Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Render alırken resimler görünmüyor

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Merhaba videomu hazırladım. AVCHD formatında render alıyorum. Videoyu izlemeye başladığımda bazı resimlerin görünmediğini ve siyah ekran çıktığını fark ettim. Bunu nasıl çözebilirim. Mpeg e render aldığımda sorun çıkmıyor... :(

Benzer konular

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bütün fotoğraflarda mı oluyor bu siyah ekran olayı yoksa bir kaçtanesinde mi?

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
çok tuhafmış. AVCHD formatnda hiç çalışmamıştım ama şimdi deniyorum. bir sorunla karşılaşırsam yazarım yine. Sorununuzu da araştırmaya başladım ama pek bir şey bulamadım, sonuçları yine paylaşıcam.

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Teşekkür ederim. Bende öncesinde 8 taneye yakın çıktı aldım bu formatta ve aynıu video üzerinde. Şimdi nedense böyle bir sorunla karşılaştım

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
anladığım ve araştırdığım kadarıyla bu AVCHD formatının dolayısıyla SONY ve PANASONIC'in bir hatasıymış, yani programın değil formatın bir sorunuymuş. Sony bu konuda bir progr***** yayınlamış, programı bulamadım ama mantığı şu: fotoğraflarını avi klibine çevirmeni önermiş.
ancak bazı yerlerde de formatın düzeltildiğini ancak programların henüz bu güncellemeyi adapte etmediğini yazmışlar. Edius v6.03 kullanmayı dene bakalım bir de. Bir diğer öneri de bilgisayarın belleğinin yetersiz olduğu ve JPEG yüksek kalite olduğu için programın fotoğrafları buffer edememesi yönünde. Çözüm olarak da Jpeg fotoları PNG ye çevirmek sunulmuş. bunları sırasıyla bi denemeni öneririm, bna en mantıklısı fotoğrafları bir başka video formatına çevirmek olarak göründü. edius'ta timeline üzerinde in/out verip shift+q ya basarak bu render işini hızlı bir şekilde yapabilirsin.
Sonuçlarını bekliyorum :)

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sanırım fotoları videoya çevirerek olumlu sonuc aldn. Bu durumda en yüksek kaliteli codec olarak Lossless AVI öneririm, ama dosya boyutu cok büyük olacaktır. 10 saniyeye 700 mb gibi..(Sallıyorum ama abartım doğru emin ol :) o yüzden MPEG2 deneyebilirsin. standart kalite, yapıştır. ;) orijinal videonun çözünürlüğünde olduğu sürece MPEG2 iyidir.

asdasdaerk

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Web sitesi
www.iskenderunsohbet.com
Bugün windows media ile çıktı aldım ama inanamadım :) Renkler çok kaliteli çıktı. Ama media playerda açılmıyor onun için başka program indirmek zorunda kaldım :)

efrom_cs

🏅Acemi Tasarımcı🏅
k-lite codec pack indirirsen hiç bi codecle sorun yaşamazsın. VLC'nin de iyi olduğunu iddia edenler var ama ben BS Player'cıyım. Şahsen VLC'nin oynatamadığı ama BS'nin sorunsuz oynattığı bir kaç video ve codecle karşılaştım. Gerçi BS'nin de ücretli olduğunu düşünürsek çok da eşit bir kıyaslama olmaz.