Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

Sayfa Dışına Taşmış Bölgeleri Nasıl Silebilirim

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
arkadaşlar ilustrator de yeniyim bu yüzden böle ufak tefek sorunlar hayli zorlu beni.
yukarıdaki resimdekinde gördüğünüz gibi (örnek) sayfa dışına taşmış olan bölgeleri nasıl silebilirim yardımcı olursanız sevinirim.

228.jpg

Benzer konular

istakozzz

🏅Acemi Tasarımcı🏅
arkadaşım öncelikle windowdan - partfinder aracıyla yapabilirsin mesala 2 vectörel alanı kestirebilirsin veya sayfa boyutunda bir içi boş bir kare çizersin sonra bu kareyi alingden üste alırsın daha sonra bu karenin içine gömeceğin vectöreli veya fotoğrafıda secip ( ikisi aynı anda secili olacak) elma + 7 yaparsın veya object - cliping mask dersin içine gömer... kolay gelsin

graphblues

♾️Grafik Gurusu♾️
üstünde keseceğin yerde bir dikdörtgen yerleş iki nesne seçip partfinder aracıyla uygula

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar fakat tüm bunları yapıyorum ama pathfinder deki expant aktif halde olmuyor.
sayfanın köşelerini dediğiniz yöntemle yok edebiliyorum ama expant aktif olmuyor oygulama tamamlamam için nasıl aktif hale getircem expant ı

Son düzenleme:

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cs4 veya 5 kullandığından olan birşey bu. tıklarken alt ile tıkla çıkarma tuşuna . bu işlemi yaptığında yandaki expand tuşu aktif olacaktır.

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
cs5 kullanıyorum. muhammed kardeş aynen dediğin gibi şimdi aktif expand
çok teşekkürler.

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
bir de uyarı vereyim acıkcası clipping mask yapmak her zaman daha mantıklı (tabi çok iç içe girmiyorsa calışmandaki grouplar)
onu da üzerine ( büyük harflerle ÜZERİNE) bir adet dikdörtgen acarsın ve bunun la clip lemek istediğin objeyi seçersin object clipping mask -> make dersin olur biter ;)

FatihDora

🌟Usta Tasarımcı🌟
Web sitesi
www.fatihdora.com
Yada çalışmanı yaparsın, bitirirsin en son kaydederken ARTBOARD seçeneğine Tik attıktan sonra Sayfanın dışını almayacaktır zaten :) buda alternatif olarak aklında bulunsun :emo1:

muhammed008

🏅Acemi Tasarımcı🏅
cs3 te bildiğim kadarıyla object expand işinizi görebilir. bir denermisiniz.

umitkaragoz1988

⭐Deneyimli Tasarımcı⭐
object expand işimi görmüyo. pathfinder /divide yi tıklayarak parçaları ayırabiliyorum ama expant neden aktif olmuyo çözemedim expant a tıklamadan işlemlerimi yapabiliyorum ama sonrasında sorun yaratabilir herhalde.

plastikordek

🌱Yeni Üye🌱
Cs3 de aynı expand sorununu ben de yaşıyorum. Eğer expand yapacağınız objeler aynı group daki tüm objeleri kapsıyorsa böyle bir sorun oluşuyor. Örnek veriyorum group da 5 adet obje var. 5 ini de shape area ya alıyorsunuz. Bu durumda, expand seçeneğini uygulatmıyor. Ben şu şekilde üstesinden geliyorum. Group a daha sonradan sileceğim, fazladan bir obje daha ekliyorum. Obje sayısını 6 ya çıkarıyorum. Expand yapmak istediğim diğer 5 objeyi seçtiğimde, expand aktif oluyor. İşlemi yaptıktan sonra gerksiz olan 6. objeyi siliyorum. Başka bir yolu var mıdır bilemeyeceğim.