sende anlamadıysan fazla bir yardımım dokunamıyacak ozaman Rakun senin dediklerini de ben pek anlamadım yardım istegine verile bilcek en çılgın cevap
birde şöyle bişi var onu anlatayım ister isen

belki budur rakunun söyledigi gibi sanırım
window menüsünden Channels etkin hale getir etkin hale getirdigin zaman aynı resim 4 farklı resim halinde göreceksin RGb Red Green blue yani farklı formatlarda neyse anlatmak istedigim indicates channel visibilty kısaca göz simgesi telafuzu bile zor

tek tek bu göz simgelerini kapayalım bir tane ben resim seçtim ve mause sag tuşla duplicate channel yaptım aşadaki resimde var daha sonra çogaltıgım resmin göz simgesini kapayıp diger resim resimlerin göz simgelerini etkinleştirdim ve layer menüme geri döndüm
layer menüsünde yeni bir layer açıp ben beyaz olarak seçtim background umu sen istedigini yapa bilirsin ve 1tane daha layer açtım ve bu layer boş bırakıyoruz ve ( Select> Load Selection tıkladım ve açılan pencerede Channels tıkladım channels de çogaltıgımız blue copy karşımıza çıkcak onu seçip ok diyoruz resimdeki gibi yeni layerimize resim şeklinde işaretliyecektir içini doldurmak için Ctrl+shift+I uyguluyorum yada select inverse yapa bilirsin renk paletinden ben Mavi bir renk seçip paint bucket tool ile içini dolduruyorum aşagıda örnek resim var
bu yol ile resmi istedigimiz renk verebiliriz shift tuşuna basılı tutup iki layeri de seçili hale getirip mause sag tuş ile açılan panelde merge layers tıklayıp 2 resmi birleştirelim.
bu uygulamayı bir kaç defa farklı renklerle de uygulayarak resme farklı renkler kata bilirsin.
kolay gelsin