Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop da insan çizimi.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
blacckk.jpg

Merhaba,
Ben coral draw x4 kullanıyorum, tasarım yapıyorum.
Şimdi de tasarımlarımı photoshop cs5 de devam ettirmek istiyorum.

Öncelikle pen tool da çizmem gerekiyor sanırım fakat coral dakinden çok farklı burası.
Önce slüet çizip, daha sonra onu giydirmem gerekiyor.
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Lütfen!

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Bunu photoshopta çizmen zor ve vakit alan bir iş olur bence sen yine corelden vazgeçme en azından çizimler konusunda.
Benim karukatürist arkadaşım vardı önce karakalem ile çizip tarama yapardı sonra photoshopta renklendirirdi.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Teşekkür ederim ilgilendiğin için.
Ama phptoshop da bilmem gerekiyor.
Ben bir de tablet kullanmıyorum, yok çünkü, mouse ile çizmem gerekiyor, çok zor oluyor.
Coralda taslağını çizip, photosop da mı renklendirmeliyim acaba?
Yoksa direkt photoshop da da yapabiliyor muyuz bunu?
Coral ı ben evde kendim öğrendim, photoshop u da öğrenmek istiyorum ama bu daha zor coral dan :(
Lütfen yaa, bir iki birşey öğrensem gerisini ben getirmeye çalışırım, öğrenmek zorundayım bunu, yardım istiyorum :(

lisiaa

🌟Usta Tasarımcı🌟
photoshopta bunu çok zorlanırsın tabletin olsa bile insan çizmek çok zordur coralde deneyip sonra photoshopu atıp renklendirirsen daha mantıklı olur.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Tablet kullanmam lazım o zaman veya corelde taslağını çiz photoshopta renklendir illa photoshopta ısrar etme çok zor olur.

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Photoshop da bu tür çizimlerin nasıl yapıldığına dair forumumuzda bir çok anlatım mevcuttur. Arkadaşların anlattığı gibi zor diye bir şey yok. Corelde ne kadar zor ise photoshop da da o kadar zor.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Photoshop da bu tür çizimlerin nasıl yapıldığına dair forumumuzda bir çok anlatım mevcuttur. Arkadaşların anlattığı gibi zor diye bir şey yok. Corelde ne kadar zor ise photoshop da da o kadar zor.

Öncelikle başlığımı düzelliğiniz için teşekkür ederim.
Corel de de önce zor geliyordu ama öğreninceye kadar, sonra çok kolay ve keyifli hale dönüşebiliyor. Eminim ki, photoshop ta da aynısını yaşayacağım ama işte o şifreyi bir çözebilsem!?!? :sadsmile:

Aradım sorular ve cevaplar da ama bulamadım maalesef!

Bilen gören olursa bana da buradan linki verirseniz inanın çok sevinirim, araştırıyorum halen!

Yada direkt konuyu kısaca anlatabilirseniz daha da çok sevinirim :angel:

Phptoshop da örneklerini gördüm, direkt photoshop da mı, yoksa coral da çizip, sonradan mı orada yapıldı bilemiyorum ama harika çizimlerdi, bende aynılarını yapabilmek istiyorum, çok istiyorum :angel:

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Öncelikle başlığımı düzelliğiniz için teşekkür ederim.
Corel de de önce zor geliyordu ama öğreninceye kadar, sonra çok kolay ve keyifli hale dönüşebiliyor. Eminim ki, photoshop ta da aynısını yaşayacağım ama işte o şifreyi bir çözebilsem!?!? :sadsmile:

Aradım sorular ve cevaplar da ama bulamadım maalesef!

Bilen gören olursa bana da buradan linki verirseniz inanın çok sevinirim, araştırıyorum halen!

Yada direkt konuyu kısaca anlatabilirseniz daha da çok sevinirim :angel:

Phptoshop da örneklerini gördüm, direkt photoshop da mı, yoksa coral da çizip, sonradan mı orada yapıldı bilemiyorum ama harika çizimlerdi, bende aynılarını yapabilmek istiyorum, çok istiyorum :angel:

Ben zor derken corel ya da illastrator'u photoshop ile karşılaştırırsanız tekinki zorluklardan bahsettim, neyse siz öğrendikten sonra bi karşılaştırma yaparsınız o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız, kolay gelsin.

Buyrun buradan araştırma yapabilirsiniz.
https://www.grafikerler.net/photoshop-dersleri-f193.html

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben zor derken corel ya da illastrator'u photoshop ile karşılaştırırsanız tekinki zorluklardan bahsettim, neyse siz öğrendikten sonra bi karşılaştırma yaparsınız o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız, kolay gelsin.

Buyrun buradan araştırma yapabilirsiniz.
https://www.grafikerler.net/photoshop-dersleri-f193.html

Ama gerçekten de zor yani ben buna kesinlikle katılıyorum, daha çöpten adam bile çizebilmiş değilim pen tool da , durumum o kadar vahim yani :worried:
Coral da başta öyleydi, belki diyorum bunu da öğrenirsem kolay gelebilir !? mi acaba !?

