Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop da doku giydirme nasıl yapılır?

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Resimdeki gibi hazırlanan tasarıma doku efektini nasıl verebilirim. Bilmediğim için tek tek desenleri çizip, gölgelendirme yapıyorum, çok zor oluyor ve çok vaktimi alıyor. Forumda aradım ama bulamadım :sadsmile:

dokugiydirmek.jpg

Ayrıca kıvrımları bol olan bir elbiseye, desenli kumaşı yerleştirdikten sonra, deseni kıvrımlara göre nasıl ayarlayabilirim, kalıp gibi durmamalı.

desenlikumatakvrmlarolu.jpg

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yardımcı olacak gibi görünüyor, inşallah yapabilirim.
Çok teşekkür ederim, sağol.
Hızlı cevap için de ayrıca teşekkür ederim :)

Daha farklı yöntemlerle yapılanı varsa, onları da öğrenmek isterim..

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
https://www.youtube.com/watch?v=Z6yD0jcNNJY

Bu linkte bir video var. Videonun sonuna doğru, koltuğun üzerine ve geceliğin üzerine, ayrı ayrı, desen ekleniyor, istenilen biçim verilip, ekleniyor. Nasıl yapıldığını göstermiyor ama bilenler vardır mutlaka burada. İşte benim tam olarak aradığım bu!

LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN !!!

Bu yöntemi bilen varsa (mutlaka vardır) ya söylesin yada sonsuza dek sussun..

Deli olucam, çok acil lazım, lütfen yardımcı olun!

ferox

🏆Pro Tasarımcı🏆
eklemek istediğin desen ayrı layerda ve resmin üstünde olmalı

layer in blend modunu multiply veya overlay olarak değiştir ve fazlalıkları silerek veya maskeleyerek temizle...

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
eklemek istediğin desen ayrı layerda ve resmin üstünde olmalı

layer in blend modunu multiply veya overlay olarak değiştir ve fazlalıkları silerek veya maskeleyerek temizle...

Peki bu yöntemi de deneyim, umarım olur.
Ama benim istediğim aynen videodaki gibi olucak.
Olmazsa dönücem tekrar, çok sağol..

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
elbiseyi temiz bir şekilde seç, kes ve aynı noktaya tekrar yapıştır. üzerine bir layer aç ve oraya da dokuyu yerleştir, clipping mask yap. effect bölümünde overlay olarak değiştir. bu yaptığın işlemi actions olarak kaydedersen hepsine tek tek uğraşmak zorunda kalmazsın. bunun dışında birkaç rötüş de gerekebilir tabi ki.

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
video yu izleyemedim. Ancak sizinde olmaz dediğinizden yola çıkarak tahmin ettiğim şeyi açıklayayım. Bu kaplama bir kere PD de yapılan bir iş değil. Textilcilerin özel bir programı var. Bir ara yatak çarşafı üreten frmada denk gelmiştim. kıvrık bir yorgana her türlü deseni raporlama adında tyek veya çoklu patternlerle giydirime yapıyorlardı. Ancak o zamanlar içn belli bir şekle kadar izin vardı. SOradan 3d yide öğrenince işin mantığının çözdüm. yorgan 3d olarak çizilmiş durumda. Onun üzerine kalam atıyorsun. Çok büyük bir ihtimalle burdaki olayda aynısı. Yani elbise aslında 3d çizim. giyimler ise kaplama olarak atnamış durumda. geleim şimdi siz buna yakın bir çalışmayı nasıl yaparsınız. Önce deseni uygun bir şekilde elibseye oturtmanız ve uygun bir layer modunu vermeniz lazım. Tabiiki elbise beyaz olursa bütün desenler için kolaylık olur. yoksada önce dikkatlice beyaz yapın. Gölgeleriyle.
daha sonra smodge tool ile uygun bir fırça büyüklüğü ve üstr taraftaki strenght değeri iel gölgelerdeki yerlerd eolması gereken kadar kayıklığı verebilirsiniz diye düşünüyorum. tabi bunun için önce tool aracına elinizi güzelce alıştırın derim

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
aklıma yeni gelen bir özellik daha var. PSD CS 5 de sanırım dummy isimli (kuklacı) bir özellik var. layerdeki herhangi bir nesneyi istediğimiz yerden çeşitli şekillerde bükebiliyorsunuz. Meselabir insanın kollarını çok düzgün olarak hareketlendirirsiniz. gibi.

