Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photoshopta index hazırlama

∂αякяiи∂

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar photoshopta ındex hazırlamak hakkınd aaraştırdım ama fazla bişi bulamadım yarımınız gerekıyor...​

Benzer konular

Ali Emre

👑Efsanevi Grafiker👑
Web sitesi
gncart.com
Photoshopta Index hazırlamak çok kolaydır.İlk önce (1024*768px çözünürlükte bir ekran için) tarayıcıyı tamamen kaplamak için yaklaşık 980*580 px lik bir belge oluşturun.
Tasarımınızı yapın daha sonra Ctrl + R yaparak sayfa kenarlarında bulunan cetveli açı n.Move Tool (V) alarak kılavuz çizgilerini cetvellerin üzerinden sürükleyerek çalışma alanında link eklemek istediğiniz alanları bu çizgilerle belirleyin.Ardından araç paletinden Slice Tool (K) u alarak bu alanları slice aracı ile seçin.Ardından o alan üzerinde sağ tıklayıp "Edit Slice Options" u seçin.Url , name gibi ayarları isteğinize göre ayarlayın.

https://www.grafikerler.net/photosh...ta-slice-tools-t215.html?highlight=Slice+Tool

Kaydetmek içinse File >> Save For Web - Devicesi seçin.
Kayıt türü olarak HTML & Images i seçip Save e tıklayın.Kaydettiğiniz zaman bit images klasörü ve Html dosyanız oluşacaktır.Html dosyasını bir html editörü ile editleyerek (arka plan ,hizalama vs..) kullanıma hazır hale getirebilirsiniz..

pofuduk_ayi

🌱Yeni Üye🌱
arkadaşlar benim de buna benzer bir sorunum var ben photoshopta veya fireworksta index sayfasını oluşturuyorum onu uygun bir şekilde slice tool ile parçalıyorum ve html olarak kaydediyorum bunu dreamweaverda açıp üzerinde oynamalar yaparken benim resimlerimde kaymalar oluyor bide sayfa boyutundan büyük yazılar ekleyince sayfa tamamen kayıyor bunu nasıl önleyebilirim?

samilcan

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşlar bir sorum olacak geçenlerde bir arkadaş psd dosyası attı kendi hazırlamış index psd si fakat şöyle birşey indexte buton üzerine gelince dışarı doğru açılıyor uzuyor. Photoshopta indexi hazırladık diyelim buna nasıl üzerine gelince butonun yanması vs. şeyler ekleyebilirz.

Son düzenleme:

berk35

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.berkguclukol.com
Arkadaşlar bir sorum olacak geçenlerde bir arkadaş psd dosyası attı kendi hazırlamış index psd si fakat şöyle birşey indexte buton üzerine gelince dışarı doğru açılıyor uzuyor. Photoshopta indexi hazırladık diyelim buna nasıl üzerine gelince butonun yanması vs. şeyler ekleyebilirz.

Arkdaşım bu sorun için cevap veriyorum;

ilk önce siteyi ilk şeklinde hazırlayıp kayediyosun daha sonra butonları üstüne gelince nasıl gözükmesini istiyorsan o şekilde ayrı bi klasöre çıkartıyorsun ordan butonları seçip aynı images klasörüne alıyorsun (isimlerini 1a, 1b yapmanı öneririm) dreamweaver da açıp Rollover İmage özelliğini seçiyorsun ordan sana iki adet resim seçmeni istiyecek ilk satır butonun ilk siteye girdildiğindeki hali ikinci satır butonun üstüne gelince görünecek hali resimleri seçip ok a tıkladığın zaman yerleştirecektir.

samilcan

🌱Yeni Üye🌱
Hmm DreamWeaver yüklü değildi ama yükleyeyim. Çok teşekkür ederim. Yarın deneyeceğim...