Arkadaşlar mac le pc yi karşılaştırıyordum kafam iyice karıştı.pc ne mac ne tam anlayamadım çünkü gerekli bilgi sahibi değilim.ben hiç macde çalışmadım alışmam ne kadar sürer.dükkandan bir bilgisayar aldık bunu mac ı bizmi yüklüyoruz yoksa bir makine özelliğimi. diyelimki ai mac de ayrı pc de ayrımı çalışıyor yada kolay sonuç veriyor diyolar ya ne demek bu program her bilgisayarda farklımı çalışıyor.Corel macde çalışmıyormu ne demek bunlar çok kafam karıştı basit bir dille anlatabilecek varmı?
Mac ve Windows ya da daha yaygın tabiriyle Pc bilgisayarlar farklı altyapıları olan işletim sistemleridir. Aralarındaki en belirgin ve belkide en önemli fark windows işletim sistemi bütün pc bilgisayarlar için standart iken MacOs işletim sistemi ait olduğu bilgisayar konfigürasyonuna göre optimize edilmiş olarak gelir yani daha açık bir ifadeyle bir iMac bilgisayar için hazırlanan Snow Leopard sistem ile Mac Pro bilgisayar için hazırlanan sistem arasında o makinenin donanım özelliklerine göre ince farklılıklar bulunur buda sistemin kurulu olduğu her makinada daha stabil ve sorunsuz çalışmasını sağlar.
Bir mac bilgisayara alışmanız sistemin kullanılışı, arayüzü vb. gibi özellikleri yüzünden inanamayacağınız kadar basittir ve buna bağlı olarak alışacağınız sürede o denli kısadır herşeyden önce MacOs sistemin Windows'a göre daha kullanıcı dostu bir arayüz barındırması, sistemin virüs vs. tarzı dış tehlikelere karşı daha güvenli olması ve neredeyse hiç çökmemesi tercih etmeniz için yeterli sebep olabilir.
Kullanılan programlara gelince bugün neredeyse pc için kullandığınız tüm yazılımların aynısı veya muadili Mac için mevcuttur. İster oyun olsun ister grafik uygulamalar isterse ofis programları; Bunların hepsi için Mac platformunda bir seçeneğiniz vardır.
Benim önerim eğer bütçeniz uygunsa ve kullanım amacınız iş-eğitim gibi bir ihtiyaçsa seçiminizi bir iMac yönünde kullanmanız olur ama ağırlıklı olarak oyun oynamak gibi bir düşünceniz varsa o zaman pc almanız daha uygun olacaktır.
@Jacabo; Bilgilendirme amaçlı söylüyorum, Freehand Snow Leoparda çalışıyor ama Lion ile birlikte freehand devri tamamen kapandı.