womd

🌟Usta Tasarımcı🌟
video yu izleyemedim. Ancak sizinde olmaz dediğinizden yola çıkarak tahmin ettiğim şeyi açıklayayım. Bu kaplama bir kere PD de yapılan bir iş değil. Textilcilerin özel bir programı var. Bir ara yatak çarşafı üreten frmada denk gelmiştim. kıvrık bir yorgana her türlü deseni raporlama adında tyek veya çoklu patternlerle giydirime yapıyorlardı. Ancak o zamanlar içn belli bir şekle kadar izin vardı. SOradan 3d yide öğrenince işin mantığının çözdüm. yorgan 3d olarak çizilmiş durumda. Onun üzerine kalam atıyorsun. Çok büyük bir ihtimalle burdaki olayda aynısı. Yani elbise aslında 3d çizim. giyimler ise kaplama olarak atnamış durumda. geleim şimdi siz buna yakın bir çalışmayı nasıl yaparsınız. Önce deseni uygun bir şekilde elibseye oturtmanız ve uygun bir layer modunu vermeniz lazım. Tabiiki elbise beyaz olursa bütün desenler için kolaylık olur. yoksada önce dikkatlice beyaz yapın. Gölgeleriyle.
daha sonra smodge tool ile uygun bir fırça büyüklüğü ve üstr taraftaki strenght değeri iel gölgelerdeki yerlerd eolması gereken kadar kayıklığı verebilirsiniz diye düşünüyorum. tabi bunun için önce tool aracına elinizi güzelce alıştırın derim

3d ile alakası yok. photoshop ile hazırlanan şapka, ayakkabı, t-shirt, kartvizit, gibi mock-up çalışmalarını incele istersen. smart objecti değiştirerek kolayca imajın bu ürünlerin üzerine gerçekçi bir şekilde uygulanabiliyor.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
İşte arkadaşlar, istediğim bu.
Bu sitede açılmış bir formdan buldum fakat nasıl yapıldığı anlatılmamış.

daire01.jpg

58860672.jpg

Sanırım bu resimlerle ne istediğimi daha iyi anlatabilmişimdir.
Dediklerinizi uyguladım ama resimdeki gibi olmadı, gerçekçi durmasını istiyorum, kalıp gibi durmamalı, kıvrımlarda desenler, kıvrıma göre değişmeli, aynen resimdeki gibi.

Sağolun arkadaşlar, hızlı cevap vererek yardımcı olmaya çalıştınız, çok teşekkür ederim.

Ama istediğim olmadı, üstteki resim gibi istiyorum ben, bilen arkadaşlar, çok rica ediyorum, lütfen yardımcı olur musunuz?
Bunu yapmak zorundayım, kendim de uğraşıyorum biryandan ama bulamıyorum :sweating:

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Stephanie Valentin'in gösterdiğiniz videosunda kullandığı doku görsellerini yeni bir layerda yapışdırdıkdan sonra aynı layer seçili iken; Edit - Transform - Warp ya da Ctrl + T (transform) sağ tık - Warp seçiyor. sonra noktacıkları hareket ettirerek doku görselini alt layerdaki zemin ya da giysiye göre boyut kazandıran şekilde düzenliyor. Sonrada fazla kalan kısımları siliyor.
Bu yöntemle her dokuyu her zemine giydirmek bazen zor olabilir.
Warp özelliği kıvrımlı yüzeylere boyut kazandırmada pratik bi yöntem. Tabi daha sonra bazı rötuşlar yapmanızda gerekebilir.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Stephanie Valentin'in gösterdiğiniz videosunda kullandığı doku görsellerini yeni bir layerda yapışdırdıkdan sonra aynı layer seçili iken; Edit - Transform - Warp ya da Ctrl + T (transform) sağ tık - Warp seçiyor. sonra noktacıkları hareket ettirerek doku görselini alt layerdaki zemin ya da giysiye göre boyut kazandıran şekilde düzenliyor. Sonrada fazla kalan kısımları siliyor.
Bu yöntemle her dokuyu her zemine giydirmek bazen zor olabilir.
Warp özelliği kıvrımlı yüzeylere boyut kazandırmada pratik bi yöntem. Tabi daha sonra bazı rötuşlar yapmanızda gerekebilir.

