Merhaba ustalarım, Grafikerler - InDesign da PDF leri açamıyorum. Başka bir bilgisayarda InDesign da çalışılıp PDF olarak kayıt edilen dosyayı kendi bilgisayarımda açamıyorum. Benim bilgisayarımda cc var diğer pc de cs6
Vejdi açıklamış gerçi ama siz pdf belgesini place'mi etmeye çalışıyorsunuz yoksa editlemek maksadıyla açmaya mı çalışıyorsunuz?
Editlemek amacıyla açmaya çalışıyorum.
PlanceMuttipe şeklinde açıyorum ama mevcut sayfa özellikleri ile değil de A4 sayfalar içine yerleştiriyor.
Yardımlar için çok teşekkür ederim
Öncelikle pdf dosyalarını indesign üzerinden editleyemezsiniz (editlemekten kasıt metin değişiklikleri, renk değişiklikleri vs diye tahmin ediyorum). Çok karışık değilse acrobatın pro sürümü üzerinden bir takım değişiklikler yapabilirsiniz.
pdf dosyalarının kendi özellikleriyle indesigna çekmek için "PlaceMultipagePDF" scripti son derece yetersizdir onun yerine size daha fazla esneklik ve imkan sağlayan (istediğiniz ebatta, istediğiniz konumda alabilmek gibi) "MultipageImporter" scriptini öneririm.
PlanceMuttipe olarak açıyorum fakat editleyemiyorum ( yazıları veya şekilleri değiştiremiyorum) sayfaları jpeg olarak görüyor
MultipageImporter scriptini bulamadım![]()
aşağıdaki linkten "New 2.5 version (added March 2010)" yazan yazının üzerine tıklayarak indirebilirsin
Placing All the Pages of a PDF Inside InDesign - InDesignSecrets : InDesignSecrets
Programfiles >Adobe > indesig > Scripts >Scripts Panel >Samples>JavaScript dosyası içine attım ama çalıştırdığımda hata veriyor. Yanlış mı yapıyorum acabaverdiğim zahmetten dolayı özür dilerim
![]()
Doğru yere koymuşsunuz
nasıl bir hata veriyor?
Elinizde bulunan javascript CC2015 hata vermekte doğrudur
Bunu kullanırsanız : İNDİRİN sorunu çözmüş olursunuz...
Ayarlarınız doğru, sayfaların tek tek gelmemesi gerek (çağırdığınız pdf'nin çok sayfalı olduğunu varsayıyorum)
Üstte belirtmiştim ama gözünüzden kaçmış sanırım. indesignda pdf begelerini editleyemezsiniz Bunun için acrobatın pro sürümü (o da bir yere kadar olur) veya 3. parti yazılımlar kullanmanız (neo tarzı) gerekir.
Peki örneğin siz indesignda bir dergi çalışmış olun ve sonra bu çalışmayı PDF olarak kayıt edip bana yolluyorsunuz. Ben sizin yollamış olduğunuz indesign da hazırlayıp PDF olarak kayıt ettiğiniz dosyayı kendi bilgisayarımda aynı şekilde indesign da açıp üzerine çalışmaya devam edemez miyim
Derginiz indesig harılanmış olabilir ve indesigpdf dönüştürülmüş olabilir ama siz bu pdf indesig akatarmanız onun üzerinde düzenlemeyapabileceğiniz anlamına gelmez , illa indesig kendi dosyası olmalıdır (.indd) düzenleme yapabilmeniz için ...