Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Matbaa PDF istemiyor

rcosgun

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

Öncelikle konu kirliliği olmaması için forumda arama yaptım ancak sorunumu çözecek bir içerik bulamadım. Şöyleki;

Ben çalışmalarımı Indesign'de tamamladıktan sonra PDF çıktılarını basılmak üzere matbaaya gönderiyorum ancak matbaa illaki Corel olarak çalışmalarımı istiyor dizgide sorun yaşadığını ve metinlerde kırılmalar olduğunu öne sürüyor.

Sizce matbaa nın sorunu ne olabilir ve durumu nasıl çözebilirim.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
o matbaa ile çalışmayarak çözebilirsin... eşşeklik ediyor o matbaa... PDF kullanmayan kaşeci bile kalmadı... hayret bişey...

yok illa o matbaa ile çalışmak gerekiyorsa exporttan eps yi seçerek sayfaları tek tek eps kaydettir tabii 300 dpi / cmyk olarak... çaksın corele yapsın montajını...

hummans

🌱Yeni Üye🌱
sevgili arkadaşım yapmış olduğun teknik doğru bir tekniktir.
Göndermiş olduğun matbaanın sana söylemiş olduğu proplemler kesinlikle olmaz.
Büyük bir ihtimalle eski sistemdir. Film alırken sorun yaşıyordur. PDF de kesim krosu falan koyomadığı içindir. PDF yi Adobe Photoshop da açıp resim haline getirdiği için metin yazılarında çizimden pixele döndüğü için kırık kırık çıkar. Sen matbaayı değiştir.

cankiribilisim

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
www.cankiribilisim.com
Bencede o matbaa Indesign de kros koyamıyorsa orada bir terslik vardır bence.Ayrıca pdf i corel'e import ediyorum ben sadece hatımda 1 kere işi alamadım onuda filme gönderirken Indesign de ayarlayıp gönderdim.