ben grafiker olduğum gibi aynı zamanda programcıyım....
sizin gibi bende aynı şekilde matba - ajans programı yapmayı düşünüyorum hatta altyapısını oluşturdum bile ( delphi - firebird)
fikiralışverişi yapabiliriz
yalnız benim programlarımda katı güvenlik vardır kesinlikle kopya crack vs yemez
o yüzden kod alışverişinden ziyade fikir alışverişi ve tablo alanları hakkında konuşabiliriz
aga sen ne yaptınya

Crack vs işlemez falan

senin yazacağın en kral yazılımı 15 dk içinde cracklersem 6 aylık maaşını bana bağlıcakmısın

Bir jump a bakar bütün işi
neyse.. Konumuza dönelim
Multi Kullanıcı olacak şekilde tasarlamanda fayda var. Ben bir grafiker yada matbaacı değilim ama eminimki maliyet hesaplaması ve metraj gibi şeyler isteyebilirler. Ayrıca bu tip işlere kalkışmadan önce veritabanını %95 oturtmak gerekir daha sonra başını çok ağrıtırsın.. Şuan çalıştığım şirketin ERP Yazılımını yaptım ve geliştirmeye devam ediyorum. Emin olun okadar basit bir iş değil bu istedikleriniz.
İş süreçlerini iyi bilmek ve ona göre kod yazmak gerekir. Finansal ve Muhasebesel işlemlerde çok titiz olmak gerekir. Ufak hatalar büyük problemler yaratabilir.
Örnek :
virgül den sonra 2 karaktere göre hesaplama yaptırırsınız fakat birim fiyatta virgülden sonra ilk 5 haneye kadar hesaplatmak gerekebilir.
Bkz : İnşaat sektörü
v.s v.s .vs diye gider. Yani demek istediğim kod yazmadan önce bütün ayrıntıları incelemek çıkan sonuçlara göre çözümler üretmek gerekir. Bu dediklerimin hepsini yapsanız bile yinede yazılım kullanıldıkça eksikler çıkar fakat sizi çok yormaz
kolay gelsin..