Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

resmi psd mi eklesem jpegmi

interface79

🌱Yeni Üye🌱
merhaba arkadaşalr ben bir çalışma yapıyorumda okulumuz için
şimdi corelde bir dergi yapıyoruz.
1000x1000 pixel 300 dpi resimler var bunları photoshopta ayarlayıp corele atmak istiyorum
çalışmayı psd olarak atıyorum o zamanda corelin boyutu 700 mb oluyor.
çalışmayı jpeg olarak kaydedip atsam resimleirn görünümünde bir problem oluştururmu acaba

Benzer konular

Fatos KESKİN

👑Efsanevi Grafiker👑
Fotoğrafları corele jpg atabilirsin kiç bir kayıp olmaz tabi 300 dpi dan aşağı olmamak üzere

sezgi-sirin

🌟Usta Tasarımcı🌟
Corelde resimlerle çalışıyorsan tiff atmanı öneririm.

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
Bence iki arkadaşımında dediği olabilir ama sorun Corel Dosyasının Büyüklüğü ise tüm resimleri aynı klasöre at önce ve import ederken resimleri (jpg,tif,psd farketmez) options kısmından Link Bitmap Extarnatly kısmını işaretle..

Bu işlemde dikkat etmen gereken birşey var resimler corele gerçektten gelmiyor sadece bulunduğu klasör içinden ön izleme yapılıyor.. yani eğer başka bir bilgisayara götüreceksen işi tüm resimlerin olduğu klasörüde götürmen gerekli.. Çalışırken boyut ve kasma anlamında büyük kolaylık sağlarken PC değiştirmede birz külfet..

1037.jpg

DipNot: Resimler üzerinde değişiklik yapmak istersen bunu corelde değil klasörün içindeki resmi açıp değiştirip kaydet diyerek yapacaksın.. Corelde otomatik yansıyacaktır bu değişiklikler..

aylineren

🌱Yeni Üye🌱
bende aynı sorunla karşılasıyorum bazen photoshpta dekupa yaptığım contras ayarı yaptığım zaman kaydedip corele ımportluyorum ama bende değişik geliyor acaba nedendir photoshopta fazla usta değilim ama olmaya calışıyorum sizlerinde bilgilerinizle tabiii

Onur KARADAĞLI

👑Efsanevi Grafiker👑
bende aynı sorunla karşılasıyorum bazen photoshpta dekupa yaptığım contras ayarı yaptığım zaman kaydedip corele ımportluyorum ama bende değişik geliyor acaba nedendir photoshopta fazla usta değilim ama olmaya calışıyorum sizlerinde bilgilerinizle tabiii

Aslında farklı gelmiyor... Sadece Görüntüde değişik gözüküyor.. sebebi ise monitor'ler RGB çıkış oldğundan CMYK'ya en yakın renk gösterimi yapabilmek için bu tür programlar bazı firmaların renk profillerini kullanıyor olması... Yani aslında renklerde kullanılan kodlar neyse baskıda sonuç ona göre olacaktır monitörde yada hangi programda nasıl gözüktüğü sorun değildir..

aylineren

🌱Yeni Üye🌱
arananadam teşekkür ederim şimdi coreldraw soru ve sorunlarınızı inceliyordum orda da aynı problemden bahsedilmiş galiba önce orayı incelemem gerekiyordu kusura bakmayın

mbozkurt

🌱Yeni Üye🌱
Bence Sen hiç .psd ye bulaşma sonra alışkanlık yapar. Corelin bir pis huyu var ise ki en nefret ettiğim huylarından biridir.

Çalışmaya photoshop da dekope ettiğim .psd uzantili dosyayi getiriyorum. Çalışmayı tamamlıyorum. Sunum, okey vs. vs. derken iş baskı aşamasında montaja geliyor. Film alinirken rip de sorun çıkarıor. Daha doğrusu .psd yi çevirdiğin zaman çalışmada çevriliyor lakin path i cevrilmediği için resim kesik çıkıyor. Yani bozuk çıkıyor. Bunu Print Prewiev de görebiliyorsunuz. Çözüm Yolu bitmaps ama resim değer kaybediyor. Demek istediğim sen corel de en güzeli olan Tiff kullan psd den uzak dur :) İyi çalışmalar

interface79

🌱Yeni Üye🌱
tiff kullanayımda benim sorunum boyut ile ilgili tiff kullanırsamda resimin boyutu çok oluyor. şuanda 40 sayfalık bir dergi için 680 mb lık boyuta ulaşmış durumda ben bunu azaltmak istiyorum.

mbozkurt

🌱Yeni Üye🌱
arananadam ve ben alternatif sunduk sana. Sorun mb ise arananadam ın yolundan gitmelisin.

bolgwadze

🏅Acemi Tasarımcı🏅
TIF kaydederken size küçük bir ipucu, TIF olarak kaydederken LZV seçeneğini aktif edin. TIF'in büyüklüğü düşecektir ayrıca resmin kalitesinde düşüklük olmayacaktır. Belki biliyorsunuzdur yine de hatırlatayım dedim..