en iyisi tost makinesidir tost makinesinde kod yazmayı bilenler bilir.
şaka gibi dime ama öyle
Bazılarınınız neyi karşılaştırdığını bile bilmiyor nedemek php mi asp mi neye göre ? syntax mı ? teknolojisi mi ? veritabanı çözümlerimi ? nedir karşılaştırlılan.
Diller zorluğuna yada yapılan güzel örneklerine göre karşılaştırılmaz ben C# da .aspx yazıyorum yeri gelirse phpnin XML nimetlerinden faydalanıyorum.
Sen hesap makinesi yapacaksan bunu ASP ilede yaparsın PHP ilede sonuçta bunu sen yapmışsındır aç iki koduda aynı algoritma üzerinden gitmişsindir.
eğerki karşılaştırandan emin değilseniz fanatikliğin hiçbir yararı yok. zaten saçma sapan bir cepheleme olayıdır gidiyor yok microsoft cephesi yok Open Source cephesi.
Yeni öğrenmek isteyen arkadaşlara diyorum çok kişi caydırmaya çalışır yok gel asp yok gel php hiç birine kulak asma WEB programlama tamamen yeni teknolojiler üzerinedir. bunu en hızlı yaşatanda PHP5 ile .NET dir Bir web programcısı olacaksan bilmen gereken en önemli diller sırasıyla
----------
HTML
PHP , .NET
Java (Ajax)
CSS (Tasarım)
-----------
Veritabanı
İstediğini Öğren Yeterki ConnectionString i bil yeterli. bu sana kalmış bazıları atıp tutar yok mssql yok mysql sanki hepsi %100 kullanır bu veritabanlarını adam ağlar mssql diye e tamam mssql projesine bakarsın sadece SELECT INSERT UPDATE hiç SP yoktur.
Şuan PHP 5.2.6 Relase oldu yakında PHP6 çıkacak şuan betada
PHP6 Blog şurdan incelenebilir.
.NET 2008 de Framework 3.5 Gerçekten çok hızlı ilerliyor microsoftun en başarılı işi denilebilir özellikle User friendly olması yeni kullanıcıların ilgisini çekiyor ama içine girince karmaşayı gören ya kaçıyor programcılıkdan vazgeçiyor çok şahid oldum yada denize girip yüzmeyi öğreniyor.
Javadan kastım Javascript dir oturup JAVA öğrenmeye kalksan ömrünü alır zaten php ve .net içinde aynısı geçerlidir zaten birini tam bilirisn biri hakkında fikre sahip olursun. ama Javascript öyle değildir yazıp geliştirmek çok önemlidir web uygulamalarında server client arası çok işinize yarayacaktır.
CSS Web Tasarım ile ilgileniyorsanız biraz göz atmanız yararlı olacaktır zor olan hiç bir yanı yoktur ezberi vardır tek problem ne yapacağını biliyor olmandır bilmeden birşey yapmak zordur.
--
birisi asp de SEO yok demiş SEO sadece mod rewrite dan ibaret değildir.