Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Maskeleme Tekniği

drps

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İyi günler ben henüz öğrenciyim,hocamız photoshopu bildiği kadar öğretti ama maskeleme tekniğini sanırım bilmiyo,öğretmesini istiyoruz geçiştiriyo:)bende sizlerden yardım almak istedim internette çok karışık anlatılmış güzel bi ders bulamadım,photoshopta maskeleme tekniğinin mantığını ve nasıl yapıldığını anlatabilecek birisi varsa çok memnun olucam şimdiden teşekkür ediyorum.

Benzer konular

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
Maskeleme iki bir layer ın belirli alanlarını maske ile gizlemeye yarar
bunu yapmak için layer menüsünün altında bulunan minik ikonlardan
newmask.gif

resimde belirgin olanı yeri seçin

artık mask lı bir layerınız var
bunun üzerinde siyaha boyadığınız her yerin ana layerda gizlendiğini göreceksiniz

grafiksebnem

🌱Yeni Üye🌱
bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum konunun açılması iyi olmuş sağol drps
ama cevabı ben anlayamadım pek:S biraz daha örnekle anlatabilirmisiniz teşekkür ederim

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum konunun açılması iyi olmuş sağol drps
ama cevabı ben anlayamadım pek:S biraz daha örnekle anlatabilirmisiniz teşekkür ederim
yüzünüze maske taktığınızda ne olur
sadece gözleriniz yada yüzünüzün bir kısmı gözükmezmi?
layer mask bu işe yarıyor işte
layerda görmek istemediğiniz yerleri silmek yerine
mask oluşturup gizleyebilirsiniz

By_AKIN

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba arkadaşlar acilll...Bir sorun ile karşılaştım. Lütfen yardımcı olursanız sevinirim. Hemen anlatıyorum. şimdi benim amacım bir fotoğraftaki insanın gözünün başka bir insanın gözü ile değiştirmek. Ama bu işlemi create clipping mask yöntemi ile yapmam lazım. yani ilk foto daki göz ün alanını pen tool ile seçip layer kısmındaki path sekmesinde yeni path oluşturup o seçtiğimiz yeri boyarız. sonra da diğer foto daki gözü elips ile kopyala yapıştır yapıp. ctrl+alt+g yapıyorum ama maskeleme olmuyor... Bir yeri atlıyorum:( :( bulursanız sevinirim...

seckwotr

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki mask yerine layerı dublatice yapsak üsttekini hafif köşeli silgiyse silsek olmazmı ?