Arkadaşlar bence ASP ve ASPX sistemleri PHP ye göre çok daha sağlıklı. Ancak bunda kesinlikle yaptığınız sitenin boyutları ile ilgili de bazı görüş değişiklikleri olabilir.
Bir Örnek,
Yakın zamanda arkadaşlarımla yaptığımız bir tartışma sırasında bu konuda konuştuk. Belli bir sayıda arkadaşım PhP sisteminin daha geliştirilebilir ve daha kolay olduğunu söyledi ve örnek olarak baba bir örnek olan PHP'yi söyledi.
Benimde dahil olduğum bir grup arkadaşım ise ASPX üzerinde yoğunlaştı. Sebebini sorduklarında şu cevabı vermiştim.
Php sistem dili olarak ASP ye göre kullanım ve hız açısından artıları olan bir dil ve geliştirilmesi devamlı devam eden ve bitmeyecek bir dildir. Ancak Php bir site yaptığınızda ve iki gün sonra çöktüğünde bu dille ilgili bir muhatap bulamazsınız. Php dili ile ilgili verilmiş örnek olan Facebook portalını da şu açıdan doğru bulmadım. Facebook sisteminin altında koskocaman bir Coder grubu ve geliştirme departmanı var. Ve oradaki uzmanlar değil PHP dilini kullanmak, açıkcası PHP'yi yeniden yazıyorlar. Çünkü ellerinde o güç var.
ASP ile ilgili bir çalışma yaptığınızda herzaman şu desteğiniz vardır. Bir site yaptınız, orta yada büyük boy ve iki gün sonra çöktü. Eğer bu konuda tasarımcı olarak bir probleminiz olmadığını düşünüyorsanız ve dil bazlı bir problem varsa Mİcrosoft'tan destek alabilir hatta bu problem ile ilgili hesap sorabilirsiniz. Ve bu konuda Microsoft'un gerekli birimleri size destek vermektedir.
Güvenilirlik için ASP ve ASPX derim kesinlikle ama kısa sürede belirli boyutlarda ve hızlı birşeyler yapmak için PHP tercih edilebilir. Ama eşeği sağlam kazığa bağlamak gerektiğini unutmamak lazımdır.
Sevgiler