Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

ps cs5 3D repoussse tool u kullanamama sorunu

ayşegüll1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba, ps cs5 te var olan 3D repoussse özelliğini kullanmaya çalışıyorum ama şöyle bir hata ile karşılaşıyorum ''could not complete the text layer command because the type layer uses a faux bold style'' ne olduğunu anlamadım sebebini bilen var ise yardımlarını bekliyorum aynı program evde ki pcde de kurulu ama orda sorun vermiyo normal açıyo işyerindeki pc de bu hatayı veriyo sorunu çözemedim :(

vejdi

♾️Grafik Gurusu♾️
Ekran kartınız OpenGL özelliğini destekliyor var sayımıyla yola cıkarak

Edit > Preferences > Performance (kısayol CTRL+ k)

yolunu izleyerek açılan pencerenin sol alt tarafında yer alan Enable OpenGL Drawing (OpenGL Çizmini Etkinleştir) kutucuğundaki işaretleyin ; işaretli değilse bazı menüleri kullanamayacaksınız,

---------
Repousse özelliğini kullanabilmeniz için bir seçili alan olması gerekiyor. Yeni bir layer açıp 3d efekti vermek istediğiniz görseli/yazıyı açtığınız yeni layerda seçili hale getirin. Repousse etkin olacaktır.

ayşegüll1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ayarlar dediğiniz şekilde ama sonuç değişimiyo :(

hunterboy

♾️Grafik Gurusu♾️
Büyük ihtimalle bir metin dosyasını 3d yapmaya çalışıyor. Yazılı layeri rasterize yapıp tekrar denemeniz önerilir.

ayşegüll1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ilginize teşekkür ederim ama rasterize yaptığımda yazı olmaktan çıktığı için tool zaten sönüyo yani o özellik sadece yazılar için oluşturulmuş olduğundan resme uygulanamıyo :(

lastdream

🌱Yeni Üye🌱
Character panelindeki sağ üst köşedeki ok a tıklayıp açılır menüdeki faux bold ile alakalı seçenekleri iptal edip tekrar dene. hata almayacağını garanti ederim ;)