anladığım kadarıyla yardım edeyim..
Ondan önce resmi ve deseni ayrı sayfalarda açmalısın.
1. Deseni marquee tool aracıyla seçip edit menüsünden define pattern'i seçmelisin.
2. Daha sonra deseni uygulamak istediğin resmi seçim araçlarıyla seçmelisin.
3.Layer menüsünden new fill layer /pattern'i seç.
Ordan istediğin boyutu ayarla.
Şimdi kıvrım kısımlarına geldik
Desenin olduğu layer maskeli olduğu için zinciri kaldırın.
4. Filter menüsünden liquify seçin. Açılan iletişim kutusunda show backdrop seçeneğini aktif hale getirin.
Deseninizin altında resim gözüküyor işte şimdi yapmanız gereken warp tool aracıyla istediğiniz kıvrımları vermek.
Yaa Emre ben bu dediklerini yaparken ayarları mı bozdum ne!? Olacak gibi buradan ama ilk yaptığımda iyi oluyor gibiydi, daha sonra farklı bir çizimde çalışırken, ilk yaptığımdaki gibi olmadı.
İlk yaptığımda gayet güzel kumaşa şekil verebiliyordum.
İkinci yaptığımda ise, ilk seferki gibi olmadı.
Sanki benim seçtiğim kısım, sabit ama yanlardan görünen kısım aktif.
Ama benim seçtiğim kısımda da hareket oluşuyor, kıvrım verebiliyorum fakat, sanki seçtiğim kısım iki kat desen seçilmiş ve ben birine hareket verebiliyorum, biri öyle kalıyor, hiç kıvrım veremiyorum.
Kaydedip çıkınca, olmuş görünüyor, tekrar girince yine iki kat desen ve sadece birine şekil verebiliyorum diğeri öyle duruyor.
Yeşil renk olmuyor ama öyle sabitleme değil, iki kat desen ve sadece bir desene hareket verebiliyorum :worried:
İlk yaptığımda böyle bir sorun olmamıştı.
İkincide olunca bende şaşırdım, sanırım birazcık ayarları bozdum, ne yaptıysam düzeltemedim.
Berbat anlattım biliyorum ama umarım anlamışsındır :sweating:
Offff :sweating::sadsmile: