Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Render alırken ram hatası alıyorum

baterist83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ARKADAŞLAR ÜÇ BLOKLU BİR SİTE ÇALIŞMASI YAPIYORUM AMA DAHA SADECE BİNALAR BİTMİŞKEN BİLE RENDER ALAMIYORUM... RAM HATASI VERİYO... SAHNEYİ BU KADAR KASAN ŞEYLER SİZCE NEDİR... VE KURTULMANIN YOLU NEDİR... ACİL YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR...

BİLGİSAYAR ÖZELLİKLERİ

İNTEL core i7 cpu 2,93 Hz 8 çekirdek
4 gb ram
gforce gtx 470
64 bit iletim sistemi

Benzer konular

MehmetRecepOzdemir

🌟Usta Tasarımcı🌟
sahnedeki poligon sayısı nedir?7 tuşuna basın ve sahnenizdeki poligon sayısına bakın muhtemelen en olmadık yerde aşırı poligon kullanımından kaynaklanan bi sorun vardır.tabi bu sistem özelliklerine göre 4 ila 5 milyon poligon sayısında kasma yapar.eğer kaplama vermiş herşey tamamda vray render sırasında hata veriyorsa hatayı ve vray ayarlarının bi ekran görüntüsünü atmanda fayda var

baterist83

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ya poligon sayısı 3 milyonun üzerindeymiş.. hadi onları daha düz objelerle değiştirdim diyelim.. ama bu objeleri illa kullanmam gerekirse ne yapıcam? yani hep düz şeyler kullanmıyorsunuzdur sonuçta.. son derece kalabalık sahnelerde çalışılabiliyor. ama render sorunu nasıl çözülüyor?

forsuccessfull

🌱Yeni Üye🌱
Sahnede asırı polıgon oldugunu dusunuyosan ve bu yuzden sorun yasıyosan. Polıgonu fazla olan objelerın sahnede olması gerekıyosa ama uzerınde tekrar ıslem yapmıyosan soyle bı guzellıgını kullanabılırsın maxın. Obje secılı ıken sag tusa basarak object propertıesı tıkla acılan pencerede asagıda display properties kısmındakı display as box secenegını aktıve et bu sayede objen sadece cızgı halınde gozukmus olacak ekranda herhangı bı kasma yapmayacaktır. render alırken objen nasıl ıse o sekılde normal olarak gozukecektır. Umarım yardımcı olabılmısımdır.