Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Müşteri bu tasarımı beğenmedi! Sizce haklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Grafikrkin

🌱Yeni Üye🌱
Programcı bir arkadaşım bilezik imalatı ve satışı yapan bu firmaya (ki akrabası oluyor) iki adet websayfası hazırlamış fakat beğendirememiş. Bu yüzden grafik işini benim yapmamı istedi.

Önce bir adet Flash site yaptım fakat beğenmedi. Anlayışla karşıladım ve bu defa reddedemeyeceği bir çalışma yapayım dedim. Fakat çokca güvendiğim bu çalışmamı da beğenmedi. Gerçekten şaşırdım ve zevklerimi ve iş bilirliğimi gözden geçirmeye karar verdim. Sizce bu tasarım gerçekten olmamış mı? Yoksa ben yaşlanıyor muyum?

default.jpg

fs1453

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.pehlivanoglu57.com
Müşteri haklı Usta :))
Onun kapasitesini aşmış bu tasarım...
Kendin değişikliğe uğramadan en iyisi müşteriyi değiştir!

Eline emeğine sağlık...

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com

Eline emeğine sağlık...
hahaha güzel yorum :D

Tasarımın güzel olmuş eline sağlık.
Belki müsterin daha açık tonlarda bir tasarım istemiştir.Altın ve gümüş objeleri olan tasarımlar genel olarak beyaz veya siyah fonlar tercih ediliyor.Gerçi siyah altınları sırıtmasına neden olur ama objeyi kabak gibi gösterir :)

Grafikrkin

🌱Yeni Üye🌱

Eline emeğine sağlık...

Valla sağ ol arkadaşım. Bende senin gibi düşünüyorum. Tamamen askıya alındı iş..

hahaha güzel yorum :D

Tasarımın güzel olmuş eline sağlık.
Belki müsterin daha açık tonlarda bir tasarım istemiştir.Altın ve gümüş objeleri olan tasarımlar genel olarak beyaz veya siyah fonlar tercih ediliyor.Gerçi siyah altınları sırıtmasına neden olur ama objeyi kabak gibi gösterir :)

Bundan önce yaptığım tasarımda siyah tonlar mevcuttu, neresini beğenmediğini de söylemiyor!.. Galiba hayalinde bir şey var onu görmek istiyor. Nasıl olsun istiyorsun dediğimizde ise "orasını da siz bileceksiniz işi bilen sizsiniz" diyor. İşi bilen derken özel güçlerimiz olduğunu zannediyor herhalde..

Bu meslek garip bir meslek, Allah hepimizin yardımcısı olsun, işverenlerden yıpranma payı talep etmemiz gerekli..

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
Valla sağ ol arkadaşım. Bende senin gibi düşünüyorum. Tamamen askıya alındı iş..

Bundan önce yaptığım tasarımda siyah tonlar mevcuttu, neresini beğenmediğini de söylemiyor!.. Galiba hayalinde bir şey var onu görmek istiyor. Nasıl olsun istiyorsun dediğimizde ise "orasını da siz bileceksiniz işi bilen sizsiniz" diyor. İşi bilen derken özel güçlerimiz olduğunu zannediyor herhalde..

Bu meslek garip bir meslek, Allah hepimizin yardımcısı olsun, işverenlerden yıpranma payı talep etmemiz gerekli..

doğru söylüyorsun.
işin en gıcık tarafı bize neden beğenilmediğinin söylenilmemesidir.
kestirip atıyorlar olmamış diye......

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
atasay ve benzeri kuyumcuların sitelerine bakmanızda fayda var.
kolaygelsin

grafist

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.dilemek.net
bencede müşteriyi değiştirin. müşteri her zamanda haklı değildir yani

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Sitenin ana sayfası için fazla kalabalık olmuş (resimler) biraz daha sade çok fazla resim koymadan yapabilirsin. Eline emeğine sağlık.

grafin

🌱Yeni Üye🌱
eline sağlık güzel olmuş ama eleştirmek gerekirse görünen ürün resimlerinde perspektifler iyi değil yani açı yok bileziklerin ilk bakışta bilezik olduğu belli değil, müşteri genellikle zemini değil kendi ürününün tasarımda ilk algılamasına bakar. atasay gibi altın işi yapan firmaların sayfalarından yararlanabilirsin iyi çalışmalar.

Grafikrkin

🌱Yeni Üye🌱
eline sağlık güzel olmuş ama eleştirmek gerekirse görünen ürün resimlerinde perspektifler iyi değil yani açı yok bileziklerin ilk bakışta bilezik olduğu belli değil, müşteri genellikle zemini değil kendi ürününün tasarımda ilk algılamasına bakar. atasay gibi altın işi yapan firmaların sayfalarından yararlanabilirsin iyi çalışmalar.

Teşekkür ederim, eksik olmayın..

hataman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.hataman.com
Bende fikrimi beyan etmek isterim izniniz varsa, sanırım müşteriniz renk uyumunu beğenmedi ve döviz kurlarını frame olarak cektiniz gibi geldi bana ve bu frame rengide orada hiç olmamış kahverengiye ayrıca frame dış bağlantı siteleri daha amatör görüntüye sokuyor. İlla döviz kurları kullanılacaksa bunu başarılı bir şekilde yapan php kodlar mevcud bunları sayfaya include ederek o bölümüde tasarımınıza uygun hale getirebilirsiniz.
Ayrıca sayfa sablonuna baktığımda bir satış sitesi havası alıyorum fikrimce müşteriniz daha kurumsal daha bir büyük siteler havasında olmasını istiyor, ürünleri ana sayfaya değilde başka bir sayfaya çekerseniz ana sayfayı daha sade hale getirirseniz renklerde siyah zemine sarı gibi yada gri tonlara sarı ve altın sarısı gibi kullandığınızda beğenmemesi için neden yok gibi görüyorum.

Çoğunlukla müşterilerin yaptığımız işleri beğenmediklerinde gördüğüm akıllarında netin büyük siteleri yada dalında en önde siteler olması bu nedenle bu tarz sitelerden biraz esinlenmekte fayda var.

Son olarak (karışık yazdım galiba kusuruma bakmayın) tasarımınızı CMS havasından cıkarıp intro havasına sokmanız gerekir bence. Kolay gelsin.

Grafikrkin

🌱Yeni Üye🌱
Güzel yorumun için teşekkür ederim arkadaşım. Döviz kurlarının o renkte olmasının siteyi farklılaştırdığını düşünmüştüm oysa, ama zemin rengi kaldırılabilir. Zaten kodlama kısmı programcı arkadaşıma aitti, ben yalnızca sitenin görselliğini hazırladım, tavsiyen için teşekkürler.. Bende ürünleri anasayfaya koymak istemezdim fakat "Vitrin" tarzında bir kaç ürününün bu şekilde görünmesini kendisi arzu etti.

Tavsiyelerini çalışmalarına başladığımızda müşteriye sunmayı düşünüyorum. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim, eksik olma...

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
Söylemeyim dedim demeyim dedim ama içim içimi sıktı resmen bu başlıkta. Grafikrin kardeşim yaptığınız tasarım kollu kumar makinalarını andırıyor... ürünleri sıkıştırdığınız alanlar kirazların elmaların dönerek düştüğü yer gibi... Seçtiğiniz renk güven veren bi ton evet ama otel gibi iş merkezi gibi yerlere uygun (kahverengi) bu tip sitelerde sürekli beyaz, gümüş, siyah ya da diğer uçuk veya çok koyu tonların kullanılmasının bi sebebi var... Bu yüzden diğer mücevherat sitelerini incelemeniz ve nden nasıl gibi sorular sormanız gerekiyor. Müşteri eleştirisinde çok haklıdır. Yaptığınız çalışma amacın çok uzağındadır malesef. Pahalı birşeyler sattırmaya çalışıyorsanız, sattığınız yerin rahat, sıkıntıdan ve sıkışıklıktan uzak, sanki "tamamam ben buna 2000 lira vereceğim ama hayat çok güzel gerçektende" diye düşündürmeye yönelik olması gerekiyor. Unutmayın ki müşteriniz bu işi satışını arttırmak için finanse ediyor. Umarım söylediklerimi ciddiye alır bolca araştırır, inceler ve bu çalışmalardan kendinize pay çıkararak reddedilemeyecek bir iş çıkarırsınız...

başarılar...

AnaxagoraS

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.beklenmeyen.com
Yani arkadaşım kusura bakmada buna Web için ödeme yapıcak bir müşteri bulursan ben daha iyilerini yapıyorum.
1. Ürünler çok dar ve sıkışık.
2. Kuyumcuya gidecek bir renk uyumu yok.
3. Menüler hiç hoş görünmüyor.
4. Döviz kuru ve Anket orada olmasa sitenin daha sağında olsaydı veya kararlı bir döviz kuru ekleseydin daha hoş olurdu.
5. Bilezik yazmışsın ama daha çok alyansa benziyorlar.
6. Bu tasarımı Wp'yemi giydireceksin.? Çünkü Hem üstte hem altta menü olması çok itici.

Atasay gibi kuruluşların web sitelerini kendine demo edinme çünkü onların Web'den beklentileri yok onlar Web Site'lerini sadece olsun diye yaptırıyorlar.

Hep negatif yorum yaptım kusura bakma kardeşim tamamen senin iyiliğin için.

Ebu-Esed

🌱Yeni Üye🌱
Bence herşeyden önce renkler üzerinde düşünülmeli. Yazıları okumadan, sayfaya bir fotoğrafmış gibi baktığımda bende bir Western havası uyanıyor. Siyah header ve beyaz body, tasarım olarak da biraz daha fazla sadelik benim tercihim olurdu.

Sayfada yer alacak bir anlamlı resim bazen birbirine girmiş 100 resimden daha efektif olur. Ürün fotoğrafları daha oblik bir açıdan çekilmeliydi kanımca.

Web sayfasında sıcak/soğuk noktalar dengesi çok önemli. Sizin çalışmanızda ise böyle bir alan önceliğine dikkat edilmemiş gibi bir hava var.

Son olarak, zevkler ve renkler tartışılmasa da, ben olsam keskin köşeler kullanmaktan kaçınır, daha yumuşak hatlar kullanmaya özen gösterirdim.

İyi çalışmalar

Digidigi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bence hersey bakis acisi ile alakali yorumlar bile hep ayni yönde degil. Benim fikrim müsterinin bakis acisiyla bakip ona göre bir tasarim hazirlamaktan yana, düdügü kim calacaksa onun begenmesi gerekiyor. Bazi müsteriler olmamasi gerekeni isterler ; Bizler uyaririz yinede isterlerse yapariz veya yapmayiz oda isin bize kalan tarafi .....

Freelens

🌟Usta Tasarımcı🌟
Musteri isini biliyor.
Tasarima baktigimda ilk agzimdan cikan sozcuk bu oldu.

oreiro

🏆Pro Tasarımcı🏆
Bence gayet güzel, net ve anlaşılır bir çalışma olmuş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...