Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Oyun Grafikerliği?

XFWDesign

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Kas 2009
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
Benim küçüklükten beri hayalim oyun grafikeri olmak yani oyunlar için çizim yapmak.

Ama ne bölüm okusam olurum nasıl iş bulurum ?
hangi programları ve hangi tableti kullanmalıyım?

bu husus aklıma takılıyor?

Bu sorularımı cevaplayabılcek abilerimden yardım istiyorum :)
 

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
16 Ocak 2008
Mesajlar
622
Tepkime puanı
20
Web sitesi
www.maxicep.com
Öncelikle iyi bir ingilizce şart, ingilizceyi ana dilin gibi öğrenmen gerek
sebebi ise Türkiyedeki oyun üreticilerinin yok denecek kadar düşük seviyede olması, hedefin yurtdışı olmalı, gelişmiş teknolojiler ve yaratıcılığından anlayacak seni keşfedecek pek çok kişi orada. Türkiyedeki üstadlarımız genelde kimsenin yıldızının parlamasını istemezler kendilerinden başka (ne garip bir ülkeyiz değilmi:) ) ve kalıplaşmış grafik sanatı dedikleri şeyi teknoloji olmadan beynimize kilitlerler (bu yüzden türkiyedeki grafikerlerin çoğu freehand kullanmaktan öteye gidemez)
Türkiyede hayal kurmadan önce bile belirli kurallar var neyazıkki:(
 

XFWDesign

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Kas 2009
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
sağolasın hocam cok ıstıyorum Oyunlar için Grafık cızmeyı ana dilim gibi ingilizce öğrenmem gerekıyor . ve hangi ülkede çalışma alanı daha fazladır ?
 

Ali KASAPOĞLU

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
30 Eki 2007
Mesajlar
476
Tepkime puanı
43
Web sitesi
www.alikasapoglu.com
Oyun için yapılan tasarım/çizimler endüstriyel sanattır,büyük pazar payına sahiptir ve bu işin tüketimi en sağlam Birleşik Devletlerde işler, kullan-at gibi...Ülke konumun ise çok önemli değil, sonuçta global-internet çağı olduğundan işler sanal ortamdan ticarete kolaylıkla sunulabilir.



Güzel Sanatlar mezunları tercih edilir genelde( Özellikle büyük oyun firmaları Blizzard vb GSF-fine art- mezunu tercih eder.) Farklı lisanslardan mezun olup bu işi yapanlarda çoktur.Fakat lisans diploması ne olursa olsun kişi işlerinin sağlamlığını belli bir kitleye kanıtlayabildiyse(uzun bir zaman alır) freelance olarak yine çalışma ortamı yaratabilir.

Ama herşeyden önce gördüğünü güzel güzel çizmekten çok görmediğini sıradışı çizmek önemlidir.Yani yaratmak-yorumlamak en çok aranan özelliktir.Tablet ve program sadece araçtır ufak bir alet/edevattır işin sihirbazı değildir,donanıma çok fazla takılmayın.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin...
 
Son düzenleme:

keyno

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
13 Tem 2008
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Ali bey merhaba.İsmim kenan eğer mümkünse size bir kaç sorum olucak mailden görüşebilirmiyiz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Dritz

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
14 Kas 2009
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Benim küçüklükten beri hayalim oyun grafikeri olmak yani oyunlar için çizim yapmak.

Ama ne bölüm okusam olurum nasıl iş bulurum ?
hangi programları ve hangi tableti kullanmalıyım?

bu husus aklıma takılıyor?

