Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaşlar Indesing'i kullanmaya başladığımdan an hasta olmuştum ve bu programa karşı hastalığım sürmekte. Çok mükemmel bir program...

MS Word kullanıcılarının ikinci alternatif olarak zorlanmadan kullanmaya başlayabilecekleri bi program.

Konumuza böyle başladım çünkü, word kullanıcıları bilir matematik formüllerini en iyi yazılabilen program word dür. Ama buna istinaden MathMagic diye bir program var. Bu program Quark ve Indesing için ek program (extenses veya plug) yazılımı var.

Bu ek yazılımları gerekli yerle yüklenince program içinden direk olarak matematik yazımı yapılabilir.

PC Quark ta hiç denemesini yapmadım ve ek programı kendi sitesinde var.

PC Indesing CS ve CS2 için ek programı var CS3 için ek bi program yazımı olmadı biraz da uzun sürer sanırım. CS3 çıkalı ne kadar olduki zaten.

Indesing CS ve CS2 de denemelerin yaptım bi sorun olmadan çalışıyor. Ama bazen benimde anlamadığım bi uyarı veriyor, sanırım fonttan olması lazım. Genelde çok sağlıklı çalışıyor.

Bu program direk Indesing içinde çalışan bi program aynı Word de equation gibi... Bu arada Word de direk açılan bi program ismi daha vererim size MathType bu programda çok mükemmel bi program MathMagic e tercih ettem ve şuan da MathType kullanıyorum.

Bu programın tek sorunu Indesing in içinde direk olarak çalışmıyor.

Matematik Formüllü hakkında ama Indesing i içeren bilgisi olanlar yazsın arkadaşlar.

belqin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu güzel makale için çok teşekkürler. Zevkli oldu okuması fakat Indesign hakkında bilgi veremeyeceğim için üzgünüm :)

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
O kadar önemli değil, herkes bilgi verecek diye birşey yok.

jugendstil

🌱Yeni Üye🌱
meraba öncelikle indisgnde bikaç tasarım yapmıştım üniversitedeyken. kolay bir program kolaylığının sebebide kasmıyor diğer programlar gibi hem yazıda hemde fotoğrafta bir bozulma olmuyor.

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Adobe Eğitim sitesinden bir arkadaşım "inmath" diye bir matematik programı bulmuş. Bu program ile de İndesing de matematik yazılabiliyor.

Not: Bu programın cracklısı yok piyasada...

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
MathType (mac platformu için) bu iş için biçilmiş kaftan bence. .eps yapıyorsunuz ve hiç sorun olmuyor. Ama ote yandan mac ya da pc de worde yapılan matematiksel yazımlar indesign word ve excell dokumanlarını sorunsuz aldıgı için sorun cıkarmıyor. bir iki deneme yaptım ve sorun olmadı bende. yanı ek yazılıma pek ıhtıyac kalmadı gibi gelıyor. ama ben işimi şansa bırakmamak için MathType diyorum. eger arastıran arkadaslar varsa paylasımı beklerım.

ertu

🌱Yeni Üye🌱
güsel bilgilerinin paylaşımı için teşekkür ederim...

akinkaplan

🌱Yeni Üye🌱
Denklemlerin Word'den İndesign'a K100 renginde yerleştirilmesi mümkün mü?

Arkadaşlar ben de math type kullanmaya başladım ancak bir sorunum var ve bu sorun için sizden öneri bekliyorum. Ben Word'de yazılmış olan bir mühendislik kitabını CS2'ye yerleştirdiğimde denklemler sorunsuz bir şekilde geliyor ancak word'un içinde denklemlerin rengini K100 yapmama rağmen c60m50y50k100 olarak geliyor. Bu problem neden oluşuyor ve denklemleri direk olarak K100 renginde almam nasıl mümküm olabilir?
Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Windows XP
İndesign CS2
Office XP

aDoBe

🏆Pro Tasarımcı🏆
Arkadaşlar ben de math type kullanmaya başladım ancak bir sorunum var ve bu sorun için sizden öneri bekliyorum. Ben Word'de yazılmış olan bir mühendislik kitabını CS2'ye yerleştirdiğimde denklemler sorunsuz bir şekilde geliyor ancak word'un içinde denklemlerin rengini K100 yapmama rağmen c60m50y50k100 olarak geliyor. Bu problem neden oluşuyor ve denklemleri direk olarak K100 renginde almam nasıl mümküm olabilir?
Önerilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.

Windows XP
İndesign CS2
Office XP

lütfen aynı soruları bir kaç konu başlığı altında sormayalım. kuralları gözden geçirmenizi diliyorum.

sorduğunuz soruya yanıt vermeye çalıştım.

https://www.grafikerler.net/denklem...lestirilmesi-place-mumkunmu-t6487.html?t=6487

boramat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ozeldersci.com
mathtype ile bir formül yazıp eps veya wmf olarka indesigna atınca sorun yok ama düzenlemeye kalkınca birşeyler eklediğinizde küçülüyor, indesignada matemaitk kitabı yazan bir arkadaş hangi yöntemi kullanıgını ve var ise ek programı belirtirse sevinirim

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu başlığı güncelliyorum en son soruyu soran arkadaşın sorusunu tekrarlıyayım ?

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
düzenledikten sonra tekra ctrl+d ile place yapınca düzeliyor

hizalama problemini nasıl hallediyorsunuz? her seferinde mathtype nesnesini ekledikten sonra satıra hizalamaya çalışmak sıkıntı yaratıyor.Çözüm nedir?

boramat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ozeldersci.com
ona bir çözüm bulamadım ama çok da sıkıntı değil tıklayıp oklarla yuakrı aşağı hizalanıyor ama place yapmadan önce text alanına çift tıklama ile yazma modunda olması lazım

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Teşekkür ederim aynı yolu kullanıyorum bende ama word deki gibi pratik olmayacak sanırım burda.inmath kullandınız mı nasıl mathtype den farklı mı bu konuda hizalama sorunu orada da mı var yoksa onu kullanmayı düşünüyorum ama onda da süre kısıtlaması var.

boramat

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.ozeldersci.com
inmath ı da denedim cs4 de dogru dürüst çalışmadı kullanım ve seçenekler açısından da mathtype ın çok gerisinde bence

aliburak

🌱Yeni Üye🌱
indesign ile MathMagic gayet uyumlu çalışıyor.

indesign ile MathMagic kullanıyoruz. Matemetik formüllerini dizgi ile aynı anda (Word deki gibi) indesign sayfasına yazabiliyorsunuz.
Satır hizalama da mükemmel sonuçlar alınıyor. Yani formüller satırlara hizalı olarak indesign içine gömülüyor.
Daha önce mathtype ile çalıştık ama iki kat fazla işçilik ile formülleri indesigne çekebiliyorsunuz.
MathMagic i tavsiye ederim.

seykan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Matematik konuları ile bazı yerlerde yazılarım var tekrar tekrar yazmak istemiyorum ni tekim

MathMagic ile herşey mümkündür. Renk konusunda bazı yerlerden hata veriyor diyorlar öyle bir hata ile ben karşılaşmadım. Hem direk içinde yazabildiğin hem de istediğin gibi tek tek bütün ayarlarınızı ince detaylara kadar yapmanız mümkün...

Size sadece oturup kurmanız ve kurulum ile ilgili yine bir yerde yazdım adım ile araştırma yaparsanız Matematik başlıklarının altında size gerekli olan tüm bilgileri bulabileceksinizdir.

Ne renk ile uğraşın ne de place/import ile uğraşın yaz kaydet formül hazır :D

dddnnnsss

🌟Usta Tasarımcı🌟
Konuyu güncelliyorum tekrardan.güncel.

maestro22

🌱Yeni Üye🌱
Mathtype kullanıyorum yalnız ı,ş,ğ gibi karakteler indesign da gözükmüyor.