Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Renk

EdynohE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba.

Corelde normalde nesne seçiliyken sağ alt köşede dolgu ve çizgi rengini gösterirdi. Son bir kaç gündür sadece dolgu var, çizginin rengini göstermiyor. Ne kadar uğraşsam da bulamadım.

Diğer şey ise evimdeki bilgisayarda kullandığım corelde, geçmiş renkler sol alt köşede görünüyor, bunda ise o da yok..

Yardımcı olabilir misiniz lütfen :/

Son düzenleme:

Benzer konular

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Corel kullanmıyorum dolayısıyla epey bi uğraştım sorununu çözmek için..

Tools > Customization > Commands > Status Bar komutuyla açılan penceredeki listede, status barda yani alt kısımdaki barda görmek istediğin ayrıntılar yer alıyor. Buradaki listeden istediklerini status bara (alt kısıma) sürükleyerek aktif hale getirebilirsin.

Kolay gelsin..

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Value ilgilenmiş, uğraşmış ellerine sağlık ama bahsettiği kısım kısayol atamak vs. için kullanılan bölüm o bölümle alakalı değil...
Window/ToolsBar/Status Bar seçeneğini işaretli hale getirirseniz sorununuz çözülecektir...

Status Bar kapalı olduğu varsayılarak cevap verilmiştir, "dolgu rengi görünüyor kenar rengi görünmüyor" demişsiniz eğer kenar çizgisi yoksa çizgi rengi görünmez. Kenar çizgisi olduğu halde görünmüyorsa bu durum normal değil Corel'i varsayılan ayarlara döndererek (açılışta F8'e basılı tutarak yapabilirsiniz) düzeltilebilir...

EdynohE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İş yeri olunca sıfırlamak ya da diğer şeyler cazip gelmiyor pek :/

Görsel eklemiştim ama sanırım yükleyememişim. Bende corel Türkçe. İkinizinde dediğinize baktım teşekür ederim yardımınız için. Çizgi renk sorununu hallettim.

Diğeri yani geçmiş renkleri nasıl açabilirim peki? ZxxxE sizde mesela geçmişte kullandığınız renkler altta görünüyor bende o yok.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
"Geçmiş renkler"den kastınız nedir tam anlamadım ama bahsettiğiniz alttaki renkler ise o renk paleti. Alttaki CMYK sağdaki RGB renk paleti. Palatleri açmak-kapatma için: Window/Color Palettes menüden istediğiniz palet seçeneğini işaretleyerek açabilirsiniz ...

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Value ilgilenmiş, uğraşmış ellerine sağlık ama bahsettiği kısım kısayol atamak vs. için kullanılan bölüm o bölümle alakalı değil...

Ow! topluma faydalı birini gördüm sanki B|
Demek o bölümle alakalı değil. Soralım mı Çizgi renk sorununu nasıl halletmiş? B|

Görsel eklemiştim ama sanırım yükleyememişim. Bende corel Türkçe. İkinizinde dediğinize baktım teşekür ederim yardımınız için. Çizgi renk sorununu hallettim.

Mahdure hanım söyler misiniz "Çizgi renk sorununuzu" hangi yöntemle hallettiniz? B|

EdynohE

🏅Acemi Tasarımcı🏅
"Geçmiş renkler"den kastınız nedir tam anlamadım ama bahsettiğiniz alttaki renkler ise o renk paleti. Alttaki CMYK sağdaki RGB renk paleti. Palatleri açmak-kapatma için: Window/Color Palettes menüden istediğiniz palet seçeneğini işaretleyerek açabilirsiniz ...

Evet geçmiş renkler dediğim oradaymış, o çalışmada kullandığım renkleri kaydediyor. "Document Palette"
Yine de teşekkür ederim :))

Ow! topluma faydalı birini gördüm sanki B|
Demek o bölümle alakalı değil. Soralım mı Çizgi renk sorununu nasıl halletmiş? B|

Mahdure hanım söyler misiniz "Çizgi renk sorununuzu" hangi yöntemle hallettiniz? B|

Basit bir dikkatsizlik ile. Çizgi ve dolgu rengini gösteren alan aşağıya kaymış. Dolgu rengi üstte olduğu için o görünebiliyordu ama çizgi görünmüyordu. Oraları kurcalarken tekrar yukarı çektim.

İlk farkettiğimde bayağı şoka uğrayıp çocuk gibi sevinmişte olabilirim hatta. Ama nedense x6'da kaydırılamıyor o alan. Belki sadece x5'e özeldir. Bilemedim.

Oldukça zahmet vermiş gibi hissettim burda ama cevap veren ya da yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Value

Hasta la vista
👑Efsanevi Grafiker👑
Evet geçmiş renkler dediğim oradaymış, o çalışmada kullandığım renkleri kaydediyor. "Document Palette"
Yine de teşekkür ederim :))

Basit bir dikkatsizlik ile. Çizgi ve dolgu rengini gösteren alan aşağıya kaymış. Dolgu rengi üstte olduğu için o görünebiliyordu ama çizgi görünmüyordu. Oraları kurcalarken tekrar yukarı çektim.

İlk farkettiğimde bayağı şoka uğrayıp çocuk gibi sevinmişte olabilirim hatta. Ama nedense x6'da kaydırılamıyor o alan. Belki sadece x5'e özeldir. Bilemedim.

Oldukça zahmet vermiş gibi hissettim burda ama cevap veren ya da yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

Demek ki neymiş! Her problem yaşadığımızda panikle çığırtmaya gerek yokmuş ;)
Azıcık dikkat ve odaklanmayla sorun çözülebiliyormuş di mi :) Sorunun hallolmasına sevindim..

Bugünkü dersimiz bu kadar dağılabilirsiniz çocuklar B| ZxxxE sen velini çağır cucuum bi görüşelim :D