Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

pc de macintosh kurulumu

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
müşterilerimin getirdiği işleride, mac uyumlu adobe ürünleri kullanmalarından dolayı macintosh bilgisayar gerekli olmaya başladı ama mac bilgisayara alışık olmadığım için bir mac yatırımı yapmak istemiyorum

sahip olduğum pc ve notebooka mac os kurabilirmiyim

halihazırda vista ve xp kullanıyorum ve bu sistemleri silmeden pcye macos kurulabilirmi yani hem windows hemde mac kullanmak istiyorum

kuruluyorsa nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı hangi sürümü iyidir

daha önce mac bilgisayara emülatörler yardımıyla windows kurulduğunu gördüm ama windows üzerine mac kurulumu hakkında hiçbir bilgim yok

yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler

vasili_zaitzev

🏆Pro Tasarımcı🏆
İntel uyumlu Mac os x tiger kurulduğunu biliyorum.ama detayları için bişiy söleyemem.İnternette kaynak çok gözat derim ;)

FiRARDA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.ss.ss
ben çok denedim ama kuramadım hep alttaki ekran geldiği zzaman kalıyor öylece VMWare ile çok kez başarısız oldum :D:D:D

89105014.jpg

berguvan

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
müşterilerimin getirdiği işleride, mac uyumlu adobe ürünleri kullanmalarından dolayı macintosh bilgisayar gerekli olmaya başladı ama mac bilgisayara alışık olmadığım için bir mac yatırımı yapmak istemiyorum

sahip olduğum pc ve notebooka mac os kurabilirmiyim

halihazırda vista ve xp kullanıyorum ve bu sistemleri silmeden pcye macos kurulabilirmi yani hem windows hemde mac kullanmak istiyorum

kuruluyorsa nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı hangi sürümü iyidir

daha önce mac bilgisayara emülatörler yardımıyla windows kurulduğunu gördüm ama windows üzerine mac kurulumu hakkında hiçbir bilgim yok

yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler

Selam PC.ye MAC kuracağınıza Intel işlemcili bir MAC satın alıp Windowsu MAC.e kursanız daha sağlıklı olur çünkü ben bizzat birkaç PC.de denedim MAC kurmayı, her modelde değişik sorunlar çıkıyor ekran kartını tanısa, ses kartını tanımıyor, onu tanısa başka bişeyi tanımıyo vs. vs. problem ancak Intel işlemcili bir MAC.e Windowsu çok rahat kurdum ve hiçbir problem yaşamadım uygulamalar, oyunlar vs. hepsi çok rahat çalışıyo hatta çok performanslı çalışıyor diyebilirim. Böylece hem MAC hem Windows işletim sistemine sahip olacaksınız bir taşla iki kuş vurmak buna denir...

FiRARDA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.ss.ss
Selam PC.ye MAC kuracağınıza Intel işlemcili bir MAC satın alıp Windowsu MAC.e kursanız daha sağlıklı olur çünkü ben bizzat birkaç PC.de denedim MAC kurmayı, her modelde değişik sorunlar çıkıyor ekran kartını tanısa, ses kartını tanımıyor, onu tanısa başka bişeyi tanımıyo vs. vs. problem ancak Intel işlemcili bir MAC.e Windowsu çok rahat kurdum ve hiçbir problem yaşamadım uygulamalar, oyunlar vs. hepsi çok rahat çalışıyo hatta çok performanslı çalışıyor diyebilirim. Böylece hem MAC hem Windows işletim sistemine sahip olacaksınız bir taşla iki kuş vurmak buna denir...

peki mac uyumlu aldığınız pc nın donanımlarını burya yazabilirmisiniz anakart ismi işlemci ekran kartı felan yadımcı olabilirmisiniz

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com

ilk mesajımda dediğim gibi mac e alışık olmadığım için bir mac satın almak istemiyorum. zaten mac alacak olsam intel işlemci diye ayırt etmeden alırım.

maci sadece mac uyumlu dosyaları açabilmek ve düzenleme yapabilmek için istiyorum.

Konu dışı : macde çalışılmış indesign dosyasını windowsta açılacak şekilde nasıl yaparım indesignde windows uyumlu kaydetme gibi bir seçenek varmı yada windowsta indesign da açılamsını sağlayacak ne gibi yöntemler önerirsiniz

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
iki sabit diske sahipseniz kurabilirsiniz
mac kadar hızlı çalışmayacaktır

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
MacOsx86 (kırılmış) sistemini PC'ye kurmak yasal bir kullanım değildir. Olaki işyerinizde kullanacağınızı söylüyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam ikinci el bir Mac mini (İntel İşlemcili) satın alıp sorunumu çözerdim. Hackintosh denilen olayda doğru tercihte ve donanımda uçak hızında çalışır. Windows ta ne imiş dersiniz. O malum İMac'lere hatta MacPro'ya kafa tutar. Ama işte yasal değil. Steve Jobs ne zaman PC'lere işletim sistemini kullandırmaya okey derse o zaman tüm dünya OSX'e akın eder. Ama Apple şu an Computer olayı ile fazla sıkı fıkı değil gibi. Iphone furyası almış başını gidiyor.

Nazy

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.maxicep.com
nasıl?

internette arama yaptım ama herkes teorik bilgilere yer vermiş ve kurdum ve çalıştırdım diyenle karşılaşmadım
eskiden mac işlemcilerinin mimarisi Normal Pc işlemcilerinden farklıydı
bu nedenle mac os x yüklemek için darwin isimli ufak program ile pc ler emule edilip mac os x çalışır duruma getirilirdi...
ama şimdi mac işlemcilerini, "intel" x86 tabanlı ürettiği için herhangibir emulasyon işlemine gerek kalmıyor... yani özetle kolay bir şekilde yüklenebiliyor
iki sabit disk gerek dedim çünki konuyu açan arkadaş hem windows hemde mac üzerinde çalışacak
mac os x bulunduğu diski kendi dosya formatına çeviriyor, windows un çalışabilmesi için fat32 yada ntfs dosya sistemine ihtiyaç vardır yani bir diskte windows diğerinde mac olacak...

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
Tek harddiske de iki işletim sistemini kurmak mümkün.

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
eskiden mac işlemcilerinin mimarisi Normal Pc işlemcilerinden farklıydı
bu nedenle mac os x yüklemek için darwin isimli ufak program ile pc ler emule edilip mac os x çalışır duruma getirilirdi...
ama şimdi mac işlemcilerini, "intel" x86 tabanlı ürettiği için herhangibir emulasyon işlemine gerek kalmıyor... yani özetle kolay bir şekilde yüklenebiliyor
iki sabit disk gerek dedim çünki konuyu açan arkadaş hem windows hemde mac üzerinde çalışacak
mac os x bulunduğu diski kendi dosya formatına çeviriyor, windows un çalışabilmesi için fat32 yada ntfs dosya sistemine ihtiyaç vardır yani bir diskte windows diğerinde mac olacak...

peki partitiona bölsek olurmu yoksa iki ayrı hdd mutlaka gerekecekmi

bu arada konuyu açan arakdaş benim :)

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
saçmalama yaw nasıl olacak Nt kerneli Fat veya Ntfs İstiyor Mac İse HFS ile çalışır...

Bunu geçtim aynı anda Bir hardiske XP VE Vistada kuramazsın.

Not:Aynı Anda kurmak ise sanal pc ile mümkün VMWare.

Çok kesin konuşuyorsun. Bence biraz araştır tek harddiske kaç işletim sistemi kurulabilir diye? Bir harddiske MACOSX, WINDOWS7, PARDUS kurup 3 lü boot yaparak açılışta hangisinle başlamak istiyorsan onla açarsın. Aynı Harddiske XP ve Vista da kurabilirsin.

FiRARDA

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.ss.ss
Çok kesin konuşuyorsun. Bence biraz araştır tek harddiske kaç işletim sistemi kurulabilir diye? Bir harddiske MACOSX, WINDOWS7, PARDUS kurup 3 lü boot yaparak açılışta hangisinle başlamak istiyorsan onla açarsın. Aynı Harddiske XP ve Vista da kurabilirsin.

yazdıklarımı okumuyorsunuz galiba aynmı hardiskten bahsetmiyorum aynı sürücüden oku bakalım diğerklerini ne yazmısım ben 99 yılında yapıyordum o işleri boot.ini dosyalarını düzenleyerek

seabis

🌟Usta Tasarımcı🌟
saçmalama yaw nasıl olacak Nt kerneli Fat veya Ntfs İstiyor Mac İse HFS ile çalışır...

Bunu geçtim aynı anda Bir hardiske XP VE Vistada kuramazsın.

Not:Aynı Anda kurmak ise sanal pc ile mümkün VMWare.

Okuyupta anlayamadığım bu yukarıdaki satırlar mı? Kendin ifade etmişsin HD diye. Amacım seninle polemik yapmak değil. Bilgi paylaşmak adına. Bir HD'yi 3'e bölüp 1 nci partitionu HFS, 2. partitionı NTFS yada FAT 32, 3. partı yine NTFS, FAT32 vb. gibi formatlayarak, oluşan partiton disk bölüm numaralarını alarak (disk0s1 gibi) işletim sistemlerini kurulum yapabilirsiniz.

picture4f.png

Son düzenleme:

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
ilgilenen ve cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim

buradan öğrendiklerimle bugün macos kurmayı deneyeceğim sonucu kurulumdan sonra paylaşacağım

herkese teşekkürler

whampir19

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bildiğim kadarıyla son çıkan mac isletimsistemi yani snow leopard ntfs uyumlu harddiski ikiye böldüğümüzde birine windows kuruluyor diğerine mac ben kurmaya çalıştım ama snow leopardı bulamadım interneten indirmekte çok zor 36mı 32 zip filan paylaşmıştım burada ama kurulduğuna eminim ama kurupta sorunsuz kullanıyorum diyeni hiç görmedim kurdum diyenide

josef29

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.bayrakci.com
Okuyupta anlayamadığım bu yukarıdaki satırlar mı? Kendin ifade etmişsin HD diye. Amacım seninle polemik yapmak değil. Bilgi paylaşmak adına. Bir HD'yi 3'e bölüp 1 nci partitionu HFS, 2. partitionı NTFS yada FAT 32, 3. partı yine NTFS, FAT32 vb. gibi formatlayarak, oluşan partiton disk bölüm numaralarını alarak (disk0s1 gibi) işletim sistemlerini kurulum yapabilirsiniz.

picture4f.png

tamamda bu kurdugun makina toplama bir PC mi yoksa APPLE MAC mi eger pc ise hangi konfigrasyon gerekli ve yükledikden sonraki sorunları nedir
virtual pc denen olay bumu ??? teşekkürler

iSHAD

🌱Yeni Üye🌱
arkadaslar bu konuda cok iyi bir firma var , ,vede kurumsal bir firma.
PC de loepard lisanli yasal satislari var . tumu ile lisansli oldugu icin bilkom bisi yapamiyor.

Technopc markalari altinda satisi gerceklestiriyorlar, kontak bilgilerine
********* den ulasabilirsiniz.