Bu sorularımı cevaplayabılcek abilerimden yardım istiyorum :)

Merhaba okumakla çizim yada yaratıcılık yeteneği ortaya çıkmıyor, sadece var olan birşey varsa onu geliştirebilirsin. Bu yeteneğe bağlı olarak da oyun grafikerliği yada yurt dışı grafikerlik konusunda başarılı olup olamayabilirsin. Yukarıda ABD söylenmiş zaten, ikinci olarak Rusya'da da çoğu oyun batı ve doğu firmasının ofisleri (programlama ve tasarım) bulunmakta.
Ancak tasarımlarının karşılaştırılacağı insanlar kadar yetenekli olmalı ve onlardan bir farkın olmalı ki bu da gerçekten zor ve biraz şans işi... İş bulman zor olacaktır..
Tablet'ten önce bana kalsa kağıt ve kalemi kullan... 15sn - 5 dakikada yeni 2d / 3d karakter yada bina üretebildiğin hale geldikten sonra, bunları büyük boyutlarını çizmeyi, ve çizimi render etmeyi öğren (render'den kastım kağıt üzerinde, maksimum zaman 2saat - 3 hafta)... ondan sonra tavsiyem photoshop öğrenmen. (Basit program ve fotoğrafların işlenmesi haricinde, çizimlerini scan edip photoshop'ta aynı şekilde render etmeyi öğren.......ve fotoğrafları(doku) çizimlerinde kullanmayı... bu noktaya geldiğinde zaten tableti nasıl kullanacağını da biliyor olacaksın, ve almanın bir mantığı olacaktır..
 

ekinayhan

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
1 Ağu 2011
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
photoshop , maya ,z-brush ,cinema 4d , after effects ,3ds max gibi programlarla oyun grafikleri yapılabilir
 

XFWDesign

🌱Yeni Üye🌱
Katılım
8 Kas 2009
Mesajlar
21
Tepkime puanı
0
bunun ıcın unıye gıtmek sartmı ? ve onereceıgnız unı varmı ?
 

hasana11

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Katılım
24 Tem 2009
Mesajlar
208
Tepkime puanı
3
hiçbişey yapmıycaksan bile yazarcizerin notlarını dikkate al derim
 

yasinkarakus

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
18 Nis 2009
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
bunu en az bende senın kadar ıstıyorum ama zor ıs acıkcası....Cevat yerlıye bı maıl at belkı crytek te sana bır ıs verebılır
 

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
1,209
Tepkime puanı
38
Web sitesi
www.grafink.org
eskişehir ve kütahya da Animasyon, çizgi film bölümleri en uygun seçenek olacaktır. Sonuçta oyun grafikleri haraketlidir, haraketli grafikler oluşturmayı öğrenmenin en iyi yolu da bu fakülteler...
 

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
472
Tepkime puanı
12
photoshop , maya ,z-brush ,cinema 4d , after effects ,3ds max gibi programlarla oyun grafikleri yapılabilir

Çok yanlış bir bilgi !!! Oyun Grafikerliği yapmanız için bu programları öğrenmeniz şart gibi bir izlenim doğuruyorsunuz.Halbuki bu programlardan Photoshop harici diğer programlar çok farklı amaçlara hizmet eder.Ayrıca bir iş dalında bildiğiniz programdan çok sahip olduğunuz bilgi önemlidir.Kimi Maya kullanır kimi Max.Bu en son aşamada karar verilmesi gereken noktadır..Arkadaşın istediği şey anladığım kadarıyla Flash oyunları gibi oyunlar yapmak veya bu oyunlara çizimler yapmak.3D modelleme,animasyon vs türevi mühendislik çizimlerin yapıldığı prodükyon ortamlarında Oyun Grafikerliği diye bir çalışma alanı yoktur..Maya,Z-Brush,3Ds Max,C4D gibi programlar 3D sektöre hizmet ederken After Effect ise FX ve prodüsyon ortamlarındaki ufak tefek montaj işlemlerinde kullanılan araçlardır..

Gelelim arkadaşımızın sorusuna..
Eğer bu sektörde bir dala tutunmak istiyorsan ne animasyon nede grafik tasarım bölümü derim ben..Türkiye çok iyi bir güzel sanatlar fakültesinde Resim bölümü okumalı dışardan grafik tasarım desteği almalısın.Resim bölümü okumandaki neden,bu sektörde çizilen bütün işlerin el çizimi olduğu göz önünde bulundurulursa çok iyi bir çizim kabiliyetine sahip olmalısın.Grafik Tasarım desteği almandaki amaç PC ortamında gerçekleştirdiğin çizimleri grafik düzeye dökebilmen için geçerli olacaktır..Bu konuda çok iyi bilmen gerekenler ise ; Photoshop,Illustrator,Flash ve Action Script olacaktır..Tabi ek yapılırsa daha iyi olabilir..

