Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

plotur sorunu

grhan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.kitapresimlemeleri.net.tc
ben coreldrawda yazıyorum arcut dan plotura kesime yolladığımda verdiğim sayfa ölçüsünü kenerlarından kesmiyor acaba sebebi nedir yardımcıolurmusunuz

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Sorunu pek açık anlatamamışsınız. Sorununuz kesim yapmıyor mu ? Kesim yapıyor ama ölçüler hatalı mı çıkıyor ? İç taraflarda kesim yapıyor dış tarafındaki çizgileri mi kesmiyor ? Daha açık anlatırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz ...

grhan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
kesim yapmıyor

sayfanın içindeki yazı kenarlarını kesiyor sayfanın dış kenarlarını yani çerçeveyi kesim yapmıyor

Son düzenleme:

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Yazı ile çerçeve rengi aynı mı?, tek renk yapıp bir deneyiniz.

grhan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
cerçevenin renkli olması gerekmiyoki çerçeveden kastım ölçümüzün bize yaramayacak yani atılacak kısmını ayırması için kesmesi gerekli

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Lazım olmayan yer için ayrıyetten bir çerçeve çizmediyseniz çerçeveyi kesmez ...

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Dosyayı export ettikten sonra kesim dosyasında yazılarla beraber çerçeve de görünüyor mu ?

grhan

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
bir kırmızı çizgi var hani kenarından çekince büyütür ve küçültür ya o işte belkide benim kesmesi için corelde ayrıyetten kesim çizgisi atmam gerekiyor belkide ama onu nasıl yapıcamı bilmiyorum ben corelin acemisiyim siz biliyorsanız tarif edermisiniz ?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Bahsettiğiniz çizgiler seçilen objeyi gösteriyor ve o çizgiler kesime yansımaz. Eğer etrafında çizgi istiyorsanız herhangi bir çizim aracıyla (en basiti rectangle tool) etrafındaki çizgiyi de çizmeniz gerekir o zaman dış kenar çizgileri de kesilir ...