Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

quarkta menulere kısa yol atama

ilkparıltı

🌱Yeni Üye🌱
Slm arkadaşlar.
Ben Quark programında dizgi ve mizanpaj çalışmaları yapıyorum fakat bir sorunum var programın genel olarak menü kısayolları atanmış değil,
yani bir kısmı
Örneğin: objeyi alta ve üste almak istediğim zaman
(item menüsü_send backward ve send to back) kısayol kullanamıyorum çünkü kısa yol atanmamış ben bunları nasıl atayabilirim bilen bir arkadaş yardımcı olursa çok sevinirim.
Bu arada mac kullanıyorum
Teşekkürler....

Benzer konular

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
shift f5 alta atar sadece f5 de üste alır

ilkparıltı

🌱Yeni Üye🌱
Malesef olmuyor çünkü onlar atanmış değil bu atamayı sormuştum ben
teşekkür..

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama şöyle bir olayda var dediğim komutlar her bilgisayar için aynı ve aynı işlevi görür hani bazı komutlar vardır kayıt gibi onlardan birisi en azından ben öyle biliyorum

macsabri

🏅Acemi Tasarımcı🏅
yeniden kaldırıp bir daha yüklemeyi denesen

ilkparıltı

🌱Yeni Üye🌱
olmuyor arkadaşlar malesef kaldırıp yüklemiştim zaten ama uygulamıyor yinede :sadsmile:

savasg

🌟Usta Tasarımcı🌟
Değerli meslektaşım Quark kaç kullanıyorsun bunu iletirsen anlatmaya gayret göstereyim.

rmzn56

🌱Yeni Üye🌱
merhaba savaş bey quark 7.2 kullanıyorum,aşağıdaki soruları cevaplarsan sevinirim.
1.bir yazıyı her sayfaya aynı anda nasıl atarız.mesela gazetemin adını "etimesgut" yazınca,her sayfada aynı anda yazılıyormuş.bunu bilmiyorum.sayfa numarası kendi nasıl veriyor?
2.gazeteyi yazıp bitirince pdf nasıl yapılır?
3.renkli gazeteyi matbaaya götürünce siyah beyaz çıkıyor.renkli çıkması için ne yapmalı?
saygıyla

ilkparıltı

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım konuyu değiştirmezsen sevinirim istersen yeni konu açabilirsin..

Ben quark 6.0 kullanıyorum ve sorunumum halen devam ediyor.

hak_al2004

🌱Yeni Üye🌱
Arkadaşım konuyu değiştirmezsen sevinirim istersen yeni konu açabilirsin..

Ben quark 6.0 kullanıyorum ve sorunumum halen devam ediyor.

hocam buyuk bir ihtimalle senin "F" tuslarina baska kisayollar atanmistir ve o yuzden programin genel kisayollarini gormuyor olabilir...

serhendi

🌟Usta Tasarımcı🌟
merhaba savaş bey quark 7.2 kullanıyorum,aşağıdaki soruları cevaplarsan sevinirim.
1.bir yazıyı her sayfaya aynı anda nasıl atarız.mesela gazetemin adını "etimesgut" yazınca,her sayfada aynı anda yazılıyormuş.bunu bilmiyorum.sayfa numarası kendi nasıl veriyor?
2.gazeteyi yazıp bitirince pdf nasıl yapılır?
3.renkli gazeteyi matbaaya götürünce siyah beyaz çıkıyor.renkli çıkması için ne yapmalı?
saygıyla

merhaba
1 - otomatik sayfa numarası verme forumda mevcut ona girmeeyim..
2 -3 - file + export + layaut as pdf yi tıklarsın karşına çıkan menüde optiona girersin çıkan menüde color a tıklarsın mod composite setupu composite cmyk yı işeretlersen tek sayfa renkli yapar
ama modtaki sperationu işaretlesen setupu convert to prosess olmalı bu da sayfayı 4 renkge böler
sonra ok dersin kaydet dersin ve pdf olur..

ins anlatabilmişimdir...:)

cakamo

🌱Yeni Üye🌱
soruda mac kullanıyorum demişsin Quarkta kısayolları çalıştırabilmen için ekstra fn tuşunada basılı tutman gerekiyor. yani alta almak için ojeyi sadece f5 yetmez fn+shift+f5 yapman gerekiyor...