Teşekkür ederim denedim ama çok vaktimi alıyor bu isi daha pratik yöntemle nasıl yapabiliriz? Kenarlardan çok taşma oluyor onu silmek düzenlemek de zaman kaybı oluyor ve çok uğraştırıyor. Onu giysinin altına atıp, orada düzenleyebilsek hiç vakit kaybı olmaz dıştan silmek için.
Ben onu yapmaya çalışıyorum ama :sweating: offf çok zor

onruynk

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.onuruyanik.com
Artan kısımları silmek için önceden bir seçili alan kaydedin. Pen tool ile detaylıca işaretlediğiniz giysiyi seçili alan haline dönüştürüm Select inverse (işaretli alanın dışında kalanları seçme özelliği) ile seçimi oluturdukdan sonra seçili alanı kaydetme (şuan tam adını hatırlayamadım) özelliğini kullanın. Silmeniz gerektiğinde her zaman, hiç uğraşmadan önceden kaydetiğiniz seçim alanını kullanabilirsiniz.
Yumuşaklılık için seçim alanına feather özelliğide verebilirsiniz. Ya da sonradan etrafından yumuşak ve saydam bir silgiyle geçersiniz veya blur uygulayabilirsiniz. Artık hangisi iyi sonuç alıyorsa deneyip görün.
Ayrıca dokuyu tek layerda vermeyede çabalamayın. Mesela örnekte kadının sağ eliyle tuttuğu kısım ve farklı bi yapıya sahip olan giysinin üst kısmını ayrı layerlarda ve ayrı boyutda doku görseli kullanarak giydirin.
Geç cevap yazdığım için kusura bakmayın, umarım işiniza yarar.

emre_ozturk

🌟Usta Tasarımcı🌟
Resimdeki gibi hazırlanan tasarıma doku efektini nasıl verebilirim. Bilmediğim için tek tek desenleri çizip, gölgelendirme yapıyorum, çok zor oluyor ve çok vaktimi alıyor. Forumda aradım ama bulamadım :sadsmile:

dokugiydirmek.jpg

Ayrıca kıvrımları bol olan bir elbiseye, desenli kumaşı yerleştirdikten sonra, deseni kıvrımlara göre nasıl ayarlayabilirim, kalıp gibi durmamalı.

desenlikumatakvrmlarolu.jpg

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

anladığım kadarıyla yardım edeyim..

Ondan önce resmi ve deseni ayrı sayfalarda açmalısın.
1. Deseni marquee tool aracıyla seçip edit menüsünden define pattern'i seçmelisin.
2. Daha sonra deseni uygulamak istediğin resmi seçim araçlarıyla seçmelisin.
3.Layer menüsünden new fill layer /pattern'i seç.
Ordan istediğin boyutu ayarla.
Şimdi kıvrım kısımlarına geldik
Desenin olduğu layer maskeli olduğu için zinciri kaldırın.
4. Filter menüsünden liquify seçin. Açılan iletişim kutusunda show backdrop seçeneğini aktif hale getirin.
Deseninizin altında resim gözüküyor işte şimdi yapmanız gereken warp tool aracıyla istediğiniz kıvrımları vermek.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Emre arkadaşım, çizim çalışmaktan uzun zamandır buraya uğrayamamıştım.
sana çok teşekkürler ediyorum, hemen uygulayacağım dediğin yöntemi. İnşallah istediğim sonucu alabilirim bukez..

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
anladığım kadarıyla yardım edeyim..

Ondan önce resmi ve deseni ayrı sayfalarda açmalısın.
1. Deseni marquee tool aracıyla seçip edit menüsünden define pattern'i seçmelisin.
2. Daha sonra deseni uygulamak istediğin resmi seçim araçlarıyla seçmelisin.
3.Layer menüsünden new fill layer /pattern'i seç.
Ordan istediğin boyutu ayarla.
Şimdi kıvrım kısımlarına geldik
Desenin olduğu layer maskeli olduğu için zinciri kaldırın.
4. Filter menüsünden liquify seçin. Açılan iletişim kutusunda show backdrop seçeneğini aktif hale getirin.
Deseninizin altında resim gözüküyor işte şimdi yapmanız gereken warp tool aracıyla istediğiniz kıvrımları vermek.

Emre arkadaşım, çizim çalışmaktan uzun zamandır buraya uğrayamamıştım.
sana çok teşekkürler ediyorum, hemen uygulayacağım dediğin yöntemi. İnşallah istediğim sonucu alabilirim bukez..

kadiror

🌟Usta Tasarımcı🌟
Bu yöntem olmadı ne yazık ki :(

Eklediğim videodakini istiyorum ben

bende bir örnek yüklüyorum ama yöntem yukarıdaki arkadaşın yaptığıyla aynı..Sadece şunu ekleyebilirim..harita olarak kullanılacak resmin dokuları belirgin olmalı. blending modları kullanılmalı..