Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop - Web tasarım...İlgili arkadaşların yardımına ihtiyacım var...

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşlar,herkese merhaba...
Aslında sormak istediğim çok soru var.Ama şu an en çok acil olduğunu düşündüğüm konu Photoshopta web tasarımı ile ilgili...
Arkadaşlarlar...Ben bu grafik olayına 3 ay önce merak sardım ve Photoshopla başladım.Şu an Photoshop başta olmak üzere,Illustrator ve After Effect programlarıyla uğraşıyorum.Özellikle youtube da ve diğer web sitelerindeki Photoshop derslerini takip ediyorum.Soruma gelince...
Arkadaşlar belirli bir düzeyde Web ile ilgili tasarımlar yapıyorum.Web düğmeleri,menü tasarımları,sayfa düzeni vs vs...Ama bunların hepsi PSD dosyası olarak bilgisayarımda duruyor.Bunları bi web sayfasında aktif olarak kullanmak için ne yapmam gerekir.Çok değişik bilgilere ulaştım.Kimileri sadece Photoshop web tasarımı için yeterli derken,kimileri HTML dilinden de bahsediyor.Ama HTML diline baktığım zamanda gördüğüm zaten HTML ile tasarlanan bir menü yada çerçevenin çok daha iyisini Photoshopta zaten yapıyorum.Bana bu konuda yardımcı olacak arkadaşlar var mı?
Yani Web sitesi yapmanın aşamaları nelerdir?Özellikle bu aşamalar esnasında hangi programları kullanmak zorundayım.Ve son olarak Photoshopta tasarladığım Düğme,menü,vs nasıl web sitesine aktarabilirim?
Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Ayrıca yurtdışında Endonezyada yaşıyorum,facebook da bi grup kurdum.Photoshop çizimleri,fotomontajları vs vs üzerine.Yolunuz düşerde bakıp yorumlarsanız çok minnettar olurum.Ayrıca kendi çalışmalarınızı da koyarsanız yorumlayacağımdan emin olabilirsiniz. :smile:
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

AnıL ALAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.anilalan.com
Öncelikle merhaba :) Grafiklerini site üzerine aktarabilmen için , HTML'den yararlanabilirsin html ile profesyonel grafikler oluşturamazsın atıyorum köşeleri yuvarlark (overlay) buton bunu html ile yapabilirsin,ama senin yapmak istediğin grafiği aktif olarak sitede kullanmak,bunun için adobe dreamweaver ile işe başla derim. eklediğin grafiği , arayüz görsel olarak görüyorsun ve aynı zamanda kodlar otomatikman ekleniyor , ileride CSS ve XHTML'de öğrenmek zorunda kalacaksın,fakat şuan için photoshop derslerine ara verip adobe dreamweaver derslerine odaklanırsan , senin için daha iyi olucaktır.

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Çok teşekkür ederim arkadaşım cevabın için...
Yine 2 sorum olacak...Dreamweaver ın HTML editörü olduğunu duymuştum.(Şu ana kadar bu programa hiç başlamadım.) Şu halde,bu programı kullanmak için HTML bilgisine ihtiyacım var mı?
İkincisi...Cevabından anladığım kadarıyla Photoshop tasarımlarını (buton veya menu vb...) Web sitesinde kullanmamın hiçbir yolu yok mu?
Cevabını bekliyorum...Çok teşekkür ederim...

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Yine 2 sorum olacak...Dreamweaver ın HTML editörü olduğunu duymuştum.(Şu ana kadar bu programa hiç başlamadım.) Şu halde,bu programı kullanmak için HTML bilgisine ihtiyacım var mı?
İkincisi...Cevabından anladığım kadarıyla Photoshop tasarımlarını (buton veya menu vb...) Web sitesinde kullanmamın hiçbir yolu yok mu?

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Öncelikle aşağıdaki dersi incelersen sadece photoshop kullanılarak ve çok az dreamweaver bilgisi ile nasıl web sayfaları oluşturacağını anlarsın.

https://www.grafikerler.net/photosh...t61085.html?highlight=photoshop+web+tasar%FDm

Sana söylemek istediğim önerilere gelirsek eğer web site tasarımıyla ilgili güzel çalışmalar yapmak istersen öncelikle çok iyi (X)HTML ve CSS öğrenmeni tavsiye ederim.Genelde direkt PS kullanaılarak hazırlanan sayfalar tamamı grafiksel ögelerden oluşacapı için hem sitenini yavaşlamasına hemde arama motorları tarafından siteninin bulunmasını güçleştirirsin.

Onun için (X)HTML ve CSS öğrenerek siteni DW gibi bir editör yardımı ile adım adım kodlamalısın.Ardından ASP veya PHP gibi dinamik web programlama dillerini öğrenerek daha pro. işlere el atabilirsin..

erkanibrahim_

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Arkadaşım,
verdiğin açıklayıcı cevap için çok teşekkür ederim.Önerilerini dikkate alıcağım.

AnıL ALAN

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.anilalan.com

HTML'i öyle süper derecede bilmene gerek yok fakat iyibir web tasarımcısı olmak istiyorsan , HTML,CSS,XHTML bilmen gerekir ve sitene valid grafiğini eklemen gerekir yani hatasız bir kod satırın olmalı ayrıntılı bilgi:The W3C Markup Validation Service bu adreste ama senin için yol biraz uzun en iyisi sen html ve dreamweaver'dan başla, Ali emre arkadaşımın dediği gibi Sadece photoshop tan slices ile bölünüp kullanılan siteler pek profesyonel bir bakış açısı getirmiyor :) zor fakat çalışınca yapılabilecek bir meslek başarılar.