m e t a lik Buton Yapımı.
1) İlk önce yeni bir çalışma alanı açalım. Boyutu 800*600 px olabilir.
2) Açtıktan sonra “D” tuşuna basarak paletlerimizdeki renkleri “default” yani normal, en baştaki haline getiriyoruz. ( Bu renkler default; herzaman siyah & beyazdır. )

3) Daha sonra yeni bir layer oluşturalım ve adını “layer 1” yazan yere çift tıklayarak, “M E T A lik Buton” yapalım.

4) Şimdi de “Rounded Rectangular Tool” umuzu alıyoruz.. Radius‘u 20 yapıyoruz.

5) Bu işlemden sonra istediğiniz boyutta bir buton çizin. Bu aşamada butonumuzun içi siyah renkli olması gerekiyor. Buna dikkat edin. Eğer siyah değilse, 2. aşamayı doğru yapamamışsınız demektir.

6) Layer > Rasterize > Shape yaparak, ****lik butonumuzu, yazı modundan şekil-resim moduna geçiriyoruz.

7) Daha sonra M E T Alik Butonda layerlardan, blending options‘a geliyoruz. Ya da Layer > Layer Style > Blending Options yolunu da kullanabilirsiniz.

8) Açılan Blending Options sayfasından, Inner Glow sekmesine tıklıyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

9) Daha sonra da Bevel and Emboss sekmesine tıklayıp, aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

10) Bevel and Emboss sekmesinin altında bulunan Contour sekmesine basıp aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

11) Şimdi de yine aynı pencereden, Satin sekmesine basıyor, ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.

12) En son olarak da Color Overlay sekmesine tıklıyoruz. Ayarları yapıyoruz.

Sonuç:
