Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

renk ayarlarında sorun yaşıyorum

aleyna53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
corelde jipegten aldığım bi resmin aynı tonlarda eyedropper toll (damlalık) la seçiyorum ama amacıma ulaşamıyorum sağ alt köşede çıkması gerekn aynı renk tonu çıkmıyo haliylede yapıcağım çalışmanın üzereine aynı tonu kulanamıyorum bunun böle olması gerekiyo napabilirim şimdi bu durumda almak istediğim renk jipeg de yapmam gereken yolardan yapamıyorum ...çok uzun bi soru oldu ama anlamı kısa :)

Benzer konular

Gökhan TEKİN

ARTniyetli
👑Efsanevi Grafiker👑
corel dediğiniz program corel draw olarak var sayalım bu bir vektör tabanlı programdır. Peki açmış olduğunuz dosya ne ?.
JPEG
JPEG nedir ? = Temeli bitmap olan bir dosya türüdür.

Peki Vektörel bir program ile bitmap dosyası üzerinde yapılacak herhangi bir işlemde %100 iyi verim neden bekleniyor ?...

VolkanTEKiN

♫♪♪ ♫♪♪ &#9835
👑Efsanevi Grafiker👑
Trace etmen gerekiyor resmi. CorelDRAW pixel tabanlı dosyalardan renk alamaz. Bunu ancak CoralPHOTOPAINT ile yapabilirsin.

Yada yukarıda da belirttiğim gibi resmini vektorele dönüştürerek. Bunuda Trace ile yaparsın. Rengi bire bir aynısı olartak alamaya bilirsiniz.

pelin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Corel Draw 11 ve öncesinde dediğiniz gibi renkleri alabilirsiniz ama
Corel Draw 12 de bu seçeneği kullanamıyorsunuz. en kısa yöntem photoshopta değerlerine bakın

N/A1

🏆Pro Tasarımcı🏆
eyedropper aracından bahsediyorsanız herhangi bir resimden bu aracı kullanarak renk numunesi alabilir ve başka bir çizime uygulayabilirsiniz. Tabii anlatılanlardan doğru anlamışsam...

pelin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
şimdi çözdüm bende corel 12 de eyedropper seçip yukarıdaki seçeneği sample color olarak ayarlamak gerekiyormuş.

aleyna53

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim volkan hocam gokhan tekin gibi soruya bol bol soru sorarak cvb vermek yerine bizi aydınlattığınız için... zaten bende çok büyük beklentiler içinde dildim sadece başka yöntemler denemeden direk corelde nasıl yapabileceğimi bilmek istedim bundada bi sakınca göremiyorum tabikide her şeyin en iyi yolu vardır ama bütün yolarıda bilmenin bi zararı yoktur

bigalı

🌱Yeni Üye🌱
bu sorun tüm grafikerlerin yaklaşık olarak ortak sorunu :D hele tasarımını yapmış olduğunuz müşteri cins ve illede aynı rengi istiyorsa
bence bu sorunun çözümü direkt olarak photoshop ta bakmak corel bu sorunu tam olarak cözmüyor sanki