15 sene oldu yedim yuttum. Kim ne isterse sorabilir. Zevkle yardımcı olurum.
quarkla yerel gazete çıkarıyorum.***.com bazen sıkıntı oluyor yardımcı olursanız sevinirim
Moderatör tarafında düzenlendi:
15 sene oldu yedim yuttum. Kim ne isterse sorabilir. Zevkle yardımcı olurum.
quark ı yeni yükledim fakat bir iş yapıp kaydetceğim zaman save,save as aktif olmuyor
acaba yüklemede mi bir hata yaptım ilgilenebilirseniz sevinirm teşkr ederim
merhaba.
3 bilgisayarda quark 6 yüklü gazete hazırlıyoruz.
geçen gün bilgisayarın biri sorun verdi ve windows yeniden kuruldu.
yeni sistem kurulan windowsa diğer bilgisayarda olan bütün fontları yükledim.
quark 6'yıda yükledim ağ üzerindeki diğer bilgisayardan gazetenin bir sayfasını açtım ancak bazı fontların eksik olduğunu bildiren bir mesaj çıktı.
listele dediğimde 4 tane font listeledi.
ancak o fontlar bilgisayarda yüklü replace dediğimde çıkan listede aynı fontlar çıkıyor ve onları seçtiğimde gazete sayfası düzgün olarak görüntüleniyor.
sayfayı kaydedip kapattığımda diğer bilgisayarda aynı sayfayı açtığımda bu defa onda font hatası veriyor. yardımlarınızı bekliyorum.
birde 5.0 da pdf ye çevirmeyi anlatabilirmisiniz. şimdiden teşekkürler
Merhaba,
Ben quark'ın deneme sürümünü dün yükledim, ve öğrenmeye çalışıyorum, açıkçası bir proje hazırlamak durumundayım. Sayfayı oluştururken ilk başta nerden kafama estiyse "facing pages" ibaresini aktif hale getirdim fakat sonradan ikinci sayfaya gelipte deneme bir pdf çıktısı almak istediğimde sayfaları ikili ikili yan yana vermeye başladı. Bu ibare kilitli olduğundan değiştiremiyorum, yaptığım araştırmalar bana yeni bir 'single blank' sayfa açmamı, diğer sayfadakileri buraya kopyalayıp o 'facing page'li olan sayfayı silmeme yöneltti fakat bu da 'facing pages' kilitli ibaresinden kurtulmamı sağlayamadı maalesef. Site içerisinde göz gezdirdim ama benzer bir soruna rastlamadım ya da gözümden kaçtı, varsa böyle bir durum, şimdiden kusura bakmayın.
Olası önerileriniz teşekkürler ayrıca.
Eklenti: Şöyle bir yol da olabilir aslında, farklı iki quark projesini birleştirme imkanım varsa bunları ayrı ayrı dosyalarda çalışıp sonra hepsini bir tane altında toplayabilirim, bu mümkün mü quark'ta?