Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Resimleri isimleri ile birlikte yazdırmak

lordofcomputers

🌱Yeni Üye🌱
Belki vardı ama forumda aradım bulamadım. benim sorunum. elimde yüzlerce fotoğraf var. envanter için gerekli fotoğraflar. kolaylık olsun diye fotoğraf isimlerini envanter numaralarını yazdık. fakat benim bunları 5cmx10cm gibi bir ölçüde küçülterek a4 üzerine birden fazla yerleştirmem gerekiyor. daha sonra sticker'a baskı yapıp kullanacağız. tabiki fotoğrafların altında resim adları da olması gerekiyor. bunu photoshop ile yapmam mümkün mü acaba? yardım ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

lordofcomputers

🌱Yeni Üye🌱
sorunu sanırım hallettim. photoshop'ta file\automate\contact sheet II menüsü ile yapılabiliyormuş benim istediğim olay.

jimmy_can

🏅Acemi Tasarımcı🏅
ama photoshop ile yapmak yerine benim önerim ACDSee gibi bir programla yapman çok daha fonksiyonel ve başarılı ve emin ol photoshopa göre de çok daha hızlı program bu noktada photoshop ara boşlukları ve resim boyutlarını seçmene izin vermiyor sadece kaç satır ve kaç sütun yapacağını soruyor sana alta dosya isimleri için ayırdığı metin bile neredeyse resim kadar yer kaplıyor
Nacizane benim önerimdir bu yıllarca iki programın da bu özelliğini kullandım ama son zamanlarda kullanmıyorum belki CS3'den sonra photoshop bu özelliğini daha da fonksiyonel hale getirmiştir.

İyi çalışmalar.. Kolay gelsin

fora18

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır. bununla birlikte diğer arkdaşlarında yorumlarına saygı duyuyorum. ama bende derim ki benim önerdiğimi bir dene tavsiye edipde bırakanı daha görmedim. tabiki yine adobe yapımcılarından "Lightroom 3" dediğinden fazlanı göreceksin.