İlgilendiğiniz ve link de eklediğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Şimdi de ben bu linkler tıklanmıyor, aşağıda birşeyler verilmiş oraya mı yapıştırıp açıcaz yada nasıl açıcaz diye sorsam ayıp olur diye sormuyorum :tongueout:

Açmayı deneyeceğim :wink:

Sağol.

ma®tin

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Ama gerçekten de zor yani ben buna kesinlikle katılıyorum, daha çöpten adam bile çizebilmiş değilim pen tool da , durumum o kadar vahim yani :worried:
Coral da başta öyleydi, belki diyorum bunu da öğrenirsem kolay gelebilir !? mi acaba !?

İlgilendiğiniz ve link de eklediğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Şimdi de ben bu linkler tıklanmıyor, aşağıda birşeyler verilmiş oraya mı yapıştırıp açıcaz yada nasıl açıcaz diye sorsam ayıp olur diye sormuyorum :tongueout:

Açmayı deneyeceğim :wink:

Sağol.

Linkte bi sorun yok tıkladığınızda açılıyor, yine de olmuyorsa ana sayfadan photoshop dersleri bölümünden takip edebilirsiniz.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Linkte bi sorun yok tıkladığınızda açılıyor, yine de olmuyorsa ana sayfade photoshop dersleri bölümünden takip edebilirsiniz.

Yok hayır açtım da en üstte var ya, 177 adet görüntülü diyor, onu diyordum ama daha fazlası da aşağıda devam ediyor, başladım bile incelemeye sağol :)

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Araştırırken bir şey buldum, karlı tepeler yapan bir arkadaş yazmış, orada sordum ama henüz cevap alamadım, birde buradan sormak istedim:
"Şimdi pen tool kullanarak aşağıdki gibi bir şekil çizelim ve convert point tool ile yamaç eğimlerini ayarlayalım" demiş.
convert point tool dediğini ben bulamıyorum.
photoshop cs5 var bende, nerede acaba?
Çizip, uçları birleştirdikten sonra, hataları düzeltmek için üzerinde nasıl çalışıcaz coral daki gibi?
cs5 de uçları birleştirdikten sonra sadece siyah çizgi kalıyor, üzerinde düzenleme yapamıyorum, ama yapılıyor mutlaka ve benim aradığım bu işte, kontrollü çizebilmek ve çizdikten sonra coraldaki gibi, çizginin üzerinde hatalı bölgeleri yeniden düzenlemek.
Arkadaş, "convert point tool"dan bahsetmiş, ben onu göremiyorum!?!?!?

Ne istediğimi anlatabilmişimdir umarım!?!?!?

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar, formu takipdeyim. Bir üstte sorduğum sorunun cevabını bilen var mı acaba?
Benim için çok önemli :(

firex

🏆Pro Tasarımcı🏆
Web sitesi
www.milcanx.com
Teşekkür ederim ilgilendiğin için.
Ama phptoshop da bilmem gerekiyor.
Ben bir de tablet kullanmıyorum, yok çünkü, mouse ile çizmem gerekiyor, çok zor oluyor.
Coralda taslağını çizip, photosop da mı renklendirmeliyim acaba?
Yoksa direkt photoshop da da yapabiliyor muyuz bunu?
Coral ı ben evde kendim öğrendim, photoshop u da öğrenmek istiyorum ama bu daha zor coral dan :(
Lütfen yaa, bir iki birşey öğrensem gerisini ben getirmeye çalışırım, öğrenmek zorundayım bunu, yardım istiyorum :(

Zor değil aslında ps de bu çalışmayı yapmak ben çizim yaptım fare ile. pen tool senin bir numaralı aracın. Bu çalışmayı çok kısa sürede oluşturabilirsin.

gerçek bir fotoğrafı al ( bir bayan) fotoğrafı kafanda parçala ve pen tool ile parçaları seç ve pen tool ile seçimi normal lasso tool ile seçmiş gibi yapmak için sağtıklayıp convert selection de ve her bir parçayı layer haline getir ve gerekirse glow, graident vs uygula ve parçalar birleşince sana çok güzel bir sonuç çıkacak.

buradan basit bir çalışmam var tıkla

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Zor değil aslında ps de bu çalışmayı yapmak ben çizim yaptım fare ile. pen tool senin bir numaralı aracın. Bu çalışmayı çok kısa sürede oluşturabilirsin.

gerçek bir fotoğrafı al ( bir bayan) fotoğrafı kafanda parçala ve pen tool ile parçaları seç ve pen tool ile seçimi normal lasso tool ile seçmiş gibi yapmak için sağtıklayıp convert selection de ve her bir parçayı layer haline getir ve gerekirse glow, graident vs uygula ve parçalar birleşince sana çok güzel bir sonuç çıkacak.

buradan basit bir çalışmam var tıkla

Kafanda parçala derken?!?!?

Ben coralı çok iyi kullanabiliyorum fakat ps cs5 de çok acemiyim, öncelikle bunu belirteyim. Saçma sorular sorarsam kusura bakmayın lütfen.

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Sağ tıklayınca convert selection gelmiyor :(
Kesin yanlış yapıyorum offff :(