarak tescilleyebilirler mi?
acil yardım bekliyorum...
şimdiden teşekkürler.

yaf bir kişide mi bilmiyor

şöyle izah edip biraz daha açayım bu arkadaşların logosu dünyaca bilinen amblemlerden biri misal girilmez işareti bunun içine a ve n harflerini oturtup bu bizim logomuz diyorlar tescilde sıkıntı doğarmı?

Benzer konular

silvershadow

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.recepdurali.com
Tescil işini sen neden dert ediyon kendileri düşünsünler... Logo birebir aynı değilse sıkıntı olacağını zannetmem...

Tescil konusunu firma kendisi düşünsün...

the_one

♾️Grafik Gurusu♾️
yaf bir kişide mi bilmiyor

şöyle izah edip biraz daha açayım bu arkadaşların logosu dünyaca bilinen amblemlerden biri misal girilmez işareti bunun içine a ve n harflerini oturtup bu bizim logomuz diyorlar tescilde sıkıntı doğarmı?

Forumda konu açmadan önce arama yapmanız hem konu kirliliği yaratmayacak hem de flood yapmanıza sebep olmayacak.
İyi çalışmalar.

https://www.grafikerler.net/5833-sayili-markalarin-korunmasi-hakkinda-kanun-t38993.html

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Şu maddeyi çok seviyorum...

MADDE 61/A – Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Marka koruması olan eşya veya ambalajı üzerine konulmuş marka koruması olduğunu belirten işareti yetkisi olmadan kaldıran kişi hakkında bir yıldan üç yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezasına hükmolunur.
Yetkisi olmadığı halde başkasına ait marka hakkı üzerinde satmak, devretmek, kiralamak veya rehnetmek suretiyle tasarrufta bulunan kişi iki yıldan dört yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.
Yukarıdaki fıkralarda tanımlanan suçların bir tüzel kişinin faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde ayrıca bunlara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur.

racoon_tr

🌟Usta Tasarımcı🌟
teşekkürler arkadaşlar ancak bu kanun da benim soruma yanıt vermiyor maalesef...

neyse ben anlatamıyorum demek ki ben birine ait bir logonun kullanılmasını demiyorum

adamlar park yapılmaz işaretinden logo yapmış bir sıkıntı olur mu acaba diye soruyorum yani bu işaret tescilli mi tescilli ise bütün ülkeler nasıl kafasına göre kullanıyor yok değilse bu bir firmanın logosu olabilir mi demek istiyorum misal firma adı FOX olsun bu arkadaşlar O yerine park yapılmaz işaretini oturtup bu bizim logomuz diyorlar ... nedir ne değildir?

DrN

🌟Usta Tasarımcı🌟
Örnek verdiğiniz eğer böyle birşeyse sorun yaratacağını sanmıyorum...Markanızı tescil ettirirken size bunu sağlayan firma bir araştırma yapacaktır zaten...Eğer "tescili alınmış" bir amblem,maskot,logo ise bunun uyarısını size yaparlar...Eğer siz ön araştırma isterseniz dünyadaki tescili alınmış bir çok logo nun bulunduğu Best Brands of the World - vector logos, brand, logo, logotype, photos sitesini ziyaret ederek bakabilirsiniz...Umarım bu açıklama aydınlanmanıza yardımcı olmuştur.İyi çalışmalar...

cnqz83

🌱Yeni Üye🌱
logoda küçük bi fark bile varsa problem yok..