Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Photosop CS2 Pen TooL yardım pls..

hasan96

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaslar ben yeni basladım.Elimde cs2 var.Hayran kartları yapmaya başladım ufak ufak.Asagıda verecegim resimdeki gibi kişidekio pen tolla yapılmış cizgileri nasıl yapabilirim pen tool ile cok ugrastım denedim.Ama yapamadım.Lütfen yardım edin bana.Şimdiden tşkler.Ben pen tool ile çizgileri çiziyorum sonra esnekleştiriyorum fakat onu renkli çizgiler haline ceviremiyorum lütfen bana anlatın arkadaslar..
ads305zt.jpg

.wr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
wrftw.deviantart.com
Öncelikle resmimizi açıyoruz. Ardından yeni bir layer oluşturuyoruz. Brush tool seçiyoruz. Sonra resimdeki yerden airbrush seçiyoruz. Büyüklüğü de 2px'e ayarlıyoruz.

1eeb2e7a.jpg

Sonra pen tool a geçerek çizgilerimizi çiziyoruz. Bittiğinde sağ tıklayıp stroke path diyoruz. Burada karşımıza bir kutu çıkıyor. Buradan brush'ı seçiyoruz. Alttaki stimulate pressure seçeneği ise çizgimizde bir kaybolma (fade) efekti sağlıyor.

a2fe4ac7.jpg

Kırmızı çizgiler için stimulate preesure seçeneği basılı OLMAMALI.
Mavi çizgiler için ise basılı olmalıdır.

Renkler parlaklık için ise layer options'tan outer glow ve color overlay seçiyoruz. Burada renkler aynı olmalı ki çizgiler güzel gözüksün. Layer ayarlarını biraz kullanarak güzel şeyler elde edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

hasan96

🌱Yeni Üye🌱
sayın arkadasım ben aynen dediklerinizi yapıp stroke path a tıklamaya çalıştıgım zaman stroke path a tıklanmıyor.Aktif değil.Tıkllayamıyorum.Neden kaynaklanıyor bu sorun nolur yardım edinn

hasan96

🌱Yeni Üye🌱
kardeş pen tool seçili zaten..yeni layerde hemde yine olmuyo.tam olarak ayrıntıcılıca anlatırmısın?

.wr

🌱Yeni Üye🌱
Web sitesi
wrftw.deviantart.com
Boş bir döküman oluşturup orada dener misin bu işlemleri? Eğer oluyorsa üstüne çalıştığın resmin renk modunu rgb'ye çevir. Eğer orada olmuyorsa bilemeyeceğim kusura bakma.

hasan96

🌱Yeni Üye🌱
slm kardeş bu kez yaptım fakat çizgiye verdigim rengin altında çizgi çıkıyor..onu nasıl yok edicem mesela kırmızı rengin altında pen toll ile yaptıgımız çizgi görünüyor.Onu nasıl düzeltebilirm