Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

multiple fills

nicksiz1

🌱Yeni Üye🌱
iyi günler,

6 adet spot rengim var, corel de renk paletimde duruyorlar ve ben bunların karışımını oluşturmak istiyorum, mesela %50 spot mavi + %100 spot kırmızı.

illustrator ile "add new fill" e tıklayarak yapabiliyorum ama corel de bu mümkün müdür? Mümkün ise nasıl?

Benzer konular Forum Tarih
VolkanTEKiN Afiş Tasarımı 0 975

Benzer konular

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Oluşturduğun resmi spot olarak kaydedebilirsin Windows açılır menüsü altındaki color palettes - palette Editor

NDWsm.jpg

Son düzenleme:

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Oluşturduğun resmi yazmışım kusura bakmayın "Rengi olcaktı" :)

nicksiz1

🌱Yeni Üye🌱
Özel bir baskı makinesi kullanıyorum, bu makinede kullandığım 6 spot renk hem illustrator da hem de coreldraw da renk paletinde kayıtlı.

Baskı makinesine herhangi bir spot rengi seçerek % olarak değer vererek, kullanılacak mürekkebin yoğunluğunu ayarlayabiliyorum, bu konuda bir problem yok.

Fakat iki spot renkten belli oranlarda karıştırarak kullanmak istediğimde problem ortaya çıkıyor. Mesela %50 mavi ve %90 kırmızı renkleri karıştırıp hoş bir mor renk basmak istiyorum, corel de sadece şunu yapabiliyorum: İki ayrı nesne çiz, birisine %50 mavi renk ver, diğerine %90 kırmızı ver, üstüste getir.

Mesela 6 rengin de kullanıldığı bir nesneye transparanlık efekti vermek istediğimde, 6 ayrı nesneyi tek tek seçerek, her birine bu efekti uygulamak zorunda kalıyorum . illustrator kullanırken tek objeye birden fazla dolgu rengi ekleyebiliyorum. Mesela bu resimde tek objede %50 mavi ve %90 kırmızı var:

Tek nesneye birden fazla dolgu rengi vermek istiyorum, bu coreldraw da mümkün müdür?

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
Aklıma pattern kullanmaktan başka bir şey gelmiyor. CorelDRAW'da multiple fill maalesef yok. Corel geliştiricilerine bu özelliği önermiştim fakat X6'da böyle bir özellik gelmedi. X7 için de istekleri topluyorum... Bunu tekrar ileteceğim.

Olsinwe

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bir ipucu vereyim işine yararmı bilmem ama objen seçili iken CTRL tuşuna basarak renk paletinden herhangi bir renge tıklarsan seçili objene dolgu rengi eklenir

zW4Lr.jpg

Ayrıca; Seçili objelerine bir defada Transparan özelliği katabilirsin hepsini tek tek seçip aynı efekti vermek zorunda deilsin.

MaWx.jpg

nicksiz1

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba,

tavsiyenizi denedim, colorspace değiştiği için spot color spot olmaktan çıkıyor, RGB değerleri alıyor.

Mecburen illustrator ile devam edeceğim veya çizimi corel ile yapıp renklendirmeyi illustrator ile yapacağım.

Teşekkürler