Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

matbaya dergi gönderimi ACİL

GİRİTLİ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
179
Tepkime puanı
2
merhaba arkadaşlar acil şu bilgilere ihtiyacım var;

1.ındesıgn'da yeni belge açarken gördüğüm slug ne işe yarıyor?

2.bleed vs... verdikten sonra matbaaya gönderirken herhangi birşey yapmam gerek mi bunlar dışında?

3.hepsini photoshoptamı pdf yapacağım?
 

Benzer konular

GİRİTLİ

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
8 Haz 2009
Mesajlar
179
Tepkime puanı
2
Ayrıca ındesıgn da pdf yaparken (matbaaya göndermek için)
hangi preseti seçmem lazım acil yardım lütfen
 

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
14 Haz 2008
Mesajlar
339
Tepkime puanı
3
Niye indesign bu işi yapamıyor mu da başka programlar kullanılıyor anlamadım ??? İndsignde hangi ayarlar gerekli bu konuda bilgilendirilirse güzel olur...
 

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
19 Kas 2010
Mesajlar
307
Tepkime puanı
5
1. slug kesim noktası ve çalışma alanının 0 noktasıdır. orayı ellemeyin, sıfır olarak kalsın.

2. bleed işleminden daha önemli olan görsellerin renk kontrolleridir. tüm görsellerin cmyk ve yüksek çözünürlükte (en az 300dpi) olup olmadığını kontrol edin.

3. bunu matbaacınızla görüşmeniz daha iyi olur. pdf olarak kaydetmek direk indesign'dan press quality olarak kaydedebilirsiniz. ama dediğim gibi yine de matbaacıyla bir görüşün.
 

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
15 Haz 2007
Mesajlar
1,084
Tepkime puanı
15
Yaş
38
2. bleed işleminden daha önemli olan görsellerin renk kontrolleridir. tüm görsellerin cmyk ve yüksek çözünürlükte (en az 300dpi) olup olmadığını kontrol edin.
Renk kontrolü mü :)
slug ayarı hiç oynama gerek yok kalsın

Bleed taşma payı yani zemindeki ebat alanlardan 3 yada 5 mm payı bırakıp baskıda kesimi için kullanılır.
Not: beyaz bırakmayın zemin rengi bırakabilirsin

Indesign’da Baskı İçin PDF Export

Indesign’da çalışırken genelde PSD dosyalarını background layerini silerek transparan olarak sayfaya çağırıyorum ve diğer tüm vektör işlemleri ve yazıları Indesign’da çözüyorum. Bu durum baskıya gönderirken bazı sorunlar oluşturabiliyor. Özellikle transparan alanlarda.

Not: Ayrıca Indesign içinde kullandığınız renkler RGB renkler ise bu renklere Swatches panelinden çift tıklayın ve açılan pencerede RGB yerine CMYK seçerek bu şekilde kayıt edin.

Çalışmanız transparan öğeler içeriyorsa PDF export alırken Press Quality seçeneği yeterli olmayacaktır. Adobe Acrobat programında önizleme yapmış olmanız da bazen bu hataları göstermez ve baskı sonucu transparan bölgelerde farklı renklerle karşılaşabilirsiniz.

Bunun çözümü için PDF export seçeneği aşağıdaki pencerelerde görüldüğü gibi olmalıdır.

General bölümünde istediğiniz sayfa seçeneklerini ayarladıktan sonra, Compression seçeneklerini aşağıda görüldüğü gibi ayarlayın.
indesign_pdf_export_1.jpg


Output penceresini aşağıdaki gibi ayarlayın. Renk profili Euroscale Coated v2 seçili. Başka bir renk profili kullanıyorsanız onu seçin. Belgenizdeki, farklı profilde import edilmiş imajları ve RGB imajları bu renk profiline çevirecektir. Dolayısıyla Indesign’da çalışırken çağırdığınız imajları CMYK’ya çevirmek zorunda değilsiniz, baskıya PDF export yaparken bunu kendisi otomatik yapacaktır.
indesign_pdf_export_2.jpg

Önemli bir ayrıntı da Transparency Flattener seçeneğidir. Bu seçenek aslında manuel olarak çalışırken de yapılabilir ama dosyanın orjinalini bozmaya gerek bırakmadan export yaparken yine flatten transparency işlemi gerçekleştirilmiş olur. Bu da şu anlama gelir, transparan bölgelerde farklı sonuçlar oluşmasını engeller, ne görüyorsanız o çıkar.
indesign_pdf_export_3.jpg

Buraya kadar yaptığınız ayarları da Save Preset… butonuyla kayıt ederseniz sonraki export işlemlerinizde tek tek uğraşmanıza gerek kalmayacaktır. Kaydettiğiniz seçenek en üstteki Adobe PDF Preset menüsünde görünecektir.

Alıntı
 

cok_yasa_kamil

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
27 Ocak 2008
Mesajlar
123
Tepkime puanı
2
yazılanlara ilaveten, ben ID'da slug alanını kullanıyorum, şöyle ki;
katalog hazırlıyoruz, haliyle sayfa numaraları üzerinde yer almıyor, sayfaların outside kısmına bleed'e ilave olacak şekilde 2-3 mm daha boşluk açıyorum. Mesela 3 mm taşma (bleed) verdim, beraberinde 5 mm de slug veriyorum (sadece) outside kısmına. sonra master page'de bu boşluklara otomatik sayfa numarası yerleştiriyorum. baskı sonrası mücellit işlemlerinde (kırım-katlamada) kullanılıyor.

indslug.jpg
 
Üst