Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

raunds corners sorunu

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
karenın 4 köşesine radius veriyorum Effect-Stylize dan fakat sadece 1 veya 2 köşesine vermek istiyorum????????

Benzer konular

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Rounded Restanculer Tool ile obje çiziyoruz... daha sonra Pent Tool araca geldiğimizzaman PEn menüsünden Add Anchor Point Tool ile nokta ekliyoruz

window - Pathfinder - algin hizalama yapıyoruz

aynı şekilde diğer köşeler için aynı işlem yaptıktan sonra... noktalar üzerine olan yön işaretleri nokta üzerine getiriyoruz (düz bir çizgi olması için)

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
noktayı ekledikden sonra losso tool ile seçip hizala değidiğimde hizalamıyor seçtiğim nokta kendini kime göre hizalayacak

creedwar

Kreatif Stratejist
👑Efsanevi Grafiker👑
Pen menüsünden Add Anchor Point Tool ile seçtiğimiz alanın ortasına nokta eklediğimizde, direk selection tool (A) ile sadece o alanı seçip Align yapabilirsiniz. Seçtiğiniz alan kendi içinde hizalanır.

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
roundp.jpg

bende böyle köşeler kıvrık oluyor ...

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bu ne kadar sağlıklı olabilir ki yapıyorum yamuk çıkıyo benım demek istediğim freehanddeki corners-uniform.

ADAMINbiri

🌟Usta Tasarımcı🌟
ama sadece Mac için ve Trial değil mi

Önceden bende öyle biliyordum ancak daha sonra denedim, macosx, windows, unix sistemlerin hepsinde sorunsuz kullanılıyor...

Sadece indirdikten sonra ".js" olan uzantıyı ".jsx" yapmak yetiyor... ayrıca scriptlerde trial olmaz, trial programlar için geçerlidir...

saygılar...

Son düzenleme:

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
align paletini sadece iki obje seçerek kullanmak zorunda değilsin..align paletinde "align to artboard" seçeneği vardır...kolay gelsin..

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
Önceden bende öyle biliyordum ancak daha sonra denedim, macosx, windows, unix sistemlerin hepsinde sorunsuz kullanılıyor...

Sadece indirdikten sonra ".js" olan uzantıyı ".jsx" yapmak yetiyor... ayrıca scriptlerde trial olmaz, trial programlar için geçerlidir...

saygılar...

hım:) harikaymış:) teşekkür ederim

align paletini sadece iki obje seçerek kullanmak zorunda değilsin..align paletinde "align to artboard" seçeneği vardır...kolay gelsin..

peki ayrı değişik hizada olan objeler nasıl ilk objeye hizalayabiliriz bize de resimli gösterirmisiniz?

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
alignn.jpg

bahsettiğiniz bu olay ise kırmızı ufak kutu ile gösterdiğim yere tıkladığınızda yeşil ile gösterilen diyalog kutusu açılıyor..oradan yapabiliyorsunuz...

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
alignn.jpg

bahsettiğiniz bu olay ise kırmızı ufak kutu ile gösterdiğim yere tıkladığınızda yeşil ile gösterilen diyalog kutusu açılıyor..oradan yapabiliyorsunuz...

align paletini sadece iki obje seçerek kullanmak zorunda değilsin. demişsınız... şimdi de gördğüm kadarı ile iki obje seçili...

ya da demek istediğiniz iki obje hizalamak için align to artboard seçeneği da kullanabilirsin öyle mi? alternatif olarak

teşekkürler

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
hayır tek objede iken artboard ın üstüne dayalı, sağına dayalı, ortalanmış gibi konumlara da getirebilirsiniz..yani ben iki obje gerekmez, align paleti tek objede de etki gösterir demek istedim.

aling2.jpg

align3.jpg

align4.jpg

anlatmaya çalıştığım buydu..

Son düzenleme:

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
hayır tek objede iken artboard ın üstüne dayalı, sağına dayalı, ortalanmış gibi konumlara da getirebilirsiniz..yani ben iki obje gerekmez, align paleti tek objede de etki gösterir demek istedim.

şimdi aslında konu bu değil, çünkü benim gösterdiğim örnekte 3 tane nokta arasında düz bir çizgi olması için biz Algin Objects paleti kulanarak hizalama yapıyoruz.. sizin örnekte objeler sayfa içersinde hareketlenecek, ve bu duruma evet obje TEK olarak olabilir... onu hizalayabilirsiniz.... ama bizim için bu durumda bu seçenek uygun değil...

kolay gelsin

Buradaki gibi artboard ve doğrudan merkezi haline nesnelerin bir grup ortalamak olarak Adobe Illustrator, en artboard üzerinde unsurları hizalamak bir yolu var mı?

Aslında, Photoshop Teknikleri bu soru gönderildi ve bunun için bir kaç çözüm yöntemleri öğrendim, ancak bu gibi bu yapmak için daha kolay bir yol kalmamıştı gibi çok Photoshop'ta (seçin tabaka veya grubun yapmak basit katmanları ve arka plan, ve "merkezi").

Sadece kaza ile nasıl bu çalışma sırasında bir müşteri proje üzerinde çalışma yapmak için öğrendim. Ben kendi sol kenar boyunca iki nesne hizalamak çalışıyordum ve belgenin sol tarafında da aynı anda bastırıyor tutulur. Ben her ileti ve aslında artboard için hizalama oldu. I Bu eğer hizalayın pallette yukarı çekin, bu basit bir seçenek olarak, çıkıyor. . Ve hizalayın pallette tıklayın flyout ok ve Artboard için Hizala "için bir seçenek görürsünüz.

alıntı

P.S. (umarım şimdi farkı anlamışsınız.... saygılar)

Son düzenleme:

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
yazıyı algılayamadım ama aynı şeylerden bahsetmiyoruz sanırım..yardım edemediğim için üzgünüm..saygılar.

kasta095

👑Efsanevi Grafiker👑
yazıyı algılayamadım ama aynı şeylerden bahsetmiyoruz sanırım..yardım edemediğim için üzgünüm..saygılar.

olur öyle şeyler:) yazılarda da demek istedikleri tam şuydu: yani artboard içinde (mesela ai de sayfa - artboard) sizin verdiğiniz özelik kullanılır... ama bence pek kulanışlı değil, yoksa ben ona alışık değilim ya da lazım olmadı....

ama buradaki soru işte obje objeye doğu hizalamak

sizin verdiğiniz örnek obje sayfa (artboard) içine hizalamak

yine de çok rarlı bir bilgi oldu... teşekkürler

answersaray

🌟Usta Tasarımcı🌟
rica ederim.obje objeye hizalama dediğiniz sanırım "align to selection" da değil herhalde:)))

statar4

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bunlar mac için zaten ben hayla aydınlanamadımmm