Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PDF acma sorunu

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Arkadaslar Corelde bir PDF dosyasini "acarken" yada "import" ederken Font kutusu cikip su bu vs. fontlar bulunamadi yerine su kullanilsinmi gibi bir kutu cikiyor ya. Iste ben bazen o kutunun cikmasini istemiyorum yani yazilarin tamamini Vektöre cevrilmesini istyorum. bunu nasil yapabilirim?

PS: import seceneginde zaten yazilar Text mi olsun Vecxtor mu olsun diye bir kutu cikiyor diyebilirsinz. Önemli degil o kutunun cikmasi cünkü ben orada Vektöre cevir secenegini secsem dahi yapmiyor yine font olayini soruyor. ben tamamen ne var ne yok vektöre cevirmek istiyorum.

tesekkürler.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
PDF belgesini Acrobat pro'da açıp EPS ya da PS kaydedin. Bu EPS dosyasını CorelDRAW'a import edin. Bu şekilde Import sırasında textleri curve yapabilirsiniz.

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Cevap icin tesekkür ediyorum. ama cok yetersiz bir özellik bu, söyleki.

ben bir tek sayfa PDFe sahipsem sorun yok.

iyi ama 100 sayfalik bir katalog varsa elimde ne olacak. PDF ten EPS yada PS yapin dediginizde tüm sayfalari tek tek ayiriyor.

ben ise böyle bir islemden sonra olusacak dosyayi tekrar Corelden cagirdigimda Corelin aynen bir PDf dosyasini acmasi gibi tek dosya icinde 100 sayfasi olan tek bir Corel dokumani olusturmasini istiyorum.

any idea? :)

sewgin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok şey istiyosun be dostum
senin istediğin gibi bi şey malesef yok
zaten okadar kusursuz bişeyin olacağına ihtimal vermiyorum
çünkü acrobat Adobe nin ürünü vede Adobe açıkcası Coreli pek iplemiyo.

K.Çakır

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.corelturk.blogspot.com
İki yıl boyunca özel bir dershanenin yayınlarının baskı öncesi hazırlığı ile uğratım. Yüzlerce sayfa word belgesi ve 2 spot renk olarak basılıyordu. Word'den CorelDRAW'a kayıpsız almanın en sorunsuz yolu da Wrod'den PDF yapıp bu pdf belgelerini de eps yapmak ve nihai EPS belgelrini Corel'e textleri curve olarak import etmekti.

Şimdi böyle aynı işi illustrator ya da indesign da yapmayı tercih ederim. Hem kontrollerin çok kolay olur hem de zaten sezarın hakkı sezara... PDF Postscript temellidir, postscript ise adobeninicadıdır, ilk postscript üreten program da illustrator'dür. Bu tip işler için coreldraw ile uğraşma doğrudan adobe programlarını tercih et derim.

Bu arada PDF dosyasını açıp EPS kaydetmek çok da zor bir iş değil. 100 sayfa dediğin nedir ki, 1 saat bile sürmez eps yapmak.

Moderatör tarafında düzenlendi:

sewgin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
katılıyorum İnDesing bu işler için yapılmış bir programdır pdf lerini gönül rahatlıyla inportlar ve kullanabilirsin.

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ok Adobe Illustratorde olur farketmez. Bakin benim ihiyacim olan asil sey PDF olan bir katalogu SWF dosyalarina cevirmek ayri ayri sayfalar halinde.

Ben bu isi , PDF dokumanini Corelde "acarak", yani "import"degil, acarak yapiyordum ve sayfalari tek tek SWFye cevirmek zorunda kaliyorum.

Eger bir PDF dosyasini bir kerede AI de acma ve bir komutla tüm sayfalari ayri ayri SWFye cevir diye birsey varsa buda uyar. (hani PS deki actionlar gibi bisey) Böyle bisey olabilir ben AI yi iyi bilmedigim icin bir PDFi AI ye atarken bana hangi sayfayi atayim diye soruyor, ben tek sayfa tek sayfa atmak istemyiorum.

PS: InDesign yada AI farketmez, yapmak istedigimi anlamissinizdir, eger o programlari öneriyorsaniz nasil yapabilecegime dair fikriniz var mi?

Umarim anlatabilmisimdir.

Simdiden tesekkür ederim.

sewgin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tek bi tuşla halledilebilecek bi şey olduğunu sanmam.
üzgünüm ama uğraşcaksın biraz.
zor geliyosa parasıyla adam tut :)

terlikwien

🏅Acemi Tasarımcı🏅
tek bi tuşla halledilebilecek bi şey olduğunu sanmam.
üzgünüm ama uğraşcaksın biraz.
zor geliyosa parasıyla adam tut :)

Ajans sahibiyim zaten adam tutacagim ama adamin saat ücreti cok tutarsa maliyeti yükseltmis oluyorsun ;)

Yani bi ajans sahibiyim dedim cevaplar kesildi ya, tamam bende köylü cocuguyum ya :)

Son düzenleme: