Dilara GENÇYILMAZ
♾️Grafik Gurusu♾️
Kasta095 için koydugum bir çalışmadır. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu tarz çalışmalar genelde tek renk ve sade yapılıyor.
Sadelik gereğidir fontu tanıtmak için. Renkli olabilir elbet.
Lakin çalışmanda büyük tipografik hatalar mevcut.
Yerleşim, boyut gibi. Renklerde siyahtan yine vazgeçmemişsin
Tonların uyumluluk sorunu çok.
Bu olay fikirden çok uygulamaya dayalı olduğu için, uygulamanın ön planda olması gerekiyor. Ama malesef olmamış.
Biraz daha gayret
Kolay gelsin
Beyaz alanları da tasarımın bir parçası olarak kullanmaya başladığın zaman doğru işler gelecektir.
Dünyadaki herşey bir lekedir. Siz ben buraya yazdıklarımın. Her varlık evrendeki bir lekedir. Şimdi bu mantıklar tasarıma baktığımızda şöyle bir durum söz konusu. Önümüzde bir sayfa var ve biz busayfayla insanları etkilemek onlarla etkileşim kurmak istiyoruz. Bu sayfayı elimizdeki materyallerle herbiryerini kafamıza göre dolduruyoruz. Yani lekeliyoruz. Ne kadar çok leke o kadar olumsuz bir görüntü. Lekelerden oluşan bir tasarımda düşünceyi ayırt edemeyiz yada tasarımı göremeyiz. Ama boşlukların ortasındaki bir lekeyi çok rahat görebiliriz. Tipografide bir sayfadaki lekelerin boşlukların nasıl ve ne şekilde yerleşmesi gerektiğini bildiren bir daldır. Sanırım anlatabildim.
Dünyadaki herşey bir lekedir.
Siz, ben, buraya yazdıklarımın hepsi. Her varlık evrendeki bir lekedir.
Şimdi bu mantıklar tasarıma baktığımızda şöyle bir durum söz konusu;
Önümüzde bir sayfa var ve biz busayfayla insanları etkilemek onlarla etkileşim kurmak istiyoruz. Bu sayfayı elimizdeki materyallerle her bir yerini kafamıza göre dolduruyoruz. Yani lekeliyoruz. Ne kadar çok leke o kadar olumsuz bir görüntü.
Lekelerden oluşan bir tasarımda düşünceyi ayırt edemeyiz yada tasarımı göremeyiz. Ama boşlukların ortasındaki bir lekeyi çok rahat görebiliriz. Tipografide bir sayfadaki lekelerin boşlukların nasıl ve ne şekilde yerleşmesi gerektiğini bildiren bir daldır.
Sanırım anlatabildim.
Oncelikle bu leke yorumuna katilmiyorum... Yaptigim isi de osluklari lekeleyerek doldurmak olarak dusunmuyorum. Grafik Tasarim icin degil ama temel tasarim ile alakali buna yakin ekoller duymustum fakat tipografinin bu sekilde aciklandigina ilk kez sahit oluyorum.
Belki sizi tam anlayamadigimdan ama ben elestirinizle calisma arasindaki baglantiyi tam olarak kuramadim.
Olabilir. Katılmayabilirsiniz. Ama ben çalışmaya baktıgımda bir sürü leke görüyorum.
Ekol kısmını anlamadım ben ekol belirtmedim. İlk kez şahit oluyorsanız şanslısınız.
Ama bağlantıyı kuramadınız sanırım.
Söylemekten çekinmiştim ama aynı baglantıyı bende bulamamıştım..
Evet baglantiyi kuramadigimi da belirtmisim zaten. Ekol kismini da soyle aciklayayim. Sonucta sizin yaptiginiz sey (Tasarimi Lekelerle izah etmek) bir yorum/bakis acisi... Bazi insanlar bir yorum etrafinda birleserek bir ekolu olustururlar. Ben bu leke konusunu daha once bir yerlerde bir ekol halinde okumustum. Sizin ekol belirttiginizi de iddia etmedim. Sadece buna benzer bir yaklasima benzer ama farkli bir konuda rastladigimi soyledim. Acikcasi sahit oldugumda bu bakis acisi beni cok etkilemediginden cok da sansli hissetmedim.
Herneyse uzun lafin kisasi calisma icin soylenecek cok soz var elbette ama bunu lekelerle ifade etmek bana cok aciklayici gelmedi baglantiyi kuramadigimdan. Tesekkurler.
Kapatalim kapatmasina da hangi calisma ile ilgilenmemisim?Pekala daha önce duymuş ve bir yere varamamış ve benimsememiş iseniz neden çalışma ile ilgilenmediniz ?
Kapatalim kapatmasina da hangi calisma ile ilgilenmemisim?
Forumların genel hastalığı. Çalışma sahibi dışında üyelerin tartışması. Olan çalışmaya olur.
Özelden tartışsanız daha iyi olur düşüncesindeyim. Keza çalışmaya ve çalışma sahibine hiç bir faydası olmayan yazışmalar.