Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Şablon nasıl hazırlanır?

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Merhaba,
Ben şablon hazırlamak istiyorum. Daha önce hiç hazırlamadım.
Coral draw x4 ve ps cs5 kullanıyorum.
Hangisinde ve nasıl hazırlamam gerekiyor?
Burada anlatım bulamadım.
Yardımcı olabilir misiniz?
Nereden ve nasıl başlamalıyım?
Sayfa boyutları?
Belli başlı ana kurallarını tarif ederseniz, gerisini ben getiririm.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ne için kullanacaksanız ona göre değişir ...

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ne için kullanacaksanız ona göre değişir ...

Mesela gelin çiçekleri hazırlayan bir çiçekçi diyelim.
Ne yapmam gerekiyor?
Sayfa boyutları nedir, nasıl başlanır?
Bir de arayüz ne demek bu da ayrı bir soru?

ZxxxE

👑Efsanevi Grafiker👑
Ben anlattığınız konuyu anlayamadım. Şablon: Birden fazla yapılacak imalatların herbirinin aynı olması için kullanılan malzeme, kısaca kalıptır.
Çiçekçiyle şablon arasındaki bağlantıyı kuramadım ? ...

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Ben anlattığınız konuyu anlayamadım. Şablon: Birden fazla yapılacak imalatların herbirinin aynı olması için kullanılan malzeme, kısaca kalıptır.
Çiçekçiyle şablon arasındaki bağlantıyı kuramadım ? ...

Ben bir araştırma yaptım.
Bir matbaa sitesinde davetiye şablonları vardı, dediğiniz şekilde.
Bir web tasarımı sitesinde de web sayfası tasarımları vardı ama onlarda buna şablon örnekleri biye başlık atmışlardı, hazır şablonlar diye.
İşte benimde yapmak istediğim her ikisi aslında, hem web sayfası, hem davetiye şeklinde şablon hazırlamak ama öncelikle web sayfası şablonu yapmayı öğrenmek istiyorum, davetiye hazırlamak daha kolay olacaktır bunu öğrendikten sonra.
Yardımcı olabilir misiniz?

nuriQocca

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şablon denilen şey zaten başlı başına bir çalışmadır, cep telefonunda ki temalara benzetebiliriz.. Örnek olarak gösterilmiştir onlar mesela hangisi istiyorsunuz.. gibi... Ellerinde hazır olan materyalleri göstermek için yani.. Mesela davetiye yapacaksınız kenarlarına flrol desenler koyarsınız bir vektörel programda tasarımını yaparsınız kaydedersiniz.. Sonra duygu ile nuri size gelir derki bir davetiye istiyoruz size bu şablonları gösterirler açarsınız dosyayı yapıştırırsınız duygu ve nuri' nin isimlerini ve gerekli bilgileri basıma gönderirsiniz.. Yanlış anlamadıysam sorunuzu süreç bu şekilde işler genel olarak.. Ana mantık budur yani.. Web şablonunda ise arayüz yapacaksınız mesela açarsınız PS programını 1024x769 bir belge açarsınız gerekli banner, menu, bakround yaparsınız kaydedersiniz o sizin şablonunuz olur..

plenty

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
Şablon denilen şey zaten başlı başına bir çalışmadır, cep telefonunda ki temalara benzetebiliriz.. Örnek olarak gösterilmiştir onlar mesela hangisi istiyorsunuz.. gibi... Ellerinde hazır olan materyalleri göstermek için yani.. Mesela davetiye yapacaksınız kenarlarına flrol desenler koyarsınız bir vektörel programda tasarımını yaparsınız kaydedersiniz.. Sonra duygu ile nuri size gelir derki bir davetiye istiyoruz size bu şablonları gösterirler açarsınız dosyayı yapıştırırsınız duygu ve nuri' nin isimlerini ve gerekli bilgileri basıma gönderirsiniz.. Yanlış anlamadıysam sorunuzu süreç bu şekilde işler genel olarak.. Ana mantık budur yani.. Web şablonunda ise arayüz yapacaksınız mesela açarsınız PS programını 1024x769 bir belge açarsınız gerekli banner, menu, bakround yaparsınız kaydedersiniz o sizin şablonunuz olur..

Tamam anladım, teşekkür ederim.
Web sayfasına aslında arayüz deniliyormuş, bana şablon dediler o yüzden öyle sordum. daha yeniyim ve öğrenmek istiyorum. Çizim ve gif konusunda daha başarılıyım ama arayüz hiç hazırlamadım, onu da öğrenmek istiyorum. Youtube da video anlatımlı dersler buldum, oradan bakarak hazırlamaya çalışıcam.
Vakit ayırıp yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Sağolun.