Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshop'ta Ekran Kartından Dolayı sorun

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Merhabalar. yaklaşık 4 yıldan beri photoshop kullanıyorum. Ama daha önce böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Gayet yüksek performanslı dell marka laptop kullanıyorum.

Sorunum şöyle: Photoshopta çalışma yaparken sadece çalışma alanı içerisi kararıp kararıp geri geliyor. Bazen ise bu kararma, çalışma alanında bir değişiklik yapana kadar geri gelmiyor. Yada çalışma alanı etrafındaki siyah alan transparan alana dönüşüyor.

Anlatmak istediğim sorunu fotoğraflandırdım. Ekran kartımı güncelledim. bilgisayarımı güncelledim. Bunlara rağmen sorunum ortadankalkmadı. Bu sorun sadece photoshopta oluyor.

Bilgisayarımın özellikleri: Dell marka 2. nesil i5 işlemci 8gb ram 1 gb paylaşımsız ekran kartı...
Kullanılan photoshop versiyonu : CS6

Sorun ile ilgili yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

p29j1.jpg

p29jw.jpg

p29kt.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Öncelikle merhaba hemşerim ;

Ctrl+K > Performance> Graphics Processor Settings bölümünden bulunan
Use Graphics Processor sekmesini pasif edin ve programı tekrar başalatın birde böyle bir deneyin bakalım ; sonucu yazarsan seviniri

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
O zaman Ekran kartın GPU/OpenGL desteklemiyor ( OpenGL 2.0 ve Shader Model 3.0 destekleyen bir ekran olamalı) ve 3D-Video düzenlemesi yapamazsınız

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Güzel bir ekran kartı ozaman driver sorun olabilirmi ? DRİVER

Photoshop Extended sürümünü kullanmıyorsunuz (3D menüsü yok) ama olmaması size o hatayı vermemeliydi tuhaf

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Güzel bir ekran kartı ozaman driver sorun olabilirmi ? DRİVER

Photoshop Extended sürümünü kullanmıyorsunuz (3D menüsü yok) ama olmaması size o hatayı vermemeliydi tuhaf

sorunu çözdüm. Senin bana gösterdiğin ctrl + K kısayolu sayesinde Photoshop çalıştığında laptopun onboard grafik kartı üzerinden çalıştiğini gördüm. Nvidia ayarlarından Photoshop'u hangi grafik kartından çalıştıracağını belirledim. Yardımın için çok teşekkür ederim.

hadimkey

🌱Yeni Üye🌱
mrb, acil yardıma ihtiyacım var lütfen bilgisi olan yazsın..
Ben yeni bilgisayar toplama aldım ve photoshop açarken yeni sayfayı sarı gibi açıyor. yani beyaz değil sarımsı açıyor. Aynı şekilde JPEG fotolarıda öyle sarımsı açıyor