Neler yeni

Yeni mesajlar Yeni konular En çok mesaj En çok tepki En çok görüntülenen

''Sepya''nın hüznü...

BeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Bak yaklaşıyor yine sonbahar
sepya duygularla...

Yorumlarınıza ihtiyacı olan amatör bir çekim :)

fotof.jpg

DewiL93

🏅Acemi Tasarımcı🏅
iyi olmuş ellerine sağlık....

nasıl verdin bu efekti anlatabiilrmisin...

BeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
teşekkür ederim..
Photoshop da styles ayarlarından sepya ton efekti verdim önce.. daha sonra hue/saturation ve curves ayarlarıyla oynadım biraz, ortaya böyle bişey çıktı :)

firkete

🏆Pro Tasarımcı🏆
BEDİ

sıradan bir fotografla senin bu fotografın arasındaki farkların neler olduğunu açıklayabilirmisin. Fotografçılık sanatının hangi öğeleri kullanılmıştır mesela

BeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
BEDİ

sıradan bir fotografla senin bu fotografın arasındaki farkların neler olduğunu açıklayabilirmisin. Fotografçılık sanatının hangi öğeleri kullanılmıştır mesela

Portre fotoğrafı olduğu için arka planın sade olmasına özen gösterdim ve böylece konuyu ön plana çıkarmış oldum. Daha sonra arka planda kadraj içerisine giren ve ilgi odağının dağılmasına neden olan küçük bir nesneyi gözden kaçırmış olduğumu farkettim ve onu da teknik yolla düzelttim..Onun haricinde yakalamak istediğim ifade tam olarak buydu ve bu ifade için baya bi uğraşmam gerekti..Amatör bir fotoğrafçı için iyi bir kompozisyon oluşturabildiğim düşüncesindeyim...
Sizin hassas olduğunuz nokta galiba fotoğrafların orjinal hallerine yapılan değişiklikler..
Fakat bu değişiklikler fotoğrafın sadece teknik kısmıyla alakalıdır ve sanat açısından bi anlam ifade etmezler.. Çünkü fotoğraf sanatında objeleri en azından siyah beyaz çekerek, veya renklerini, lens veya filmlerin özellikleri nedeniyle değiştirmek kaçınılmazdır. Bu yüzden fotoğraf sanatı asla durağan ve o anla sınırlı kalan bir sanat değildir. Nasıl fotoğraf bir sanatsa, fotoğrafçı da doğal olarak sanatçı konumundadır ve eserlerini istediği gibi düzenleyip, istediği gibi de izleyicilerine sunma hakkına sahiptir...Bu durumda da izleyiciyi sadece sonuç ilgilendirir...
saygılarımla...

ousahin

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben Fotografçı degilim ama Amatör bir çekim oldugunu iyikide belirtmişsin.. Umarım daha iyi kareler yakalarsın sepya resmi cidden bir hüzne sokmuş ...

Ama olsun başlangıç için güzel =) Başarılar

artdevil

👑Efsanevi Grafiker👑
amatör bir çekim için güzel bir kare
daha nice güzel kareler yakalaman dileğiyle
paylaşım için teşekkürler

BeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Ben Fotografçı degilim ama Amatör bir çekim oldugunu iyikide belirtmişsin.. Umarım daha iyi kareler yakalarsın sepya resmi cidden bir hüzne sokmuş ...

Ama olsun başlangıç için güzel =) Başarılar

başlangıçlar iyi de olsa güzeldir kötü de..yani en azından tecrübe açısından :) tşkler

Bakunin21

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vay be ne 'sepya'ymış. bu efekt için fotoyu bilgisayara aktarmaya gerek yok ki. cep telefonlarının çoğunda bu özellik var zaten. Lakin... aynı 'hüznü' verir mi orasını bilmem. ;)

BeDi

🏅Acemi Tasarımcı🏅
Vay be ne 'sepya'ymış. bu efekt için fotoyu bilgisayara aktarmaya gerek yok ki. cep telefonlarının çoğunda bu özellik var zaten. Lakin... aynı 'hüznü' verir mi orasını bilmem. ;)

Fotoğrafı cep telefonumla çekmiş olsaydım öyle yapardım zaten emin ol :wink: