Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

PDF Sorunu

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba ustalarım, Grafikerler - InDesign da PDF leri açamıyorum. Başka bir bilgisayarda InDesign da çalışılıp PDF olarak kayıt edilen dosyayı kendi bilgisayarımda açamıyorum. Benim bilgisayarımda cc var diğer pc de cs6

Benzer konular

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Windows > Utilities > Script (CTRL+ALT+F11) açılan pencerede ,

Scripts > Application > Samples >JavaScript içerisinden bulunan PlanceMuttipePDF seçin

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba ustalarım, Grafikerler - InDesign da PDF leri açamıyorum. Başka bir bilgisayarda InDesign da çalışılıp PDF olarak kayıt edilen dosyayı kendi bilgisayarımda açamıyorum. Benim bilgisayarımda cc var diğer pc de cs6

Vejdi açıklamış gerçi ama siz pdf belgesini place'mi etmeye çalışıyorsunuz yoksa editlemek maksadıyla açmaya mı çalışıyorsunuz?

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vejdi açıklamış gerçi ama siz pdf belgesini place'mi etmeye çalışıyorsunuz yoksa editlemek maksadıyla açmaya mı çalışıyorsunuz?

Editlemek amacıyla açmaya çalışıyorum.

PlanceMuttipe şeklinde açıyorum ama mevcut sayfa özellikleri ile değil de A4 sayfalar içine yerleştiriyor.

Yardımlar için çok teşekkür ederim

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Editlemek amacıyla açmaya çalışıyorum.

PlanceMuttipe şeklinde açıyorum ama mevcut sayfa özellikleri ile değil de A4 sayfalar içine yerleştiriyor.

Yardımlar için çok teşekkür ederim

Öncelikle pdf dosyalarını indesign üzerinden editleyemezsiniz (editlemekten kasıt metin değişiklikleri, renk değişiklikleri vs diye tahmin ediyorum). Çok karışık değilse acrobatın pro sürümü üzerinden bir takım değişiklikler yapabilirsiniz.

pdf dosyalarının kendi özellikleriyle indesigna çekmek için "PlaceMultipagePDF" scripti son derece yetersizdir onun yerine size daha fazla esneklik ve imkan sağlayan (istediğiniz ebatta, istediğiniz konumda alabilmek gibi) "MultipageImporter" scriptini öneririm.

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Öncelikle pdf dosyalarını indesign üzerinden editleyemezsiniz (editlemekten kasıt metin değişiklikleri, renk değişiklikleri vs diye tahmin ediyorum). Çok karışık değilse acrobatın pro sürümü üzerinden bir takım değişiklikler yapabilirsiniz.

pdf dosyalarının kendi özellikleriyle indesigna çekmek için "PlaceMultipagePDF" scripti son derece yetersizdir onun yerine size daha fazla esneklik ve imkan sağlayan (istediğiniz ebatta, istediğiniz konumda alabilmek gibi) "MultipageImporter" scriptini öneririm.

PlanceMuttipe olarak açıyorum fakat editleyemiyorum ( yazıları veya şekilleri değiştiremiyorum) sayfaları jpeg olarak görüyor

MultipageImporter scriptini bulamadım :(

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
PlaceMultipagePDF scripti ile denedim sayfa sayfa açıyor fakat sayfa boyları çalışılan sayfa boyları değil (Çalışma 170mmx240mm ama çalışmayı A4 sayfalar açıyor onların içine 170mmx240mm olarak yerleştiriyor)

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Programfiles >Adobe > indesig > Scripts >Scripts Panel >Samples>JavaScript dosyası içine attım ama çalıştırdığımda hata veriyor. Yanlış mı yapıyorum acaba :( verdiğim zahmetten dolayı özür dilerim :(

Doğru yere koymuşsunuz

nasıl bir hata veriyor?

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cc olması bir şey değiştirir mi acaba? sürüm farkından dolayı olmuş olabilir mi

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
cc olması bir şey değiştirir mi acaba? sürüm farkından dolayı olmuş olabilir mi

Benim sürümümde CC ondan olduğunu sanmıyorum. PDF belgenizde bir sorun olabilir mi acaba? Başka bir pdf belgesinde deneyebilir misiniz?

linkteki gibi bir pencere ile karşılaşmanız gerekiyor.

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Elinizde bulunan javascript CC2015 hata vermekte doğrudur

Bunu kullanırsanız : İNDİRİN sorunu çözmüş olursunuz...

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Elinizde bulunan javascript CC2015 hata vermekte doğrudur

Bunu kullanırsanız : İNDİRİN sorunu çözmüş olursunuz...

Merhaba yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

Vejdi ustamın verdiği script ile açtım fakat sayfalar tek tek geldi ve sayfalarda metinleri düzenleyemiyorum.

Ekran görüntülerini koyuyorum. Scriptten açarken bi ayar falan mı yapmam lazım acaba bir yerde hata mı yapıyorum

ThreeBuddha

🏆Pro Tasarımcı🏆
Merhaba yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim.

Vejdi ustamın verdiği script ile açtım fakat sayfalar tek tek geldi ve sayfalarda metinleri düzenleyemiyorum.

Ekran görüntülerini koyuyorum. Scriptten açarken bi ayar falan mı yapmam lazım acaba bir yerde hata mı yapıyorum

Ayarlarınız doğru, sayfaların tek tek gelmemesi gerek (çağırdığınız pdf'nin çok sayfalı olduğunu varsayıyorum)

Üstte belirtmiştim ama gözünüzden kaçmış sanırım. indesignda pdf begelerini editleyemezsiniz Bunun için acrobatın pro sürümü (o da bir yere kadar olur) veya 3. parti yazılımlar kullanmanız (neo tarzı) gerekir.

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayarlarınız doğru, sayfaların tek tek gelmemesi gerek (çağırdığınız pdf'nin çok sayfalı olduğunu varsayıyorum)

Üstte belirtmiştim ama gözünüzden kaçmış sanırım. indesignda pdf begelerini editleyemezsiniz Bunun için acrobatın pro sürümü (o da bir yere kadar olur) veya 3. parti yazılımlar kullanmanız (neo tarzı) gerekir.

Peki örneğin siz indesignda bir dergi çalışmış olun ve sonra bu çalışmayı PDF olarak kayıt edip bana yolluyorsunuz. Ben sizin yollamış olduğunuz indesign da hazırlayıp PDF olarak kayıt ettiğiniz dosyayı kendi bilgisayarımda aynı şekilde indesign da açıp üzerine çalışmaya devam edemez miyim

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Peki örneğin siz indesignda bir dergi çalışmış olun ve sonra bu çalışmayı PDF olarak kayıt edip bana yolluyorsunuz. Ben sizin yollamış olduğunuz indesign da hazırlayıp PDF olarak kayıt ettiğiniz dosyayı kendi bilgisayarımda aynı şekilde indesign da açıp üzerine çalışmaya devam edemez miyim

Derginiz indesig harılanmış olabilir ve indesigpdf dönüştürülmüş olabilir ama siz bu pdf indesig akatarmanız onun üzerinde düzenlemeyapabileceğiniz anlamına gelmez , illa indesig kendi dosyası olmalıdır (.indd) düzenleme yapabilmeniz için ...

naru

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Derginiz indesig harılanmış olabilir ve indesigpdf dönüştürülmüş olabilir ama siz bu pdf indesig akatarmanız onun üzerinde düzenlemeyapabileceğiniz anlamına gelmez , illa indesig kendi dosyası olmalıdır (.indd) düzenleme yapabilmeniz için ...

Anladım. Peki ben pdf i açtığımda sayfalar jpeg gibi duruyordu. Matbaaya PDF olarak yolladığım çoklu sayfalı iş sorun çıkarmaz demi