Konu rayından çıkmış ama yazayım bişeyler.

Mac yerine iyi bir Pc olmaz. MAC, MAC'tir, PC'de PC.

Biri diğerinin yerini maalesef tutmaz. İkisinin tanıdığı imkanlar arasında fark var. Arkadaşların çoğu MAC'te virüs yok PC çok pis demeye getirmiş.

Dünyada şu an binlerce insan Microsoft işletim sisteminde açık bulmak için harıl harıl çalışıyor. MAC'te açık arayan kaç kişi? Virüslerin Windows için yazılması son derece doğal. Çoğunluk onu kullanıyor. MAC için virüs yazmaya değmez. Dünya pazarının en fazla %10'u MAC

MAC kullanıcısı %80 kadar olsaydı o zaman görürdük güvenli mi güvensiz mi

) Ben şu anda Linux kullanıyorum. Bende güvendeyim. (Windows'a göre) Bu MAC ve PC meselesi değil. Sorun işletim sisteminde.
Gelelim konuya:
PC yerine MAC, MAC yerine de PC olmaz. Bunun için biz güçlü bir PC için neler olmalıyı konuşalım. Çok mu bilgiç oldu.

Aman boşverin şurada kim var bizden başka sanki. Aramızda konuşuyoruz işte.

PC alacaklar AMD'nin dört işlemcisini beklesin derim. İntel'in çıkardığı dört işlemci çalışma hızına olumlu katkı yapıyor ama bir kaç program açınca dağıtıyor. AMD'nin dört işlemci, gerçek dört işlemci olduğundan bir kaç programla çalışırken sorun yaşatmayacak. Sabırlı olup biraz bekleyin derim. (Bu arada ben AMD'ciyim)
Anakartınızı seçerken çift veya dört ekran kartı destekleyen bir modelde ısrar edin. Ram tipiniz ise DDR3 ve minimum 800 Mhz olsun. Teknoloji artık bu noktaya kayıyor. CDROM yerine DVD yazıcı ve Blue Ray alın. Blu Ray ile 50 GB lik diskler yazabileceğinizi unutmayın. Ekran kartınızı seçerken kaliteden kaçmayın. Güçlü bir PC için anakart, ekran kartı ve ram ile birlikte alınacak PSU da önem arzediyor. Türkiye için Be Quiet PSU dan şaşmayın. Bunun için bir tane de güçlü güç kaynağı çekin altınıza. Hard diskleriniz de lütfen SATA olsun.
Bu sistemi su ile soğutacaksınız. Fanlara güvenmeyin. Kasanızı iyi seçin ve su soğutmaya geçin.
Tamam kızmayın. İşte susuyorum ve sustum.