Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta bu geçiş nasıl yapılır?

sTuGcU

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar genelde haber sitelerindeki manşet grafikerlerinde olan resmin (layer'ın) zemin rengine göre silikleşmesi nasıl gerçekleşir? Adını tam koyamadım ama resimde örneğini görebilirsiniz:

11606wf9.jpg

Umarım anlatabilmişimdir, şimdiden teşekkür ederim.

:iloveyou:

hamit_kurklu58

🌟Usta Tasarımcı🌟
tuğcu kardeşim merhaba.sağ köşeyi diyosun sanrım rectengular (dikdörtgen ve kare)seçim aracı ile resmin o köşesini seçip select +feather özeliğini 5 gibi bi değer verirsen olabilir diye düşünüyorum.
yardımcı olduysam ne mutlu

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
bu işlemi bir kaç şekilde yapabilirsiniz... ben bu şekilde yapıyorum... bana kolay gelen bu...

düzeltme: 1. resimde iki renginde beyaz olması gerektiğini söylemişim... uydurmuşum özür dilerim :) sadece foreground beyaz olması veya zemin renginiz ne olacaksa o renk olması yeterli... ama mutlaka degrade ayarlarından foreground to transparent seçmelisiniz...

eritmewg8.jpg

Son düzenleme:

hamit_kurklu58

🌟Usta Tasarımcı🌟
buda çok güzel ellerine sağlık.ayrı bi layerda seçili alanda yapıyosun değilmi?

:::AmbrosiA:::

♾️Grafik Gurusu♾️
evet ayrı layerda yapıyorum işlemi... böyle degradeyle yapınca eriteceğim alanın ayarlamasıda kolay oluyor...

mavideniz47

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
bunu bende merak ediyordum öğrendim teşekkür ederm.bende başka yoldan yapıyordum ama istediğim buydu sağolun...paylaşmak güzeldir...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
alev teşekkür ederim çok güzel anlatmışsın:angel:

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
geçişten konu açılmışken, ek olarak bilmeyen arkadaşlar için bende bir katkıda bulunmak isterim...

öncelikle iki resim açıyoruz...
55032552dg0.jpg

sonra resmin birini diğerinin üzerine sürüyüp bırakıyoruz... iki ayrı layerimizda iki ayrı resmimiz oldu...
20362018mu9.jpg

daha sonra, üstte bulunan resmin layerini seçerek Layer/layermask/reveal all komutunu veriyoruz
19066597nt6.jpg

Daha sonra degrade aracımızı alarak, iki resim arasında geçiş yapıyoruz... üstteki resmin bir bölümünü eriterek, alttaki resimle geçiş yapmasını sağlıyoruz... burda dikkat edilmesi gereken üst menü altında işaretlediğim degrade şekli grayscale olmalı....
14103040vc5.jpg

umarım birinin işine yarar... saygılar...

pacp10

🌟Usta Tasarımcı🌟
Benim kullandığım yöntem aşağıda anlatmaya çalıştığım gibi,

https://img389.imageshack.us/img389/2640/000lj4.jpg

Bu resimde iki ayrı layerım var. Üstteki resim eritmek istediğim resim olsun.

https://img526.imageshack.us/img526/3882/02xb6.jpg

Layer penceresinin altında bulanan 'add layer mask' ı işaretlediğimizde (resim 2) eritmek istediğimiz layerın yanında bir pencere açılacaktır. Onun üzerine tıklayıp, (renk penceremizdeki renkleri siyah - beyaz yap) degradeyi istediğimiz yönde veriyoruz. Bu kadar.

Tam anlatabildim mi bilmiyorum ama sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

sTuGcU

🌱Yeni Üye🌱
Allah razı olsun arkadaşlar. Bir haber sitesinde editörlüğe başlayacağım inşallah. Asıl işim kodlama ve programlama olduğundan grafik konusunda pek iyi olduğum söylenemez. Bu eksikliğimi sayenizde giderdim. Teşekkür ederim. Mübarek ramazanlar.
:iloveyou: