Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Orjinal Fotoğrafı çizim haline dönüştürmek 2..

yy84

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
dh09kitchenwides4x3lg.jpg

ddh09kitchenwides4x3lgc.jpg

Arkadaşlar ben bu işlemi daha önce anlatmıştım onun için fazla ayrıntıya girmeyeceğim sadece bir önceki çalışmamın invertli haliyle yaptım....:angel:

fillix

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Bir önceki çalışmanı bilmeyenler görmeyenler olabilir kısada olsa anlatabilir misin?

Prenses Keriman

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Daha önceki çalışmayı malesef görmedim. Kısaca anlatabilirmisin. Nasıl yaptığını. Emeğine sağlık.

yy84

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
cevap..

Çalışma şu şekilde gerçekleşmiştir....

Öncelikle çalışacağımız resmimizi belirliyoruz sonra bu resimden 2 adet kopya oluşturuyoruz bunları layer panelinde yapıyoruz 3 adet resim kopyamış oldu bunlardan ikisinin gözünü kapatıyorsunuz biri açık kalıyor(ortadaki) ardından Filter/Blur/Smart Blur'a tıklıyoruz burda mode bölümü var onu edge only olarak değiştiriyoruz ardından ok tuşuna basıyoruz sonra select/Color Range tıklıyoruz burda invert kutusunu işaretliyoruz ok tuşuna basıyoruz ardından yeni bir layer açıyoruz edit mesünden fill 'e tıklıyoruz use bölümünü black olarak işaretliyoruz sonra seçili alandan çıkıyoruz(ctrl+D) sonra ctrl tuşuna basılı tutarak yeni bir layer açıyoruz bunun amacı seçili olan layerimizin altına yeni bir sayfa açmamıza yarıyor eğer ctrl tuşuna basmazsak layer üst tarafa açılacak bu işlemin kısa yoludur yeni açtığımız layerdeyken swatches panelinden light bir renk seçiyoruz kahveye yakın bir renk sonra edit/fill use bölümünede foregraund color işaretliyoruz ok tuşuna bastıktan sonra filter menüsünden Texture/Texturizer tıklıyoruz burda texture yazan yeri sandstone olarak işaretliyoruz bir kaç ayardan sonra ok tuşuna basıyorsunuz sonra layer etkinken blending mode'u overlay olarak değiştiriyoruz.
Ardından kopyasını aldığımız resmin gözünü açıyoruz etkinken masklama kutusunu tıklıyoruz burda grandiet tool ile üst alt sağ ve soldan resme grandiet veriyoruz ardından bir kaç ufak tefek ayarla uğraştıktan sonra işlemimizi bitiriyoruz...:smile:

fillix

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Anlattıklarına harfiyen uydum ama olmadı eksik anlatım mı var

yy84

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Hayır anlatımda eksiklik yok eğer yine yapamıyorsanız ben geniş kapsamlı bir resimli anlatımla çalışmanın nasıl yapıldığından bahsedeceğim aslında ben anlatarak yanlış yapıyorum ama diğer yolda çok uzun ve vaktimi alıyor....:angel:

yy84

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şimdi size bu işlemin bir başka noktasından bahsedeceğim...

Öncelikle Resmimizi belirliyoruz sonra background olan resmimizi layer haline dönüştürüyoruz(layerdan iki kez tıklayarak) sonra Filter menüsünde bulunan convert for smart filters'ı tıklıyoruz eğer cs2 kullanıyorsanız bu menüyü bulamazsınız onun için layer panelinde bulunan opacity yazan yerin üstünde üç çizgili yere tıklayın burda convert to smart object'i bulacaksınız tıkladıktan sonra Filter menüsünden Stylize/Find Edges'e tıklıyoruz ardından layer menüsünde beyaz arka planlı layere tıklıyoruz burda grandiet toolu seçiyoruz üstteki menüdeki grandiet ayarlarından ikinci kutucuğa tıklıyoruz ancak foregraund rengi siyah olacak şimdi resmin sağ,sol,üst ve alt taraflarına grandiet vereceğiz bunun için klavyeden shift tuşuna basılı tutarak grandiet işlemini yapıyoruz ardından İmage/Adjustment/İnvert'e tıklıyoruz ardından layer panelinde altta bulunan layeri klavyeden ctrl+click(mousla) tıklayarak etkin hale getiriyoruz sonra layer menüsünün altında bulunan adjustment layerine tıklıyoruz burda grandiet map'i seçiyoruz ok tuşuna basıyoruz ardından yine adjustment layerine geliyoruz burda solid color'ı tıklıyoruz solid color rengini mavi yapalım yada istediğiniz bir renkte olabilir ok diyoruz sonra blending mode bölümünü normalden overlaye çeviriyoruz ve çalışmamız bitiyor...:angel:

ucurum22

🌟Usta Tasarımcı🌟
Yalnız ben çizimlik bir durum olduğunu göremiyorum..

yy84

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Evet çizimlik bir durum yok aslında ortada ama insana sanki çizimmiş gibi geliyor başlığıda ona göre kullandım...