qark 7.31 kullanıyorum. madde imleri ve numaralandırmayı nasıl yapabilirim?
pencere menüsünde glifler var ona tıkla açılan menüden yaparsın..
Benim anlatmak istediğim, word'deki gibi otomatik madde imi ve numaralandırma. yani madde imi veya no'yu kendinin atması.
Aslında benim sorunum bir değil; mesela
index alfabetik atıyor. 800 sayfalık bir kitap çalışmasında epey vaktimi aldı. Bunun bir çözümü vardır diye düşünüyorum.
Bir de şiirlerin bazılarını çift sütun yapmak istedim, ama başaramadım.
cevap için şimdiden teşekkürler
Herkese merhaba.
Quark 7'deki bir dökümanda (her dökümanda aynı sorunu yaşamıyorum) yeni yazı alanı açıyorum fakat kayboluyor! Farklı bir dökümanda yazıp yine bu dökümana getirsem, böyle de aynı sonucu veriyor. Yani kopyalama imkanı vermiyor. Var olan yazı alanları içinde değişiklik yapabiliyorum sadece. Bu sorunun sebebi ne olabilir? Acil yardımlarınızı bekliyorum..:worried:
Selam arkadaşlar.. QuarkXPress 8 kullanıyorum..
Save'leme yaptığımda linkteki resimde;
https://i.imgur.com/WORVC.png
görülen hatayı veriyor.. Karakter sorunuyla ilgili olduğu ortada ancak çözüme dair bir şey yapamadım.. Her hangi bir fikri ve yardımı olan varsa çok sevinirim.. Kolaylıklar..
quark 7.3'ten quark 6.1 veya 6.5'in açabileceği şekilde Türkçe kitap export etmeye çalışıyorum, 6.0 multilanguage olarak export ediyor ancak I, i, ş gibi Türkçe karakterleri görmüyor ve tümünü ? karakteriyle replace ediyor
yardımcı olabilecek olan var mı
QuarkXpress 6 ve freehand 10 u kullanıyorum. Quark 8 i kurdum. Birinci sorunum quark 6 da hazırladığım yazılar düzgün görünmüyor. İkincisi ise freehand de çizdiğim şekilller quark 8 de bozuluyor. yardımcı olursanız sevinirim.
quark xpres'te yazıyı aşağıdan yukarıya doğru nasıl yazarım... mesela bir sayfa hazırlıyorum sırt bölümüne bişey yazıcam aşağıdan yukarı olması gerekiyor... yardım lütfeen...
merhaba ben yeni üye oldum siteye hp lazerjet 5200 yazıcı var gazetebaskısı için aydıngere çıktı alıyoruz ama yazıcının ayarlarından fazla anlamıyorum sorunum yazıcı yazdırırken resimlere travm vermiyor quarktada yazıcı ayarlarında bu yazıcıyı seçince travm açısını felan ayarlanan yerler pasif oluyor kısacası düzgün bir aydınger çıktısı almak istiyorum yardımcı olabilirseniz sevinirimteşekkürler şimdiden
yazıyı düz yaz sonra 90 derece çevir alanını veya - 90 derece yap o zaman dik olur..