Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

pc de macintosh kurulumu

iSHAD

🌱Yeni Üye🌱
suan sitelerinde satisi bulunmuyor , fakat irtibata gectiginiz zaman dusundugunuz konfigirasyonda satisini gerceklestiriyorlar.
Bir marka altinda satisi olucagi icin suan sitelerinde lanse etmiyorlar. PC MAC hakkinda gorusmek istedigini soylerseniz ordaki arkadaslar sizi yonlendireceklerdir.

bir arkadas ordan konfigirasyon kurdurdu, bukadar stabil ve sorunsuz olmasi sasirtici.
bu sirada birseye daha sahit oldumki bunu gazetede ve bir kac teknoloji portalindada okumustum, 5 saniyede acilan PC leri Technopc adinda satisini yapiyorlar.

adamlar gercekten bu konuda cok iyi , Teknocity magazalar zincirleri var orda 5 saniyelik pc lerin satislarini yapiyorlar.

bmax

🌱Yeni Üye🌱
müşterilerimin getirdiği işleride, mac uyumlu adobe ürünleri kullanmalarından dolayı macintosh bilgisayar gerekli olmaya başladı ama mac bilgisayara alışık olmadığım için bir mac yatırımı yapmak istemiyorum

sahip olduğum pc ve notebooka mac os kurabilirmiyim

halihazırda vista ve xp kullanıyorum ve bu sistemleri silmeden pcye macos kurulabilirmi yani hem windows hemde mac kullanmak istiyorum

kuruluyorsa nelere dikkat edilmeli neler yapılmalı hangi sürümü iyidir

daha önce mac bilgisayara emülatörler yardımıyla windows kurulduğunu gördüm ama windows üzerine mac kurulumu hakkında hiçbir bilgim yok

yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler

aslında çok basit ve son derece güvenli..kim ne derse desin aldırma arkdaşım bizzat ben sana icore7 işlemcili pc ye kurulmuş hakintoshumdan yazıyorum..ve sana şunu da söliyim apple store de bi cinebench testi yaptım..imac 2.66 2gb ddr3 ram 9400 ekran kartlı sistemde bu süre 2.34 dk xeon işlemcili 2x2.66 4 gb1066 ddr3 sistemde 1.12 dk oluyo bu süre benim kendi sistemime kurmuş oldugum iatkos 10.5.7 olan sürümü..bende bu süre 54 sn:rofl:...şimdi bikaç arkadaş çıkıp diyecek o sistem stabil çalışmaz gerekli performans alınmaz vs. vs. ama inan 6 aydır banamasın demedi ve istediğim update leride yapıyorum..ses ekran kartı ethernet wifi herşey tam tıkır çalışıyo...macos a uygun sistem toplarsan hiçbi sorunla karşılaşmıyosun...zaten apple kendi sistemini satmasıda bunun için ama şu anda macosun kırılmış versiyonu hackintosh yasal değil ama sorunsuz biçimde hemen hemen her bilgisayarda çalışıyo...ve yeni çıkan imac serisi icore5-7 sistemlere geçti herbirinde 4 gb 1333 ddr3 ramler atinin 4850 ekrankartları var ama TR satışı 6.500 tlyi buluyo..allahınızı severseniz nasıl verip da alalım biz o paraları o makinaya..zaten win 7 kurulan sisteme macos leopard hatta snow leopar kurulurken....:wink:

xenecroshiner

🌱Yeni Üye🌱
bende kurdum ve gayet stabil, hızlı çalışıyor

süper bir olay

gerekli konfigürasyonunuz varsa kesinlikle problemsiz çalışacaktır.

img1470r.jpg

img1472w.jpg

fatihmengu

🌱Yeni Üye🌱
istanbuldaysan 150 liraya kurabilirim. ilgilenirsen pm at

bursax

🌱Yeni Üye🌱
Bursada ikamet edenler yada bursaya yolu düşecekler. Eğer pc üzerine macos kurdurmak düşünceniz var ise pm yolu ile pc konfigürasyonunuzu yollayın, çözümlerine bakayım, uygun bir ücret karşılığında kurulumu gerçekleştireyim.

Not: Eğer pcnizde 2 harddisk var ise açılışta Windows / MacOS diye sorabilir bir kurulum yaparız.

Saygılar.

dombalak

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.kartvizitdunyasi.com
nasıl birkonfigürasyon gerekiyor stabil bir çalışma için

edit : resimlere bakmadan yazmışım
edit2 :bu iş için ücret isteyen arkadaşlara hitaben, ücretle yazılım kurdurmak istseydim buraya konuyu açmadan direk bu konuda çalışan bilgisayarcılara giderdim. bilgi istiyorum hizmet değil

Designerrr

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu da benim hacintosh kasayı çekemedim ama pc gerçek mac sanmayın:D
işlemci ve ram i görüyorsunuz zaten
ekran kartım da nvidia 1 gb gt9800
tek hd var ve açılışta win 7 mi mac mi diye soruyor.
isteyene bende kurulum yapabilirim :D
Picture2.jpg

arcenciel

🌱Yeni Üye🌱
bugüne kadar bende kuranı göremedim apple firmasının açıklamasına göre de x86 işlemciler için bir sürüm çıkartmadıklarını belirtiyor bu durumda mac kurulamıyor bilidğim kadarıyla çünkü apple'ın kullandığı işlemci modeliyle normal pc lerde kullanılan işlemci modeli farklı normal pclerde CISC adı verilen bir işlemci miamrisi kullanıyor elektroniksel oalrak karmaşık bir yapısı var dezavantaj olarak avantajından biri içinde bir microcode yazılımının yüklü olması işlemci gönderilen komut setlerini üzerinde yüklü bulunan bir yazılım sayesinde işliyor RISC mimarisinde bu yapı daha farklı microcode içermiyor bu konuyla ilgili daha detaylı bir bilgiye bu adresten ulaşabilrisiniz https://members.comu.edu.tr/boraugurlu/courses/bm307/content/week4/hafta4_b.pdf anlatımımdan kaynanklanan bir problem yada yanlışlık varsa mazur görün hepinize teşekkürler Mac OS Leopard x86 diye bir sürüm indiridm fakat denemdim x86 sürümü olması normal bir pcye kurulum gerçekleşmesi anlamına geliyor apple firmasının açıklaması öyle bir sürüm olmadığını belirtmesi kafa karıştırıcı denediğim zaman yazarım kurabilen olursada yazsın :)

H.Design

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bugüne kadar bende kuranı göremedim apple firmasının açıklamasına göre de x86 işlemciler için bir sürüm çıkartmadıklarını belirtiyor bu durumda mac kurulamıyor bilidğim kadarıyla çünkü apple'ın kullandığı işlemci modeliyle normal pc lerde kullanılan işlemci modeli farklı normal pclerde CISC adı verilen bir işlemci miamrisi kullanıyor elektroniksel oalrak karmaşık bir yapısı var dezavantaj olarak avantajından biri içinde bir microcode yazılımının yüklü olması işlemci gönderilen komut setlerini üzerinde yüklü bulunan bir yazılım sayesinde işliyor RISC mimarisinde bu yapı daha farklı microcode içermiyor bu konuyla ilgili daha detaylı bir bilgiye bu adresten ulaşabilrisiniz https://members.comu.edu.tr/boraugurlu/courses/bm307/content/week4/hafta4_b.pdf anlatımımdan kaynanklanan bir problem yada yanlışlık varsa mazur görün hepinize teşekkürler Mac OS Leopard x86 diye bir sürüm indiridm fakat denemdim x86 sürümü olması normal bir pcye kurulum gerçekleşmesi anlamına geliyor apple firmasının açıklaması öyle bir sürüm olmadığını belirtmesi kafa karıştırıcı denediğim zaman yazarım kurabilen olursada yazsın :)

Kardeş bu kadar detaya girmene bilimsel teorilerle kendini kasmana gerek yok :D Bal gibi de kuruluyo ben aylardan beri kullanıyorum.
Hemde tek hd ye hem windows hemde mac kurdum. iki işletim sistemini de sorunsuz kullanıyorum.

Ha bu arada artık mac lerde intel işlemci kullanıyor. Eskiden G işlemciler kullanıyordu (G4,G5 duymuşunuzdur.) işte o işlemciler motorolaya aitti ama herkesin bildiği gibi motorola battı, iflas etti yani. ee apple firması da intelle anlaştı son 2-3 senedir yeni üretilen mac lerde hep intel işlemci kullanılıyor.

Bu da binem hacintos :wink:

2401.jpg

Paint

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
kurulumda sorun yok ekran kartını tanıtamadıgın için sorun yaşıyosun boşuna deneme

muhendisane

🏅Acemi Tasarımcı🏅
peki mac uyumlu aldığınız pc nın donanımlarını burya yazabilirmisiniz anakart ismi işlemci ekran kartı felan yadımcı olabilirmisiniz

Macosx in desteklediği parçalara şu adresten ulaşabilirsiniz: HCL 10.6.2 - OSx86

Hem parçalara göre, hemde markalara göre kategorilenmiştir.

iki sabit diske sahipseniz kurabilirsiniz
mac kadar hızlı çalışmayacaktır

Tek sabit diske, yeni bir bölüm açılarak macosx kurulabilir. Bu konuda sıkıntı yoktur. Bizzat kurdum, kullandım ve tecrübe ettim. Bilgisayarı açarken size seçenek sunuyor; Mac, Windows 7, Xp vs.. artık kaç tane işletim sistemi kurduysanız... yalnız macosx i ilk kurduğunuzda belki bu seçenekler arasında macosx çıkmayabilir (bende çıkmamıştı, farklı kurulum cdlerinde çıkabilir). Ama bunun da çözümü var. EasyBCD programıyla çözülüyor. Resimli bir anlatım hazırlayıp burada yayınlayacağım.

Ayrıca Mac kadar hızlı çalışmayacaktır teorinize katılmıyorum. Zira SSD'ye Macosx kurmuş birisi olarak performansın pc'lerdeki kadar fark ettirdiğini gördüm. Eğer Apple'nın kullandığı parçalar dışında parça kullandığınızda uyum sorunuz olsaydı, Macosx'i SSD'ye kurduğumda pek bi farklılık göremezdim. Yani; ''Parçalarınız ne kadar iyiyse macosx de o kadar hızlı çalışacaktır''.

Son düzenleme:

Sonic!

🌱Yeni Üye🌱
amd Phenom 2 black edition 4x
board gigabite ın amd uyumlu bi modeli
ekrankartı ati 4850

Daha önce kurmuştum ve karnel panic hatalarından bir türlü kurtulamadım. birde snow leo yu deneyelim. belki bu sefer çalışır. anakart gema serisiydi sanırım.

Grafink

Clone Trooper
♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.grafink.org
PC'ye mac kuracaksanız,

A) MACOSX uyumlu donanımları kullanmanız gerekir ( internette bunlar nelerdir aranırsa bulunabilir)
B) sistem saati, anakart, işlemci, ram gibi malzemenin çalışma hızları birbirine denk olmalıdır.

Bu koşulları sağladıktan sonra,

Stabil bir mac kurabilirsiniz.

Bu durumda, göreceksiniz ki 0 bir mac ile pc arasında çok ciddi bir fiyat farkı kalmıyor.

Kasa kalitesi, fan kalitesi gibi klavye mouse kalitesi gibi şeyleri de aynı ayarda isterseniz, fiyat zaten işletim sistemi hariç kafa kafaya gelir.

Bu durumda en temizi bir MAc alıp, istediğiniz herhangi bi vindowsu bootcamp ile kurmak olacaktır.

Kafanız ağrımaz.

Unutmayın ki, Leopard, Snow Leopard, vs. Bunlar apple firması tarafından sadece apple sistemleri için optimize edilir...

Uyumlu donanım ve diğer şartları tam olarak sağlamadan PC ye MAc kurmak, andesen masallarına inanmak gibi bişeydir.

Yani çalıştırırsınız bi şekilde, Ama çalışamazsınız :)

Eğer 0 mac size pahalı geliyorsa, piyasada en çok 3 yıllık çok iyi durumda bi rçok 2. el makina mevcut, bunlardan edinebilirsiniz. İntel işlemci olduktan sonra ha sıfır olmuş ha 3-4 yaşında olmuş,
bişey farketmeyecektir, ( hız dışında ) cayır cayır çalışırsınız.

ya da yetkili satıcılıarın arada bir uyguladıkları teşhir ürünü indirimlerini takip edebilirsinizde.