Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop Da Çözemediğim Sorun

Phantaso

🌱Yeni Üye🌱
Merhabalar Öncelikle.Photoshop'a yeni başlayan ve bu konuda azim ve güçlü tavırlarla ilerlemeye devam eden birisiyim.fakat kimilerine kücük gözükebilecek bu sorunlar benım başıma dert oldu.Yeni yaptığım bir çalışmada karşıma çıkan sorun ise şöyledir.Layer > Layer Style> Blending Options'a Tıkladığımda ''Could Not Complate Options Command because the scrath disks are full'' Uyarısını Almaktayım Ve Çözemedim Bu Sorunu...

1 Terabayt Lık Sabit Tek HDD Kullanmaktayım İçeriğinin sadece 200 gb lık alanı dolu daha 750 nın ustunde boş alan var.Photoshop da history sildim.Ama yinede Çözemedim Şimdiden Teşekkür Ederim Herkeze İyi Çalışmalar

BlueX

♾️Grafik Gurusu♾️
Web sitesi
www.bluexdesign.com
ram in dolu olduğun bu sorunu alıyorsunuz galiba. Heralde önceden çok psd dosyası açıp ram i doldurudunuz sonra bir çalışmaya giriştiniz.
Photshop u kapatıp baştan açın sorun çözülür :)

Phantaso

🌱Yeni Üye🌱
Merhaba Hocam Öncelikle Teşekkür Ederim Konu İle İlgilendiğinden DOlayı.Ama Sorunum Ne Yazıkkı Çözülmüş Değil Her Şeyi Denedim AMa Malesef Sonuç Sıfır...

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
1 adım: Edit>Preferences>General. oradan Plug Ins& Scratch Disk Kısmına gel, Scratch kısımlarına C,D,E (harddisk kaça bölmüşseniz) diye sürücü yerlerini göster bunları secili hale getirin

Örneğin; C sürücünüzü 10gb yapıp programlara ayırdınız D sürücünüzü 30gb yapıp depo olarak kullanıyorsunuz 10 gb alan zaten az olduu için first olan alanı d işaretlemeniz çalışmalarınızı daha hızlı sürdürmenizi sağlar..

2. adım: C:\Documents and Settings\Local Settings\Temp bulunanları silin

3.adım : program acıkken Edit > Purge > (Undo-Clipboard-Histories-All) Bunların yaptığı iş ise prog.belleğini boşaltmak

4.adım : Photoshopu çalıştırırken ctrl + alt + shift aynı anda basılırsa program başlamadan önce açılan karşınız bir pencere açılır YES tuşuna basarsanız Photoshop'a reset atılır ve programa yeni kurulmuş gibi olur

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
aşağıdaki resimlerden 1den nereye gireceğini gör 2 den de % olan kısmı 60 a cıkar sorunun çözülür tahminen

ozveysel

🌱Yeni Üye🌱
design_tolga'nın dediğini yaparsan sorun muhtemelen çözülecek. Bir de eğer History states'i çok yüksek rakamlarda tutma. Default 20 olması lazım. Eğer çok yüksekse biraz düşürmeni tavsiye ederim, çok performanslı ve yüksek ramli bir makine değilse 30-40ları geçme derim. Bu ramin şişmesini ve yukarıda bahsettiğin hatanın vermesine de neden olabilir.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bu konu eski ama bilgilenmek amacıyla Tolga'nın bilgisayarda 10 gb ram takılı %60 yeterli diyebiliyor belki daha azı da yeterli olabilir, sizde de 10 gb ram varsa sorun yok ama yoksa ram miktarınıza göreayarlamalısınız. Bende 4gb ram var sistem 3,5 gb olarak görebiliyor ama Photoshop 1,7 civarında görüyor bu sebeple bende o ayar kısmı %100 olarak ayarlı. Photoshop kullanılan ram miktarını tam olarak gördüğü taktirde de %100 olarak ayırdığınızda PS çalışırken diğer programlarda sorun olacağı anlamına gelmez çünkü tam olarak ayarlansa da tamamını kullanmıyor. Kısaca kendi ram miktarınıza göre ayarlayın ...

design_tolga

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu konu eski ama bilgilenmek amacıyla Tolga'nın bilgisayarda 10 gb ram takılı %60 yeterli diyebiliyor belki daha azı da yeterli olabilir, sizde de 10 gb ram varsa sorun yok ama yoksa ram miktarınıza göreayarlamalısınız. Bende 4gb ram var sistem 3,5 gb olarak görebiliyor ama Photoshop 1,7 civarında görüyor bu sebeple bende o ayar kısmı %100 olarak ayarlı. Photoshop kullanılan ram miktarını tam olarak gördüğü taktirde de %100 olarak ayırdığınızda PS çalışırken diğer programlarda sorun olacağı anlamına gelmez çünkü tam olarak ayarlansa da tamamını kullanmıyor. Kısaca kendi ram miktarınıza göre ayarlayın ...

evet doğru söyledi arkadaş ben onu es geçtim 12gb ram takılı çünkü bende ekran kartı da quadro 2000 sorunsuz çalışıyo :)