Tablet konusuna gelince de..Tabiiki Wacom.Ancak sen herşeyi hallet,bu çizimleri yapacak duruma gel..Tablet konusunda Allah kerim :)
 

yazarcizer

🏆Pro Tasarımcı🏆
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
657
Tepkime puanı
26
Feng Zhu büyüme çağında Yıldız Savaşları’nı, artistik motivasyonu ve ilham kaynağı olarak benimsemiş. “Her zaman Yıldız Savaşları filmlerinde çalışmak istedim. Ryan Church’den Bölüm III’de çalışmak üzere konsept tasarımcıları için arandığını duyunca hemen kişisel portföyümü gönderdim.”

Zhu, UC Berkley’de mimarlık, sonradan geçtiği “Art Center College of Design”de endüstriyel ürünler tasarımı okudu. Kariyerine, Microsoft, Electronic Arts, Sierra ve Epic Games’de video oyunları endüstrisinde çalışarak başladı. Daha sonra da değişik türden TV reklamları, film tasarımları gibi projelerde çalıştı. Şu anda aynı zamanda her haftasonu Los Angeles, Gnomon’da endüstriyel ürün tasarımı dersleri veriyor.

Bölüm 3 için Zhu, yeni çevreler ve araç, droid, dekor gibi sert yüzey tasarımları ile uğraşıyor.

Peki orijinal üçlemedeki favori anı nedir? “Benim favori anım Han Solo’nu Darth Vader ile Cloud City’deki ilk karşılaşmasıdır. Vader laseri bloklar ve Kudret’i kullanarak Solo’nun silahını eline çeker; işte bu güçtür.”

https://www.fengzhudesign.com/

Doug Chiang Star Wars serilerinin tasarım yönetmenidir. Clio Ödülü kazanmış reklam yönetmeni olmadan önce UCLA'da film öğrenimi gördü. Ayrıca Death Becomes Her'daki işiyle de Akademi Ödülü kazandı. Bölüm 2 de sanat departmanının başında bulunuyordu.

Chiang Rhythm and Hues, Digital Productions ve Robert Abel and Associates gibi TV reklamlarını dizayn edip yönetmeden önce kariyerine Pee Wee'nin Playhouse televizyon serisinde anahtar rolde bir animatör olarak çalıştı. 1994'te Malezya Havayolları reklamındaki çalışmasıyla Clio Ödülü kazandı.

1989'da Chiang Indüstrial Light and Magic'te görsel efektler sanat yönetmeni oldu.Terminator 2, Death Becomes Her, Forrest Gump, Jumanji, Ghost, Back to the Future II, The Mask, ve The Doors gibi filmlerde çalıştı. "Death Becomes Her" için bir akademi ödülü ve bir İngiliz akademi ödülü kazandı ve ikinci İngiliz akademi ödülünü Forrset Gump için kazandı.

Bağımsız filmlerin yönetmeni olarak, Chiang en önemlisi Mental Block için FOCUS ödülü olan birçok bölgesel ve ulusal ödüller kazandı ve tabloları değişik yerlerde sergilendi.

https://www.youtube.com/watch?v=Gx7YSByPI8I

https://www.dchiang.com/

Diğer profosyonel konsept/prodüksiyon tasarımcıları:

https://www.turkdesignstudio.com/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=77
 
Son düzenleme:

blockher88

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Katılım
17 Kas 2010
Mesajlar
31
Tepkime puanı
1
Web sitesi
www.yoksaekleyelim.tr.gg
sevgili kardeşim abim yaşını bilmiyorum bende bu işe merak sardım programlar dendiği gibi ama bence en iyi oyun yapan ülkeler rusya ve japonya rusyada gerçekten çok çok kaliteli oyunlar yapılıyor...
 
Üst