Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Rpland PNC 100 6-7 mm boyundaki hafleri keserken dahi hatali, yani yamuk kesim yapiyo

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Merhaba dostlar!
Acil bir sorum ve sorunum var. Cevap verenlere simdiden cani gonulden selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Roland pnc 1000 kesim makinesi kullaniyorum.
Corel x3 ile de cikti aliyorum.
Daha onceleri kesim yaparken 4-5 mm'ye kadar hatasiz kesim (çizim) aliyordum.
Ama simdi 6-7 mm boyundaki hafleri keserken dahi hatali, yani yamuk kesim yapiyor. (Buyuk yazilarda sorun yok)
Ne yapmaliyim ?
Lutfen sadece yardimci olabilenler cevap yazsinlar.

SEND ARC COMMAND yada CURVE RESOLUTION ayarlari nereden yapiliyor bilemiyorum. Cok aradim ama bulamadim. Veya HARDWARE-ON/OF ayari ile yapiliyor diye duydum. Ama nasil yapilacagini bilen dostlarimdan yardimci cevaplar bekliyorum.
Not: Makinem ingilizcedir.

Benzer konular

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
Ayarları bilmediğinden bahsediyorsun.Daha evel aynı ayarlarla kesim ve çizim yaptıysan yani ayarları karıştırmadıysan ve şimdi 7 mm kesemiyorsan sorunun cevabı
halı aşınmış olabilir
bıçak körelmiş olabilir.
basınç ayarları yüksek olabilir.
folyo bayat olabilir.folyo marka degişikliği olabilir.
geriye bir hız kaldı,oda senin makinanda sabit 15sn/cm
Hardware ayarları plotteri com porttan kullanıyorsan.bilgisayarım özelliklerinden bağlantı ayarlarına girerek yapabilirsin
Senin makina en az 15 yıllık öp başına koy.
Biz son model makinalarla kesemiyoruz 1 cm lik harfleri

Son düzenleme:

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ayarları bilmediğinden bahsediyorsun.Daha evel aynı ayarlarla kesim ve çizim yaptıysan yani ayarları karıştırmadıysan ve şimdi 7 mm kesemiyorsan sorunun cevabı
halı aşınmış olabilir
bıçak körelmiş olabilir.
basınç ayarları yüksek olabilir.
folyo bayat olabilir.folyo marka degişikliği olabilir.
geriye bir hız kaldı,oda senin makinanda sabit 15sn/cm
Hardware ayarları plotteri com porttan kullanıyorsan.bilgisayarım özelliklerinden bağlantı ayarlarına girerek yapabilirsin
Senin makina en az 15 yıllık öp başına koy.

Dostum graficar;
Basinc ayari kac olmalidir ?

zlatka

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Web sitesi
www.plotterservis.com
ayarları bilmediğinden bahsediyorsun.daha evel aynı ayarlarla kesim ve çizim yaptıysan yani ayarları karıştırmadıysan ve şimdi 7 mm kesemiyorsan sorunun cevabı
halı aşınmış olabilir
bıçak körelmiş olabilir.
Basınç ayarları yüksek olabilir.
Folyo bayat olabilir.folyo marka degişikliği olabilir.
Geriye bir hız kaldı,oda senin makinanda sabit 15sn/cm
hardware ayarları plotteri com porttan kullanıyorsan.bilgisayarım özelliklerinden bağlantı ayarlarına girerek yapabilirsin
senin makina en az 15 yıllık öp başına koy.

abİ bİrde türkİye ye elektronİk çöplüĞü dİyorlar. Avrupada daha eskİ makİneler kalmiŞ :d

Seyit Tiken

🏆Pro Tasarımcı🏆
Sayın Zlatka'nın yorumunda birşey yok, gayet yardımsever bir arkadaş/aby, bu şekil davranırsak, yardım şevklerini kırarız.

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Sayın Zlatka'nın yorumunda birşey yok, gayet yardımsever bir arkadaş/aby, bu şekil davranırsak, yardım şevklerini kırarız.

GEREKSIZ VE YARARLI YAZILARDAN UZAK SEYLER YAZMAK, UKALALIK VE SOYTARILIKTAN BASKA BIR SEY DEGILDIR. CUNKU EGITICI VE OGRETICI DEGILDIR.

Soruma verilmesi gereken yanit gevezelik olmamalidir ZlatKa efendi !

Biliyorsan yazarsin. Bilmiyorsan susarsin ki; kimseler yanlis bilgilenmesinler diye... COK IYI BIRI OLABILIRSIN AMA COK DAHA FAZLA DUSUNEREK YAZMALISIN.

graficar

🌟Usta Tasarımcı🌟
GEREKSIZ VE YARARLI YAZILARDAN UZAK SEYLER YAZMAK, UKALALIK VE SOYTARILIKTAN BASKA BIR SEY DEGILDIR. CUNKU EGITICI VE OGRETICI DEGILDIR.

Biliyorsan yazarsin. Bilmiyorsan susarsin ki; kimseler yanlis bilgilenmesinler diye... COK IYI BIRI OLABILIRSIN AMA COK DAHA FAZLA DUSUNEREK YAZMALISIN.

İsviçreli bu yazıları senden beklemezdim.Zlatka Serdar bey bizim Başımızın tacıdır.Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin.Serdar bey gerçekleri yazmış ne var bunda sonra sana değil bana yazmış çok değerli bir arkadaşımdır.
size ben cevap yetiştirmesem mutlaka bu arkadaş cevaplardı sorununuzu.
Biz burada sorunlara çare bulmak için varız münakaşa için değil

isvicreli1

🏅Acemi Tasarımcı🏅
İsviçreli bu yazıları senden beklemezdim.Zlatka Serdar bey bizim Başımızın tacıdır.Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin.Serdar bey gerçekleri yazmış ne var bunda sonra sana değil bana yazmış çok değerli bir arkadaşımdır.
size ben cevap yetiştirmesem mutlaka bu arkadaş cevaplardı sorununuzu.
Biz burada sorunlara çare bulmak için varız münakaşa için değil

..........."Lutfen sadece yardimci olabilenler cevap yazsinlar." diyerek sorunumu yazmistim.
Lutfen sadece yardimci olabilenler cevap yazsinlar.

optimusPrm

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐

O zaman seni daha eğitici ve öğretici bi forum sitesinde görmek isteriz çoooooooooooooooooooook ama çooooooooooooooooooooooooooooooook saygıdeğer isviçreli efendi! İnsanlara bana yardım et diyosun ondan sonra milleti nerdeyse kılıçtan geçiriceksin. Yaptığın ayıptır ve çok büyük SAYGISIZLIKTIR. Zlatka'nın bu forumda yardım ettiği insanları uc uca eklesen Türkiyeden isviçreye yol olur herhalde. Ve ayrıca sana daha öncedende yardım etmiş bi insana söylencek laflar değil bunlar bkz. https://www.grafikerler.net/roland-camm1-pnc-1000-kesim-makinesi-icin-bicak-sivriltme-t93216.html