senkronize
🏅Acemi Tasarımcı🏅

modelin (model 3 ayrı kare) ve kuşların (kuşlar toplam 6 kare) çekimi bana aittir,arka plana hdr uygulaması yapılmıştır arka plan dediğimde sadece evler
Son düzenleme:
Nacizane affınıza sığınarak biraz eleştiricegim çalışmanızı...
Manipülasyon oldugu kesin tanıma uygun müdahaleler yaparak bir kaç fotografı birleştirmişsiniz...bu şekilde düşünüldüğünde emek sarfedilmiş bir çalışma...
YALNIZ...
soldaki bina kadrajınızı eğri gösterecek kadar yana yatık duruyor...çalışmada odaklanacak noktaları engellemekte...ayrıca kuşlar sanki olmayan bir avı gözlerine kestirmişçesine binaların aralarına kadar giriyorlar...fluluklarıda ayrıca cok cok fazla...bununla beraber yırtıcı görünümlü bir kuş bir sokak lambasına konmuş olarak binalar arasında acaba daha önce görüntülenebilmiştir ???
bana göre en önemli olan bir başka problem ise ışık...
bir sokak lambasında gece vakti bir kusu bu şekilde görüntüleyemezsiniz...gercekten ciddi bir ekipmanla o kuşu ancak ters ışık etkisi ile elde edebilirsiniz...neredeyse imkansızı sergilemişsiniz...bununla beraber sokak lambaları adı üstünde sokagı aydınlatmak içindir...calısmanızda sadece binaları aydınlatmakta hatta o aydınlıkta yapmıs oldugunuz hdr mudahalesinden kaynaklanmakta...sokak lambası sanırım bi kaç cm onunu ancak aydınlatabilmiş ?
Gelelim modelinize...
Modelinizin çalışmanıza uygun bir mistik pozu malesef yok...SANKİ MODA ÇEKİMİNDE...modele vuran tüm ışıklarda nerdeyse tamamen uyumsuz!Modelin genel olarak ön kısmında gölgeler kacınılmazdı...Ayrıca sokağa tam yerleştirememiş olmanızda buyuk bir eksik...üzülerek söylüyorum tamamen orda olmaması gerekn en önemli şey modeliniz...
Çalışmanızda mistik havayı bırakan karmasaları bi damlada olsa giderme eyiliminde olan tek şey gökyüzü...Bulutlar ve ay gerçekten fotografın bütünlüğünü savunmada öne çıkan öge...bütünü ile dağınık ve perspektif eksiklikleri çok olan bir çalışma...
MANİPÜLASYON tanımını dogrulayan ama manipülasyon yapmaya calısanların genel problemlerini içeren bir çalışma...emeğiniz için tebrik ederim...10 saat çok çok çok uzun bir süre....
eger gercegi yansıtıyosa bu ödül kusura bakmayın ama juriden şüpheliyim...
eger gercegi yansıtıyosa bu ödül kusura bakmayın ama juriden şüpheliyim...
manipülasyon gerçeği yansıtmaz ,surreal bir bakış açısıdır,hayal gücüne dayalı digital betimleme şeklidir...fotoğrafla digitalart çalşmalarını karıştırdığınızdan eminim...ayrıca 10saat cok fazla demişsiniz bazı çalışmalar bir hafta sürüyor ,aylarca süren çalşmalar bile var. sizinde manipülasyon çalışmalarınızı görmek isteriz forumda...
eleştiri çok yönlü yapılabilir.her kes her çalışmayı beğenmek zorunda diye bişi olduğunu sanmıyorum...şöyle bir bir durum var ki eğer geniş kapsamlı bir yarışmada ödülü kazandığı vurgulanıyorsa bunun ne derece gerçek olduğunu sanırım benden başka bilmek isteyenlerde olacaktır...
Sn. Hande Demir.
ben suan iki yönlü olarak anlıyorum yazdıgınız cevabı...
1. si digital bir manipülasyonun gercekligi yansıtması gereginin olmayısı
2. si böyle bir ödül kazandıgı vurgulanan bir calısmanın teyit edilmemesi gereginin olmayısını...
sanırım sizde tüm yorumları okumadan sadece en son yoruma göre bişiler yazmak istediniz...
SAYGILARIMLA